"Роттердам+": НАБУ оскаржить рішення САП щодо часткового закриття справи

Національне антикорупційне бюро оскаржить рішення прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про часткове закриття справи "Роттердам+"

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

"Рішення про закриття справи "Роттердам+" суперечить засадам верховенства права, тому Національне бюро оскаржить його до генерального прокурора та в.о. керівника САП", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що розслідування цієї справи знаходилося на завершальній стадії, детективи зібрали всі необхідні та переконливі докази для скерування її до суду і доведення винуватості підозрюваних осіб.

У ході слідства про підозру повідомили 6 особам, внаслідок дій яких споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд грн збитків, що підтверджено відповідною експертизою.

У НАБУ вказують, що комплексна експертиза також підтвердила розрахунки збитків за 2016-2017 роки. Але суть її зводиться до того, що питання протиправності дій, відповідно, і настання збитків, має вирішити суд.

"В свою чергу прокурор САП – процесуальний керівник у справі за весь час розслідування жодного разу не витребовував матеріали провадження для вивчення, не запитував у слідства, чи дійсно вичерпані можливості доказування, і два дні тому обговорював на нараді, як краще рухатись по справі далі. Замість того, щоб скерувати її до суду, з незрозумілих детективам причин він несподівано ухвалив рішення про закриття справи нібито на підставі відсутності достатніх доказів та можливостей їх здобути, відтак, унеможливив покарання винних осіб", - заявляють у бюро.

У НАБУ наголосили, що категорично не згодні з рішенням про закриття цієї справи, оскільки вона є знаковою для України і про необхідність її завершення неодноразово заявляли найвищі посадовці.

  • У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що провадження у справі "Роттердам+" частково закрито.
Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb