У лекціях професорки Більченко знайшли порушення освітнього та мовного законів

Під час перевірки члени робочої групи Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова знайшли порушення законів про вищу освіту та функціонування української мови в онлайн лекціях професорки Євгенії Більченко

Про це повідомила пресслужба університету в коментарі Укрінформу.

"У проаналізованих лекціях наявні помилки, які ставлять під сумнів володіння професоркою необхідними для викладання знаннями", – зазначили в пресслужбі.

Так у лекціях виявили порушення законів "Про вищу освіту", "Про освіту", "Про забезпечення функціонування української мови як державної", а також статуту університету, адже “значна частина лекцій, які професорка прочитала студентам і оприлюднила на YouTube-каналі, були російською мовою”.

"Членами комісії також виявлено факти словесного паплюження колег-культурологів, образи гідності колег та ідейних опонентів, використання мови ненависті професором Більченко під час лекцій для студентів бакалаврату та магістратури", – повідомили в пресслужбі.

Також ректору університету рекомендували створити робочу комісію, щоб перевірити напрямки роботи кафедри культурології та філософської антропології, де працює професорка.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb