На ПриватБанк наклали штрафи через відмову повертати депозити Суркісам: у банку вчетверте звернулись до міністра юстиції

Державний виконавець наклав два штрафи на "ПриватБанк" за невиконання рішення про виплату офшорній компанії братів Суркісів понад $257 млн

Про це повідомила пресслужба "ПриватБанку" агентству "Інтерфакс-Україна", передає ЕП.

Два штрафи передбачені в розмірі приблизно 5 тис. грн і 10 тис. грн.

Крім того, держвиконавець передав матеріали до Печерського райвідділу Нацполіціі для відкриття кримінального провадження.

У банку зазначають, що юридичні радники "ПриватБанку" чотири рази звернулися до міністра юстиції Дениса Малюськи, а також неодноразово в суди, однак скарги не були розглянуті.

Останнє звернення до міністра юстиції банк направив 3 червня.

У ньому вказується, що "порушуючи закон, держвиконавець повторно відкрив виконавчі провадження на підставі копій постанови і повторно привернув держбанк до відповідальності за невиконання постанови".

"Відсутність реакції міністра юстиції на законні звернення "ПриватБанку" з проханням оцінити порушення, які надаються в них, викликає глибоку стурбованість, тоді як Міністерство юстиції дозволяє те, що ми вважаємо незаконним процесом примусового виконання постанови", - йдеться в листі.

Банк також повідомив, що був змушений звернутися до органу досудового розслідування з заявою про скоєння держвиконавцем кримінального правопорушення, яке полягає "в службовому підробленні та зловживанні службовим становищем, наслідком якого було безпідставне і протиправне накладення штрафів на "ПриватБанк".

Читайте також: Держвиконавець вимагає від "ПриватБанку" повернути Суркісам $250 млн: раніше в Мін’юсті казали, що у цьому немає потреби