10 найкращих серіалів про політику

Дар'я Тарасова
27 січня, 2017 п'ятниця
18:00

Брудні політичні ігри, інтриги, шантажі та підкупи – усе це опинилося в центрі уваги 10 найкращих політичних серіалів

Політика настільки глибоко увійшла в життя кожного пересічного українця, що, здається, чи не кожен став експертом у цій темі. Зацікавлення глядачів у тому боці життя політиків, який вони прагнуть залишити в тіні, настільки велике, що люди готові читати, дивитись та дізнаватись про політичні ігри у весь свій вільний час.

Імовірно, помітили великий інтерес до цієї теми і режисери серіалів, які зараз за популярністю у глядачів сміливо складуть конкуренцію фільмам.

Брудні політичні ігри, інтриги, шантажі та підкупи – усе, що робить політику такою притягальною для спостерігачів, опинилося в центрі уваги політичних серіалів. Еспресо.TV розповідає про найцікавіші з них.

"Картковий будинок" / House of Cards

null

Американський серіал від режисера Боу Віллімона, перший сезон якого стартував у 2013 році, оживив інтерес глядачів до політичних драм. Телесеріал від Netflix став адаптацією британського міні-серіалу, знятого за романом Майкла Добса. 

"Картковий будинок" у всій повноті фарб викриває язви політичного життя: зради, жорсткість, брехня та вбивства тут цілком прийнятні методи боротьби. Сюжетна лінія серіалу розгортається навколо американського політика Френка Андервуда, за роль якого Кевін Спейсі отримав "Золотий глобус".

Френк Андервуд допомагає Гаррету Вокеру перемогти на виборах президента США, за що мав отримати посаду держсекретаря. Утім, коли після виборів цього не відбувається, конгресмен та його амбітна дружина вдаються до помсти.

Новий, п’ятий сезон має вийти наприкінці травня 2017-го.

"Окуповані" / Okkupert

null

Вийшовши у 2015 році в Норвегії, серіал про російську окупацію не міг не зацікавити українців. Адже якщо для норвежців він є фантастикою, то для України – трагічною реальністю.

"Окуповані" – це серіал про недалеке майбутнє, у якому через екологічну кризу людство буде вимушене відмовитись від видобутку нафти та газу. На це першою наважилась нова влада Норвегії, згорнувши видобуток нафти та розпочавши розвиток торієвих реакторів.

Не бажаючи відмовлятися від норвезьких енергоносіїв, ЄС пропонує Росії напасти на Норвегію. Спершу російські військові захоплюють лише норвезькі нафтогазові родовища, щоб контролювати ринок нафти. Але цим все не обмежується.

Перший сезон обійшовся його творцям в $11 млн, ставши найдорожчим норвезьким телепроектом. Планується, що серіал матиме продовження на ще один сезон.

"Держсекретар" / Madam Secretary

null

Режисер Ерік Столц та сценаристка Барбара Голл створили вигадану адміністрацію президента, яка працює, утім, при цілком впізнаваних обставинах сучасного світу. 

Держсекретарем США стає колишня аналітик ЦРУ Елізабет Маккорд – стильна приваблива жінка, яка володіє світлим розумом та схильна приймати нестандартні рішення. Певна схожість персонажа з Гілларі Клінтон дала підстави критикам звинуватити перший сезон у піарі тодішньої кандидатки в президенти США.

У серіалі Елізабет Маккорд щодня має розв’язувати складні задачі, ладнати міжнародні конфлікти. Одним з таких, до речі, стає і війна на сході України, у якій активну участь беруть російські війська. Держсекретар має допомогти Україні, але лише щоб заспокоїти імперські амбіції Росії.

"Уряд" / Borgen

null

Ще один політичний серіал, головним персонажем якого стала жінка. Лідер помірної партії у Данії Біргітте Нюборг стає першою жінкою-прем'єр-міністром.

Безпосередність та несхожість на інших політиків - справжність та щирість – допомогли їй обійняти посаду. Однак ставши частиною уряду, Біргітте починає поступатись своїм моральним принципам. 

Попри те, що саме політичні ігри та внутрішні інтриги приваблюють увагу до серіалу, він є безжальним, адже демонструє, як світ політики перемелює всіх і кожного.

Серіал транслювався з 2010-го до 2013 року і наразі повністю завершений.

"Західне крило" / The West Wing

null

Режисер, продюсер та сценарист серіалу "Західне крило" Аарон Соркін створив 7-сезонний телепроект, який у найдрібніших подробицях показував будні вигаданого американського президента від демократичної партії Джошуа Батлера.

У "Західному крилі" усі працівники адміністрації президента – живі люди, які мають швидко реагувати та вирішувати важливі питання. Однак певною мірою серіал ідеалізує адміністрацію президента, яка тут показується у привабливому світлі. Це, мабуть, єдине, у чому можна звинуватити Аарона Соркіна. Адже випускаючи серіал з 1999 року, він спромігся не перетворити його на патріотичну оду чи затягнуту драму. 

"Бос" / Boss

null

Наділені владою люди часто вважають себе господарями життя. Так було і з мером Чикаго Томом Кейном, жорстоким та впливовим, аж поки не став відомий страшний діагноз – дегенеративний розлад та подальше слабоумство. 

Усі зайняті махінаціями напередодні наступних виборів, тож ніхто не помічає проявів хвороби Кейн. А сам мер має якомога швидше сховати сліди свого тривалого зловживання владою та змити кров із рук.

"Віце-президент" / Veep

null

Серіали про політику можуть бути не лише драматичними, а й комедійними. Таким зокрема став "Віце-президент", знятий на замовлення НВО. У 2012-му він отримав "Еммі" як найкращий комедійний серіал.

Головна героїня - віце-президент США Селіна Майєр, яка постійно потрапляє у незручні ситуації та конфузи. Сам серіал – це політична сатира, переповнена чорним гумором, іноді – на межі фолу. Однак цей політичний серіал навряд чи можна буде сплутати з іншими про політику.

Телешоу стартувало у 2012-му, і наразі вийшло 5 сезонів.

Абсолютна влада / Absolute Power

null

Цей британський серіал розповідає про політику, але головні герої в ньому не політики, а піарники Прентісс та Маккейб.

Герої (у виконанні Стівена Фрая та Джона Берда) працюють у лондонському піар-агентстві та особливо не замислюються над "чистотою" ведення своїх справ, адже їхня головна задача – просування та реклама політиків, партій та зірок шоу-бізнесу. 

До речі, спершу серіал стартував на радіо у 2000 році і лише у 2003-му перебрався на телеекрани, де проіснував 2 сезони.

"Смерть мозку" / BrainDead

null

Створений Мішель та Робертом Кінг серіал, мабуть, найзухваліший у цій добірці. Адже що може бути більш сатиричним, ніж доведені до абсурду причини політичних проблем? 

"Смерть мозку" – це комедійна драма на межі фільму жахів. У реальності, в якій розгортаються події серіалу, інопланетні істоти заразили мозок деяких людей, серед яких і деякі члени Конгресу. 

Молода дівчина Лорел Гілі отримала роботу в Конгресі. Незабаром вона помічає, що значна частина держслужбовців поводиться дивним чином. Розпочавши власне розслідування, Лорел з'ясовує, що причина – у злісних інопланетянах, які харчуються мізками конгресменів. 

Політикани / Political Animals

null

Американський серіал, який вийшов у 2012 році, більше скидається на мильну оперу, ніж на політичну драму. Повністю відзнятий 6-серійний телепроект розповідає історію Елейн Берріш – колишньої першої леді, а нині – держсекретаря США.

"Політикани" показують не лише інтриги політичні, а й сімейну драму жінки, яка перебуває на високій посаді. Будучи держсекретарем, вона намагається зберегти свій шлюб, у якому багато проріх. 

Теги:
Читайте також:
Київ
+13°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.55
    Купівля 39.55
    Продаж 40.08
  • EUR
    Купівля 42.28
    Продаж 43.04
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
20 квітня
16:54
Володимир Зеленський
"Всі забули в такий момент, що Ізраїль не є країною НАТО": Зеленський про "подвійні стандарти" Заходу в питанні ППО для України
16:53
Верховна Рада
Ядро монобільшості складає 170 нардепів, - Потураєв
16:49
Оновлено
ППО
Росіяни від ранку атакують Україну: у Дніпрі загинув чоловік, у Харкові є приліт
16:31
Шарль Мішель
Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - Мішель
16:26
Ексклюзив
електроенергія
Ресурсів на місцях достатньо: експерт Рябцев про необхідність встановлювати та об'єднувати в малі системи розподілу енергетичні установки
16:25
Зроблено в Україні
Платформа "Зроблено в Україні": підприємцям Дніпропетровщини виділено 3,2 млрд грн
16:17
Гагаузія
Гагаузія просить Молдову підняти статус російської мови
16:05
OPINION
Віталій Капранов
Половина від мене вже не зможе так...
15:54
санкції США
США ввели санкції проти компаній з Китаю та Білорусі за постачання Пакистану компонентів балістичних ракет
15:42
Арман Дюплантіс
Швед Дюплантіс встановив новий світовий рекорд зі стрибків із жердиною
15:31
ФСБ
ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ
15:29
Ілон Маск
"Суперечило б свободі слова": Ілон Маск проти заборони TikTok у США
15:22
Дмитро Лубінець
Лубінець невдоволений реакцією міжнародних організацій на удар РФ по Дніпру 19 квітня
15:20
Ексклюзив
Наступ, який росіяни планували на травень-червень, вже розпочався, - майор запасу НГУ Гетьман
14:52
Оновлено
Вбивство поліцейського на Вінниччині людьми в камуфляжі: є фото підозрюваних та відео з бодікамери
14:27
Challenger 3
У Британії стартувало виробництво танків Challenger 3
14:15
Оновлено
Вовчанськ обстріл
Росія зранку вдарила авіабомбою по 9-поверхівці у Вовчанську: зруйновано цілий під'їзд, є загиблі та поранені
14:12
хакери
У ФБР заявили, що китайські хакери готують атаку на критичну інфраструктуру США
14:05
OPINION
Богдан Данилишин
Дев'ять тисяч українців взяли кредити на придбання житла за програмою єОселя
13:32
Михайло Подоляк
"Прийдуть із погрозами й танками": Подоляк про запрошення Росії на річницю висадки в Нормандії
13:24
фейк
Росіяни намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних для підриву довіри до поліції та ЗСУ в Україні
13:21
співачка та володарка Греммі Мандіса
Американська співачка та володарка Греммі Мандіса померла у віці 47 років
13:20
Ексклюзив
Об’єднати ветеранів та їхні родини: Жолоб про роботу Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій
13:14
Інтерсіті
Укрзалізниця в тестовому режимі повертає швидкісний потяг Київ - Одеса
13:14
Завдяки протестам українців у Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру в гала-концерті
13:05
Буданов обговорив з митрополитом Епіфанієм розвиток капеланського служіння
12:53
Оновлено
чоловік, який підпалив себе під час суду над Трампом
У Нью-Йорку чоловік, який підпалив себе під час суду над Трампом, помер у лікарні
12:46
активісти пофарбували Гранд-канал у Венеції
Кліматичні активісти пофарбували Гранд-канал у Венеції в зелений і червоний кольори
12:42
Ексклюзив
переговори України з Росією
Вже проходили таке: політолог Мусієнко оцінив заяви Лаврова про переговори
12:41
цвітіння сакур у Львові, погода
Де 21 квітня можливі дощі, а де - сонячна погода: прогноз від Наталки Діденко
12:41
ВАКС
Справа "Роттердам+": ВАКС звільнив від відповідальності двох фігурантів через закінчення терміну давності
12:07
схема
РФ примусово вивозить українців з узбережжя Дніпра на окупованій Херсонщині: розповідають партизани
12:00
OPINION
Андрій Бондар
"Чорні півні" та "чорні лебеді" Росії
11:53
На Донеччині через російські обстріли за добу постраждали 4 людини
11:43
Оновлено
Українські спецслужби атакували об'єкти у 8 областях РФ: пошкоджено енергетику
11:27
Ту-22М3
Британська розвідка проаналізувала збиття стратегічного бомбардувальника РФ Ту-22М3
11:15
Шахтарі
На Донеччині понад 130 шахтарів були заблоковані під землею через обстріл РФ: ситуація в енергосистемі станом на 20 квітня
11:02
Сергій Курченко
У США бізнесмена засудили на 6 років за порушення санкцій: він визнав, що торгував з українським олігархом Курченком
10:31
Одесит, дружина і син якого загинули через російський удар, зустрівся зі спікером Конгресу США
10:30
Казино
Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо обмеження азартних ігор
Більше новин