ТОП-10 музичних опен-ейр фестивалів літа

Дар'я Тарасова
3 червня, 2015 середа
07:32

Цього літа в різних куточках України майже кожні вихідні даруватимуть свято музики, яскравих емоцій та позитиву

Літо вже наступило, а, отже, час потроху думати про відпочинок. Серед безлічі варіантів не останнє місце займають музичні опен-ейр фестивалі. Ці атмосферні заходи просто неба є справжнім святом, адже дарують море позитиву та гарної музики, а їхня насичена програма не дасть сумувати. Більшість таких фестивалів передбачає повне занурення у музику: тут ви зможете не просто її послухати, а й жити протягом заходу у наметах, а отже стати повноцінною частиною музичного свята.

Еспресо.TV пропонує ознайомитися з найгучнішими фестивалями цього літа та обрати собі до смаку, щоб почати планувати власне ідеальне літо.

"Країна Мрій" / 20-21 червня / Пирогів (Київ)

Фестивальне літо відкриє опен-ейр фест, знайомий українцям вже 11 років. Цьогоріч музичний захід змінив свою локацію, переїхавши зі Співочого поля: тепер учасники та гості зберуться в Пирогові. Фестиваль користується неабиякою популярністю, кількість відвідувачів сягає 40 тис. осіб. І недивно, адже він поєднує різні види відпочинку та дарує насичену програму.

Усі, хто полюбляє активний відпочинок, протягом двох днів матимуть можливість розташуватися у наметовому містечку. Фестиваль надає його цілодобову охорону, електроенергію, санвузли та душові кабіни, смітники, місце для паління багаття та приготування їжі. Утім намети варто шукати самостійно. 

За два дні на фестивалі виступить чимало відомих українських артистів. Зокрема в перший день на сцену вийдуть "Бумбокс", "ТНМК", The Doox, Rock- H, Babuci and Brothers, "Тарáб Андалуси". У неділю виступлять Олег Скрипка, який є ініціатором фестивалю, та "Воплі Відоплясова", "Мотор'ролла", "Жадан та Собаки", "АтмаСфера", ШARAVARABAND та MORJ. 

Серед учасників фестивалю будуть також ONUKA, Bauci and Brothers, Юлія Рома, Джалапіта, Lemko Bluegrass Band, Млада, ДомРа, Cepasa, GO- A, Grozovska band, Cherokey Charlie, VEXLYARSKY, Shopping hour, Olexa Kabanov, Alik Fantaev.

Протягом двох фестивальних днів у "Країні Мрій" також діятимуть Козацька галявина, Літературна сцена, Алея здоров'я, Етно Fashion, Фестиваль повітряних куль, Bandura Lounge.

Вартість: дорослий квиток у перепродажі - 150 грн, на місці - 200 грн. Дітям до 6 років та усім незахищеним верствам населення вхід безкоштовний. 

"Рок-Булава" / 20-21 червня / Спортбаза "Переяславль" (Переяслав-Хмельницький)

У ці ж вихідні паралельно з "Країною Мрій" у Переяслав-Хмельницькому відбудеться фестиваль "Рок Булава". Цьогоріч захід відбудеться вже вчетверте. Цей фестиваль – справжнє свято для тих, хто полюбляє український метал, indie rock та alternative. 

Вже традиційно на фестиваль з'їдуться музиканти з різних куточків України, а також з країн ближнього зарубіжжя. Загалом під час "Рок Булави" на сцени вийдуть понад 50 гуртів-учасників. Зокрема на головній сцені виступлять "РОЛЛІКС", Insane (Угорщина), Morphine Suffering, Without Limits, CONCRETE FOUNDATION, ANEBO та багато інших. На Аlternative Stage вийдуть "Догма", "Лоскіт", UNDER the TANK, Syntora, "Проти Течії", GARA'S GLITCH та інші. 

Вартість: два дні фестивалю - 100 грн.

"Трипільські зорі" / 27 - 28 червня / Черкаси

Наприкінці червня в Черкасах відбудеться благодійний фестиваль, метою якого буле збір коштів для учасників АТО. Вхід на сам фестиваль буде безкоштовним, на території проведення офіційно розміщатимуться волонтерські пункти. Фестиваль відбудеться вже втретє.

Поки невідомо, які саме гурти виступлять цього року, однак минулого року відвідувачі мали змогу почути таких українських музикантів як HighWay, "Вій", Гапочка, "ДахаБраха" тощо.

Вартість: Безкоштовно

OSTROV FESTIVAL / 28-29 червня / Труханів острів (Київ)

Вже третій рік поспіль на Трухановому острові в столиці відбудеться яскравий фестиваль електронної музики. Протягом двох днів просто неба звучатиме найкраща електронна музика. Свою участь у фестивалі вже підтвердили такі закордонні музиканти, як Карл Крейг, DJ Koze, Шон Рівз та Петре Інспіреску. 

На фестивалі буде три музичні сцени, які відрізнятимуться музикою, тож кожен зможе обрати собі до настрою та до смаку. Фестиваль передбачає і after-hours, тому весь день після фестивальної ночі не припинятиметься музика. 

На фестивалі передбачено велику лаунж-зону, а також майданчик зі смачною їжею. Значна територія буде накрита тентами від палючого сонця, однак залишиться і великий простір під небом, що залишить за фестивалем назву опен-ейру.

Окрім того, 27 червня відбудеться офіційна pre-party "Острова".

Вартість: квиток Standard - 499 грн, квиток VIP - 799 грн

"Файне місто" / 3-5 липня / аеропорт "Тернопіль" (Тернопіль)

Найкраща музика від українських та закордонних виконавців просто неба протягом трьох днів посеред літа – це один з наймасштабніших рок-фестивалів України "Файне місто". Вже традиційно Тернопіль на три дні перетвориться на справжню столицю музики та розваг.

На фестивалі виступить багато зірок не лише українського року, а й світового. На п’ятьох сценах виступлять 60 гуртів. Серед них "Скрябін" та друзі, "Бумбокс", BRUTTO (Білорусь), "Елізіум" (Росія), The HARDKISS, O.Torvald, All Faces Down (Австрія), "Табула Раса", "Тінь Сонця", Dave Evans – 1-й вокаліст AC/DC (Австралія), Річі Колючий - RAMMSTEIN tribute, Sheldon Cooper - SUM 41 tribute, Eris Is My Homegirl (Польща) - Rideau (Швеція), Sciana (Білорусь), Scratch The Floor (Грузія), Braincoats (Швеція) та багато інших. 

На фестивалі діятиме наметове містечко, тож три на дні буде можливість повністю поринути в атмосферу музики та забути про буденність.

Вартість: 3 дні в наметовому містечку та вхід на сам фестиваль - до 540 грн

Carpathian Alliance / 24-26 липня / База відпочинку "Львівська Швейцарія" (Львів)

Наприкінці липня у Львові стартує CAMF 2015. Carpathian Alliance Metal Festival - це міжнародний фестиваль, що збирає учасників та гостей з різних країн світу на Західній Україні. Серед метал-рок музикантів цього року на фестиваль завітають виконавці з Румунії, Норвегії, Італії, Грузії, Німеччини, Латвії тощо. 

Цей музичний опен-ейр фестиваль дає можливість тим, хто полюбляє важку музику, проживати як у наметовому містечку, так і в орендованому помешканні в самому місті. Для цього до місця проведення фестивалю курсуватимуть рейсові автобуси. 

Вартість: одноразовий вхід – 200 (220) грн., багаторазовий – 490 (500) грн. Для іноземних гостей одноразовий вхід коштуватиме 15 євро, багаторазовий - 30 євро.

"Бандерштат" / 31 липня - 2 серпня / Парк ім. Лесі Українки (Луцьк)

Вже вдев'яте музичний опен-ейр фестиваль збере разом "бандерівців" з різних куточків України. "Бандерштат" – це масштабний фестиваль української альтернативної музики, який знайомить з творчістю багатьох українських гуртів різних напрямків. Окрім цього на фестивалі проходять майстер-класи різного спрямування, які пропагують проукраїнський стиль мислення, українську мову, культуру, життєву активність.

Фестиваль "Бандерштат" є мистецьким проектом, що охоплює всі стилі та напрямки сучасної української альтернативної музики. Фестиваль триває три дні і не містить у собі конкурсної основи. До участі у фестивалі допускаються виконавці з усіх регіонів України, що мають награний репертуар українською мовою, який не містить жодної антиукраїнської пропаганди, ненормативної лексики, не популяризує шкідливих звичок і пропагує українські цінності.

Гостей "Бандерштату" чекає насичена програма: інтелектуальні гутірки-дискусії, колоритна та драйвова музика (планується участь декількох іноземних гуртів), літературна сцена, низка спортивно-розважальних заходів, дитяче містечко, нічні кіноперегляди, майстер-класи, презентації, виставки, ярмарок, екскурсії. 

Вартість: 3 дні - 200 грн.

Woodstoсk Ukraine / 7-9 серпня / Свірзький замок (Львівська область)

Woodstoсk Ukraine – це аналог світового благодійного музичного опен-ейру, який вперше пройшов понад 40 років тому в США. Тепер вже втретє Woodstoсk проходить в Україні. 

Woodstoсk Ukraine - це літній фестиваль, що проходить на великій території українських просторів просто неба. Протягом трьох днів відвідувачі фестивалю мають можливість насолоджуватися музикою та природою у наметовому містечку на території Замку Свірж у Львівській області. 

Фестиваль Woodstoсk Ukraine традиційно є безкоштовним і присвячений благодійності, розвитку волонтерського руху в Україні та волонтерам ВБФ "Серце до серця".

У фестивалі візьмуть участь Ot Vinta, Atmasfera, Neil Taylor, "Тінь сонця" та інші.

Вартість: вхід безкоштовний

ZaxidFest / 14-16 серпня / "Чарівна долина" (Родатичі біля Львова)

Цей фестиваль стоїть в одному ряду з міжнародними фестивалями світу. ZaxidFest по праву вважається одним з найкращих в Україні. Протягом трьох днів гості житимуть у наметовому містечку. Для них на чотирьох сценах виступатимуть як українські музиканти, так і зарубіжні. Серед вітчизняних атристів ZaxidFest відвідають гурт "ВВ", "Бумбокс", "Брати Гадюкіни", ТНМК, O.Torvald, "Гайдамаки", "Pianoбой", Onuka, "Жадан та Собаки" та інші. Серед зарубіжних - Matisyahu (USA), Everlast (USA), Oomph! (GER), Ill Niño (USA), Brutto (BY), Dead By April (SWE), Terror Universal (USA), I am waiting for you last summer (RU) тощо. 

Вартість: 870 грн – квиток на фестиваль та 100 грн – проживання в наметовому містечку.

"Схід-рок" / 22-23 серпня / Тростянець, Сумська область

Вже втретє на території фортеці XVIII ст. "Круглий двір" відбудеться атмосферний фестиваль рокової музики. Для відвідувачів виступатимуть Brutto (Білорусь), MadCraft (Фінляндія) O.Torvald та інші музиканти.

Місце проведення фестивалю стало його фішкою та додатково створює притаманну саме "Схід-рок" атмосферу. 

Вартість: 2 дні фестивалю - 250 грн.

Теги:
Читайте також:
Київ
+18°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.42
    Купівля 39.42
    Продаж 39.9
  • EUR
    Купівля 42.16
    Продаж 42.92
  • Актуальне
  • Важливе
2024, четвер
25 квітня
17:39
Ексклюзив
Віктор Медведчук
Європарламент закликає запровадити санкції проти Медведчука, - кореспондентка Висоцька 
17:36
Польща
У Польщі до 2,5 року засудили російського шпигуна, який збирав інформацію про військові частини країни
17:32
Ілюстративне фото
РФ атакувала Харківщину: внаслідок влучання біля залізничного вокзалу Балаклії постраждали 7 людей
17:27
На фото: Співачка KOLA
KOLA випустила іронічну пісню-рефлексію на стосунки з татом, якого не було в її житті
17:24
ДСНС
Виїхали ліквідувати пожежу: в передмісті Херсона рятувальники потрапили під повторний обстріл РФ
17:22
Ексклюзив
Олег Синютка
Дуже дивним способом це збіглося з перевіркою використання грошей Єдиним телемарафоном: нардеп Синютка про відставку 7 членів Рахункової палати
17:06
в'язниця
В Україні до 15 років засудили російського агента, який на Харківщині збирав розвіддані для окупантів
17:00
PR
Комфорт та максимальна свобода разом з NarsCars: як орендувати авто для поїздок в Україні
16:52
Ексклюзив
ЗСУ
Захопити Часів Яр практично неможливо: офіцер НГУ Матвійчук про проблеми армії РФ на Бахмутському напрямку
16:35
ЗСУ. Війна з Росією. Військові новини
В ОСУВ "Хортиця" розповіли, якими є втрати РФ у живій силі й техніці на Східному напрямку
16:20
Ексклюзив
Дніпро, ракетний удар, воєнні злочини Росії
Це свідчить про перехід Росії до стратегії "Алеппо": президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" про ракетні удари РФ по містах України
16:17
Європарламент
Європарламент закликав не визнавати легітимними "вибори" Путіна
16:16
Оновлено
Телемарафон внесли у звіт держдепу США про порушення прав людини в Україні. Нардеп Юрчишин прокоментував
16:07
OPINION
Олексій Голобуцький
Дуже дорогий для кожного з нас "Єдиний телемарафон"
16:05
літній дощ
І не холодно, і не спекотно: Наталка Діденко розповіла, якою буде погода до кінця тижня
15:53
Ексклюзив
Снаряди 155-мм США
Артилерійські боєприпаси зі США можуть надійти до лінії фронту за кілька днів, -  полковник ЗСУ Черник
15:38
На фото: Юрій Феліпенко
Актор театру на Подолі Юрій Феліпенко став до лав ЗСУ
15:38
дрони для військових
РФ планує залучити дітей у школах ТОТ до курсів з управління дронами, - Спротив
15:26
кадр з фільму "Ти мене любиш?"
Вийшов трейлер українського фільму "Ти мене любиш?" режисерки Тоні Ноябрьової
15:23
Оновлено
Богдан Львов
Апеляційний суд розглядає оскарження ВСУ про поновлення судді Львова на посаді
15:16
Вибух
Росіяни вдарили КАБами по інфраструктурі Сум
15:12
Шахтарська каска
Окупанти взялися за "ревізію" останніх 33 шахт Донбасу, - Спротив
15:09
На фото: "Портрет фройляйн Лізер" Густава Клімта
Незавершену картину Клімта, яку 100 років вважали втраченою, продали на аукціоні за 30 млн євро
14:56
Верховна Рада
Рада не підтримала законопроєкт про накопичувальну пенсію: документ відправили на доопрацювання
14:45
Венеція, Італія
Щоб зменшити шкоду від туристів: Венеція вводить податок на одноденне відвідування міста
14:42
СБУ затримала "крота" ФСБ, який коригував ракетні удари по Харківщині та хотів втекти на позиції окупантів
Коригував ракетні удари по Харківщині та хотів втекти на позиції окупантів: СБУ затримала агента ФСБ
14:37
НБУ
Правління НБУ ухвалило рішення знизити облікову ставку до 13,5%
14:35
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
14:28
у Парижі обвалилися лопаті вітряка кабаре "Мулен Руж"
Вперше з 1889 року: у Парижі обвалилися лопаті вітряка кабаре "Мулен Руж"
14:18
на фото затримання 9 пособників окупантів на Херсонщині
Входили до "виборчкому" РФ на Херсонщині: СБУ затримала 9 пособників окупантів
14:14
OPINION
Ксенія Семенова
Яким стане реорганізований НАУ
14:03
Алек Болдвін
Болдвін втрапив у скандал із блогеркою, яка вимагала від нього сказати "Свободу Палестині"
14:00
OPINION
Ольга Лень
Дипломати vs ухилянти: Паспорт для багатьох — інструмент для шари
13:57
Лаурінас Кащюнас
Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, - міністр оборони Кащюнас
13:57
Оновлено
Загинули двоє військових: ДБР розслідує вибух у Миколаєві
13:37
Рада ухвалила законопроєкт про регулювання зайнятості домашніх працівників
13:34
Оновлено
у Омську горять нафтопродукти
У російському Омську горіли три ємності з нафтопродуктами
13:25
посол Королівства Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен
"Не лише літаки й пілоти": посол Данії про обіцяний пакет із F-16, який Україна має отримати влітку
13:19
Ексклюзив
Мобілізація людей з інвалідністю
Правозахисниця роз'яснила процедуру отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок бойових дій
13:16
Олександр Лукашенко
Лукашенко назвав основним реальним ризиком для Білорусі "гарячу точку в Україні"
Більше новин