Знайомі все обличчя (ФОТО)

10 червня, 2014 вiвторок
15:47

Як блогосфера відреагувала на призначення Бориса Ложкіна головою Адміністрації президента

Журналіст, активіст Майдану Ігор Луценко: «Це один із головних русифікаторів України. В його медіа-імперії – купа українофобських жовтих видань з величезними тиражами (звісно, не всі «плінтусного» рівня, але ж). 

Без перебільшення: якщо б не було Ложкіна з його активами, Україна була б іншою, українська мова була б значно популярнішою. І українська преса – не такою жовтою, деінтелектуалізованою та замкнутою в російському фарватері.

Врешті, Україна не була б такою російською. Росія не забуває своїх героїв-русифікаторів. Ложкіна нагороджено почесною грамотою Ради Федерації Росії за просування російських медіа. Заслужено.

Що означає призначення Ложкіна на найближчу до Президента посаду – очевидно. Є лише один штрих, котрий треба підкреслити – «замирення» з сепаратистами, ймовірно, буде передбачати фактичну ліквідацію Києвом статусу української мови на Донбасі у обмін на припинення вогню. Це означає цілком мирну втрату Донбасу як нашого регіону в довгостроковому періоді. Мова - значно ефективніше, ніж військове вторгнення».

Алекс Коиба: «Чушь! Ложкин медиагений новой формации. Патріот».

Alex Hawk: «Медиагением новой формации можно назвать еще и Киселева. И шо?»

Валерій Порубай: «Погано Порошенко починає. Дуже погано. Як він казав? - Тримати порох сухим? То ми тримаємо, пане Порошенко. Тримаємо і для таких призначень».

gor Ferents: «Абсолютно зрозуміло, Ложкін - медіаменеджер. Ціль чітка - народу будуть створювати альтернативну реальність професійні специ з піару, поки «еліта» пижить по-новому».

Оксана Лебедева: «Он очень интеллигентный и профессиональный !!! Снова ноем про язык?! Он продавал то, что лучше покупали!»

Irina Severin: «Кроме всего прочего Борис Ложкин продал свою бизнес-империю Сергею Курченко, тем самым обеспечив ему влияние на информационное пространство Украины и статус олигарха. Кстати, Порошенко также имеет отношение к этой сделке. Вряд ли Порошенко стоит напоминать об этом неблаговидном эпизоде этим назначеним».

Кламоре Попули: «Ложкін - людина яка дуже вдало продала UMH, а тепер вдало вкладеться у політпроект... Взагалі, таких як він потрібно гнати якомога далі від держслужби...»


Сергей Высоцкий: «Ложкин - глава Администрации. Человек который умеет дружить со всеми. Ну-ну. Зато за медиа-активы Семьи я спокоен. Как отжали, так теперь и разожмут».

Ирина Иванова: «Борис Ложкін, медіаолігарх який масово викуповував газети і журнали, і єдине що робив - це перекладав їх на російську мову, зищуючи Українську!
Україна єдина країна де журнал "ФОРБС" видавався російською, окрім самої Росії.
При тому Ложкін принципово не хотів навіть сайт Українського журналу "ФОРБС" перекласти на Українську Мову !
Борис Ложкін, продав медіабізнес Курченко (сім`ї Януковича), тим самими посиливши узурацію влади.
Борис Ложкін, який НЕ лише мовчав під час Майдану, а ховався за спинами сім`ї Януковича.
Чому не Ганну Гопко, чому не Василя Гацько, чому не того ж Каху Бендукідзе з Грузії, кого МОЖНА ЗАПРОСИТИ ПО КОНТРАКТУ, що довзволяє законодавство. Ми йдемо шляхом реформ, чи шляхом повернення лакеїв «сім`ї Януковича» до влади ?!»

Петр Шуклинов: «Кадровые назначения в АП. Не смотря на мое скептическое отношение к новому президенту, предлагаю придержать коней. Порошенко ставит людей, которым доверяет. Он работал с ними и посчитал нужным взять их в свою команду. Моя позиция: эти люди не сделают «новую жизнь». Но это выбор Порошенко. Если он считает, что в краткие сроки сумеет с этими людьми сделать чудо - ОК. Пожелаем удачи». 

Андрей Черников: «Выбор, павший на Ложкина, на мой скромный взгляд, наилучший. Дело в том, что по складу характера и мышления Ложкин ставит перед собой цель и идет к ней до последнего. Если общество, отдавшее Порошенко 54% своих голосов в первом же туре выборов, готово ему поверить, готово возложить на него свои надежды, то сейчас тот момент, когда такие же надежды нам придется возложить и на главу его администрации. Заметьте, что новый президент пригласил в администрацию не одиозного политика, не заведомого казнокрада, не человека с темным прошлым, не авантюриста, не звезду Майдана, а управленца высочайшего класса. И, что для многих имеет большое значение, насколько Ложкин патриотичен, а не «засланный ли он москаль». Насколько я знаю, на Ложкина где сядешь, там и слезешь. Заслать его невозможно. Он украинец. Я никогда не придавал большого значения администрации президента. Это, по сути, не более, чем канцелярия. Однако все минувшие годы она была чем-то вроде второго президента, где решались какие-то темные делишки. Ложкин в состоянии перестроить эту махину, если на то, конечно, будет политическая воля Порошенко. Или вы считаете, что сотник Володя или Тягнибок справятся с этими задачами лучше? Не думаю».

Тарас Загородний: «В чем плюсы Ложкина во главе АП:

1. Он не профессиональный чиновник. Первый за 23 года независимости Украины.

2. Сумел построить ( и продать) с нуля бизнес в очень непростой отрасли. Медиа в Украине в большинстве своем планово убыточный бизнес. То есть, с менеджерскими качестве все ок.

3. Стремился зарабатывать на капитализации. То есть это стремление к прозрачности и высоким международным стандартам. Не многие бизнесмены нашей страны могут этим похвастаться таким опытом. Большинство из них или доедают совесткий ресурс или пилят бюджетные деньги на льготах. Дальше посмотрим».

Александр Данковский: «А че – «Ложки»? Да, умелый медиаменеджер. Ну, а Клюев, скажем, был совсем неплохим промышленным менеджером. Мне вот пока неясно, какова будет роль АП (да и просто П) в новых реалиях. Типо ж вернули Конституцию-04... Уменьшение президентских полномочий и тэ дэ. Непонятно, какова роль АП и ее главы, соответственно. Ибо Табачник при Кучме - это одно, Левочкин при Януковиче - другое...

Борис Ложкін. Окремі епізоди біографії
Народився 23 жовтня 1971 року в місті Харкові. Закінчив Харківський державний педагогічний інститут, спеціальність «Російська мова і література».

«Журнал "Теленеделя", з якого, по суті, і виріс "Український Медіа Холдинг", з'явився в 1994 році. Через три роки "Теленеделя" отримала звання наймасовішого видання в Україні, яким залишається і досі. Потім з'являлися інші проекти, якісь ми продавали, якісь згортали, деякі ідеї залишилися нереалізованими досі і чекають своєї години », - говорить Б. Ложкін.

13 квітня 2011 Петро Порошенко та Борис Ложкін підтвердили купівлю акцій медіа-компанії KP media (власник Інтернет-порталів BigMir.net, Korrespondent.net, Ricardo.com.ua, Novynar.com.ua, Політорг.net.).

У червні 2013 року Борис Ложкін оголосив про укладення угоди з продажу 98% акцій UMH group групі компаній ВЕТЕК. Експертна оцінка суми угоди, що публікувалася в пресі - $ 400-500 мільйонів.

5 листопада 2013 Борис Ложкін оголосив про дострокове закриття угоди з продажу компаніїї ВЕТЕК 99,9% акцій UMH group.

Про подальші плани після продажу UMH Group Ложкін заявляє наступне: «Мені було б дуже цікаво побудувати компанію, може бути, ще більшого, ніж UMH, масштабу»

Лауреат всеросійської премії «Кращий медіа менеджер Росії», «За успішний виведення компанії на відкритий ринок капіталу». У 2013 році удостоївся почесної грамоти Ради Федерації Росії за великий внесок у розвиток засобів масової інформації на Україну і зміцнення добросусідських відносин між Росією і Україною. Грамоту в Москві вручила голова Ради Федерації Валентина Матвієнко.

Учасник рейтингу багатих людей України журналу Фокус, версія 2013 (№ 101 у списку, стан - $ 126 млн.)

Теги:
Читайте також:
Київ
+10°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 38.99
    Купівля 38.99
    Продаж 39.5
  • EUR
    Купівля 42.18
    Продаж 42.91
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
29 березня
11:24
На Дніпропетровщині РФ атакувала дроном автівку: загинув чоловік
11:20
На фото: Алессандро Мікеле
Колишній креативний директор Gucci Алессандро Мікеле очолив Valentino
11:20
діти, війна
З окупованих територій Херсонщини вдалося повернути родини з трьома дітьми
11:13
Зроблено в Україні
"Зроблено в Україні": у Сумах відкрили перший офіс підтримки мікро- та малого бізнесу
11:09
Бундестаг
У бундестазі вважають, що розгортання сухопутних військ країни НАТО в Україні не означає автоматичного вступу в конфлікт інших членів Альянсу, - ЗМІ
10:58
Ексклюзив
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Боєприпаси в Україну почнуть надходити з квітня, і це суттєво змінить динаміку на полі бою, - Згурець
10:57
годинник, зміна часу
Україна 31 березня переходить на літній час: у Мінекономіки нагадали причини
10:55
ракета Х-101
У Молдові не підтвердили інформацію про проліт російської ракети над своєю територією
10:54
На фото: пропалестинська акція у Cтокгольмі з вимогою виключити Ізраїль з Євробачення-2024
Ізраїль закликав своїх громадян не ходити з національною символікою під час Євробачення у Мальме
10:49
Володимир Соловйов
У Вірменії заблокували трансляцію програм російського пропагандиста Соловйова
10:27
Валерій Залужний та Олександр Сирський
Сирський прокоментував звільнення Залужного
10:25
Анонс
Фільм Одеса: змінюючи код
Віднайти код Одеси у її героях: в п'ятничному ефірі Еспресо новий документальний фільм
10:22
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 29 березня: скільки коштує долар, євро та злотий
10:20
Фортифікації, зуби дракона
Військові та цивільні інженери об’єдналися для зведення фортифікацій на Запорізькому напрямку
10:16
Авдіївка
Сирський розповів, скільки українських військових потрапили у полон до РФ під час виходу з Авдіївки
10:14
Наводила авіабомби на Сумщину: СБУ затримала пособницю окупантів
10:07
Олександр Сирський, Рустем Умєров
У ЗСУ переглянули потребу в мобілізації 500 тис. людей, - Сирський
10:00
OPINION
Сергій Фурса
Чому поляки не вважають себе "боягузами"?
09:58
На фото: Антон Птушкін
"Смертю людини вже нікого на Заході не здивувати": Птушкін презентував документалку про тварин і війну
09:57
Patriot
Улітку Нідерланди розгорнуть системи Patriot у Литві
09:43
Олександр Сирський
Атаки дронами по кораблях РФ виявилися такими ефективними, що може йтися про зміну стратегії війни на морі, - Сирський
09:42
Оновлено
Атака на Україну 29 березня 2024
РФ атакувала Україну "шахедами" та ракетами: поранено 6 людей, пошкоджено ТЕС і ГЕС
09:41
Ексклюзив
окупанти в Криму
Ворог перекинув резерви з Куп'янського напрямку, щоб просунутися на Лиман, - командир взводу 95-ї ОДШБр Краснов
09:34
Огляд
світ, міжнародний огляд
Чи зможе Зеленський переграти Трампа, а Росія заблокувала спостережну місію ООН щодо санкцій проти Північної Кореї. Акценти світових ЗМІ 29 березня
09:13
На фото: Ксенія Мішина
Ведуча телешоу "Я люблю Україну" Мішина записала на Балі російськомовний подкаст зі своїм фітнес-тренером
09:09
Україна і США домовились про відтермінування виплат за державним боргом
08:55
Ексклюзив
Російські окупанти без опізнавальних знаків у Криму у 2014 році. Фото надано автором
Росіяни запустять залізницю від Маріуполя до Іловайська у квітні-травні та мріють про ще одну вздовж азовського узбережжя, - Андрющенко
08:38
Сумщина, шахеди, ППО, обстріл
Масована атака РФ: українська ППО знищила 84 повітряні цілі ворога
08:38
окупанти
Росія забирає нерухомість жителів ТОТ Луганщини та Донеччини, які поїхали з окупації, - ОВА
08:30
на фото: українська жінка
Близько 50% українських біженців, які опинилися у Польщі після повномасштабного вторгнення, висловлюють бажання повернутися в Україну, - дослідження
08:03
OPINION
Юрій Бутусов
Війна дронами. Прямі збитки Росії від атак на НПЗ сягнули півтора мільярда доларів
08:01
Бріджит Брінк
"Наша допомога потрібна зараз": посолка США Брінк відреагувала на російську атаку по Україні
07:49
Оновлено
втрати росіян
ЗСУ ліквідували 820 окупантів, 27 бронемашин та 56 БПЛА
07:24
санкції проти Росії
Японія продовжила торговельні санкції проти РФ ще на рік
07:22
Ємен, хусити
Сили США знищили 4 безпілотники хуситів, які намагалися атакувати судна у Червоному морі
07:15
Інфографіка
Регулювання Telegram та інших соцмереж: що пропонують народні депутати?
07:08
ООН
В ООН пояснили, хто стежитиме за санкціями проти КНДР після вето РФ на роботу спостерігачів
06:51
ЗАЕС Запорізька атомна електростанція
Експерти МАГАТЕ на ЗАЕС щодня чули вибухи впродовж тижня, а візит на сховище пального відклали через авіаналіт
06:49
На фото: військові
ISW розповів, на скільки просунулася РФ в Україні з початку 2024 року
06:48
олімпіада 2024
Польща відправить війська на Олімпійські ігри в Париж для допомоги в забезпеченні безпеки
Більше новин