Правління ПриватБанку викликали на допит щодо справи Суркісів

Прокуратура викликала правління ПриватБанку на допит за сумнівними виконавчими провадженнями про виплату $250 млн офшорним компаніям Суркісів

Про це йдеться в пресрелізі банку.

"10 червня 2020 року члени правління ПриватБанку отримали повістки на допит до Прокуратури міста Києва за фактом невиконання рішення суду про виплату офшорним компаніям, пов'язаним з братами Суркісами, більше 250 млн дол. депозитів, конвертованих у капітал банку під час його націоналізації", - йдеться в повідомленні.

Повістки на допит були відправлені всім членам правління банку прокурором відділу процесуального керівництва прокуратури Києва. При цьому, документи були оформлені з численними процесуальними порушеннями і датовані "заднім числом" 27 травня з вимогою з'явитися в прокуратуру 5 червня 2020 року, вважають у банку.

Там наголосили, що виклик на допити керівництва ПриватБанку за фактами невиконання сумнівних виконавчих проваджень, ПриватБанк розцінює як чергову спробу тиску на банк з боку осіб, пов'язаних з його колишніми власниками.

Читайте також: Держвиконавець вимагає від "ПриватБанку" повернути Суркісам $250 млн: раніше в Мін’юсті казали, що у цьому немає потреби

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb