Нідерланди надали новий доказ, що MH17 збили росіяни з "Бука"

Прокуратура Нідерландів під час судових слухань у справі збитого над Донбасом у 2014 році літака MH17 представила запис нових телефонних розмов, які доводять, що лайнер був збитий громадянами РФ з російської ж установки "Бук", про яку казали підозрювані

Про це із посиланням на Європейську правду повідомляє Еспресо.TV.

Зазначається, що телефонні розмови на сьогодні є найбільш переконливими доказами у справі MH17 щодо трьох російських і одного українського підозрюваних.

Новий запис показує, що проросійські сепаратисти думали, що збили український винищувач.

17 липня 2014 року о 16.48 вечора, незабаром після авіакатастрофи з MH17 на сході України, підозрюваний Леонід Харченко телефонував підозрюваному Сергію Дубінському, передає NRC.

"Ми вже на місці. Ми вже збили "Сушку" (український літак – ред)", - каже Харченко.

Пізніше ввечері, о 19.52, Дубинський телефонує підозрюваному Олегу Пулатову і запитує:

"Скажіть, наш "Бук" стріляв чи ні?" Пулатов відповів: "Бук" збив "Сушку" після того, як "Сушка" збила "Боїнг".

Після цього Дубинський зателефонував до головного підозрюваного Ігоря Гіркіна, який очолював "міністерство оборони" проросійської терористичної організації "ДНР" (структурного підрозділу окупаційних російсько-терористичних військ на українському Донбасі).

Читайте такожЯк Києво-Печерська лавра виховувала бойовиків для Гіркіна

Прокурори нагадали, що що жодних інших літаків, крім MH17, 17 липня ніхто не збивав, а в уламках літака і тілах пасажирів були знайдені фрагменти від ракети "Бук".

Прокуратура представила нові докази в ході відповіді на слідчі запити адвокатів Олега Пулатова минулого тижня. Захист стверджував, що альтернативні сценарії - такі як можливість того, що MH17 було нібито збито українським винищувачем - не можуть бути виключені.

Однак, на думку прокуратури, існує так багато доказів, що вказують на російську ракету з "Бука", і що інші версії не потребують подальшого розслідування.

3 липня суд має повідомити, які побажання захисту були задоволені.

Разом з тим, наразі ще не відомо, коли розпочнеться розгляд справи по суті.

Довідка

Переважна більшість осіб на момент скоєння злочину були кадровими російськими військовими та спецслужбістами.

Ігор Гіркін (Стрєлков) - громадянин РФ. Терорист міжнародного рівня, постійний учасник закордонних авантюр Кремля, називає себе "полковником" ФСБ. Про його тривалі зв'язки з Луб'янкою у мережі є ціла низка свідчень.

Сергій Дубинський -  громадянин РФ. Нині генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу збройних сил РФ, голова "ГРУ ДНР" .

Олег Пулатов - громадянин РФ. Підполковник російського ГРУ.

Леонід Харченко - громадянин України. Сепаратист, який воював за Росію у складі банд "ДНР".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb