Бригада Нацгвардії за стандартами НАТО залучає іноземних інструкторів

24 грудня, 2015 четвер
08:58
Зміст

Формування першої в історії Національної Гвардії України бригади легкої піхоти за стандартами НАТО інтенсифікувалося за допомоги військових інструкторів з-за кордону, зокрема, з Ізраїлю

Гвардійці-піхотинці вивчають не тільки, як вправно володіти зброєю та координувати дії, але і як планувати операції на штабному рівні. За військовими навчаннями спостерігав журналіст Станіслав Мельничук.

"Підйом! Вихід в повній екіпіровці!" З цих слів командира о 4-й годині ранку починається новий день для бійців піхотної бригади на полігоні Нацгвардії під Києвом. За сьогоднішньої легендою навчань, уявна диверсійно-розвідувальна група противника закріпилася неподалік базового табору. Гвардійці швидко екіпіруються та отримують установчий наказ. Далі вони складають план операції, ретельно вивчають карту місцевості й узгоджують усі можливі схеми наступу.

"Ми визначили цілі та з'ясували, яке нам потрібне озброєння", - пояснює боєць із позивним "Чарлі-1" і додає: "Після брифінгу з командиром  кожне відділення отримало своє завдання. З усіх запропонованих варіантів був визначений один, який ми намалювали на дошці, де схематично відпрацювали шляхи пересування, точки збору та порядок взаємодії".

Для знешкодження уявного загону противника  підрозділ гвардійців сьогодні повинен подолати непоміченим 6 кілометрів по лісовій місцевості. Вправність їхнього маскування перевіряють іноземні військові інструктори.

null

"Ми даємо їм базові речі, такі як порядок замаскованого пересування і реагування на контакт з противником. Тобто  вчитися тримати дистанцію  нізащо не розмовляти під час висуванння та знати всі можливі тактичні формації", - ділиться досвідом інструктор-волонтер з Ізраїлю Цві Ариелі.   

Впродовж пари годин гвардійцям вдається захопити блок-пост уявного противника. Враховуючи те, що відпрацювання піхотних вправ відбувається у максимальному наближенні до умов реального бою, в наступну точку збору гвардійці повертаються з уявно пораненим бійцем, якого по черзі переносять на ношах.

null

"Тут багато чому навчають і дають те, що треба. У порівнянні з рештою військових частин, я побачив, що саме в цій бригаді Нацгвардії дають гарні знання. І тому в мене є бажання тренуватися і вчитися далі та досягати більшого", - розповідає юний гвардієць, якого звати Богдан.

Інший боєць нової бригади, якого звати Ігор, провів у зоні антитерористичної операції на сході України понад рік в складі однієї з бригад Збройних Сил України. Від товариша він дізнався про формування бригади Нацгвардії за стандартами НАТО і приїхав в Гостомель заради цікавості. Ігорю вдалося пройти суворий відбір і після співбесіди з начальником штабу він залишився служити тут.

"Якби в мене в АТО було хоча б 10% тих знань, що я отримав тут за місяць, то моя ефективність була б в сто разів більшою!" - зізнається Ігор і додає: "Тут за перший місяць я отримав більше навичок, ніж за весь рік в АТО — це однозначно. Хоч я служив командиром бронетранспортера і розвідником. Але в армії багато хто воює лише на інтуїції".

null

Після кількакілометрового маршу гвардійці отримують наступний наказ – зайняти кругову оборону й приготуватися до штурму навчальної висоти та відпрацюванню вправ зі стрільби.

"Я навчав різноманітні підрозділи, але можу відзначити, що тут підібрали дійсно гарних хлопців, які хочуть займатися військовою справою і в них це виходить", - визнає віськовий інструктор Петро Леусенко.

Під час тренувального процесу без попередження в розташування бригади заїхав її куратор, заступник міністра внутрішніх справ Тігран Авакян. Він особисто поспостерігав за виконанням вправ на полігоні, а потім в неформальній обстановці поспілкувався з гвардійцями.

null

"Я бачу, що хлопці тут дуже підготовлені, що у них є бажання. І ця військова частина, як невід'ємна частина Збройних Сил України має майбутнє. Я в це вірю, оскільки в нас є гарні інструктори", - розповідає заступник міністра внутрішніх справ Тігран Авакян і підкреслює: "Головна ідея -  створити бригаду, яка буде відповідати глобально стандартам армій країн НАТО! Тобто нам в Україні потрібні більш якісні військові стандарти, якісніші стандарти планування і підготовки, в тому числі кращі стандарти спілкування між бійцями і офіцерами. Крім цього, бійцям важливо знати англійську мову. Тобто  ця нова бригада легкої піхоти - це один з дієвих експериментів, які ми здійснюємо разом на практиці".

Напередодні нового року на одному з полігонів Київщини відбулися показові змагання військових інструкторів, за якими мали можливість спостерігати представники країн Північноатлантичного альянсу. Вони  пересвідчилися, що перша легка піхотна бригада Нацгвардії демонструє високий рівень підготовки. Тому представники НАТО вивчають питання про надання їй не тільки консультативної підтримки, але й у вигляді матеріально-технічного забезпечення.

"Всі наші партнери, як в країнах НАТО, так в країнах Європи і в США зацікавлені в безпековому надійному просторі на сході Європи. Звісно, що без України створити подібну безпекову зону неможливо. Для того, щоб її створити, нам якраз і потрібні якісні військові формування", - вважає заступник міністра внутрішніх справ Тігран Авакян.

Набір в нову бригаду Нацгвардії триває. До її лав запрошують всіх, в кого є військовий досвід та бажання особисто долучитися до реформування силових відомств України. Одним з не менш важливих мотивуючих чинників для проходження служби саме в цьому підрозділі є гідне грошове забезпечення.

"Тут стараються — наскільки це можливо в рамках бюджету — залучати бійців в тому числі і достойною зарплатою. Мінімальний розмір грошового забезпечення рядового солдата становить 10 тисяч гривень. Він може бути більшим в залежності від звання, досвіду, посади і рівня відповідальності аж до 20 тисяч гривень", - додає інструктор-волонтер Цві Ариелі.

Всіх, хто зацікавлений служити в першій бригаді легкої піхоти Національної Гвардії України, чекають за адресою: Київська область, місто Гостомель, вулиця Проскурівська, 1. Більш детальну інформацію можна отримати у службі кадрів за телефонами: (098) 614-50-47, (095) 686-28-63, (073) 474-68-63.  

Теги:
Читайте також:
Київ
+10°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.34
    Купівля 39.34
    Продаж 39.84
  • EUR
    Купівля 42.19
    Продаж 42.91
  • Актуальне
  • Важливе
2024, неділя
5 травня
01:34
Оновлено
шахед
РФ обстріляла Україну "шахедами" 5 травня: у Харкові сталась пожежа
2024, субота
4 травня
23:40
Олександр Сирський
"Сирський заявив, що призовник має підтверджувати інвалідність у бою": росіяни запустили новий фейк
22:53
Реал, Андрій Лунін, Ла Ліга, Ліга чемпіонів
"Реал" Луніна достроково став чемпіоном Іспанії
21:59
Архангельське
Росія окупувала Архангельське на Донеччині, - DeepState
21:48
Артем Довбик, Ла Ліга, Жирона
"Жирона" здійснила шедевральний камбек проти "Барселони" і вперше в історії вийшла в ЛЧ
21:33
Оновлено
атака РФ по Харкову, 04.05.24
Росіяни ракетою вдарили по промзоні Харкова: є 6 поранених
21:30
Су-25
Українські воїни збили російський Су-25 над Донеччиною
21:30
україна німеччина
З 1,1 млн українців в Німеччині працює лише кожен 5-й: Bild розібрався чому
21:12
Володимир Зеленський на Чернігівщині (6 квітня 2024 року)
"Путін не хоче миру, він божевільний": Зеленський пояснив, як змусити РФ залишити Україну у спокої
20:56
Андрій Лунін, Реал, Ла Ліга, Ліга чемпіонів
"Вражаючий сезон": тренер "Реала" Анчелотті публічно розхвалив гру Луніна
20:41
Садік Хан
У Лондоні пройшли вибори мера: Садік Хан пішов на третій термін
20:34
Ексклюзив
москва, кремль
Росія реалізовує "Кремлівську весну": політолог Магда про план РФ щодо дестабілізації України
20:03
OPINION
Галина Пагутяк
Біг пес через овес…
20:03
ЖФК «Ворскла" - ЖФК "Кривбас" - 6:0 (4 травня 2024 року)
Жіноча "Ворскла" вдруге поспіль достроково виграла чемпіонат України
20:02
Оновлено
"Олександрія" - "Рух" 2:2 (4 травня 2024 року)
"Рух" зіграв в бойову нічию з "Олександрією", "Оболонь" здолала ЛНЗ: результати і розклад матчів 27-го туру УПЛ
19:59
80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ
За добу Сили оборони відбили найбільше атак на Авдіївському напрямку
19:42
Сектор Гази
Ізраїль запропонував розділити контроль над сектором Гази з низкою арабських країн, - NYT
19:13
У Чехії відбувся мітинг проти заїзду проросійських байкерів з нагоди закінчення Другої світової війни у Європі
18:54
Оновлено
Мустафа Джемілєв
В аеропорту Кишинева затримали помічника Мустафи Джемілєва, занесеного Росією до "списку терористів"
18:52
Міністерство оборони України
Міноборони запустило онлайн-калькулятор грошового забезпечення бійців ЗСУ. Функції сервісу
18:42
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 4 травня: скільки коштує долар, євро та злотий
18:38
ДТП
BMW з громадянами України й Білорусі влетів в дерево у Варшаві: усі загинули
18:29
старовинний гарман, Херсонщина
Військовий ТрО передав херсонському музею старовинний артефакт, який знайшов в одному з селищ області
18:12
на фото: Майк Джонсон
"Конгрес має вищі пріоритети перед виборами", - консерватори в сенаті закликали Грін відмовитись від спроби усунути Джонсона
18:02
OPINION
Борислав Береза
Арешт російських активів: гроші в обмін на відмову від окупованих територій
17:57
Оновлено
Обстріл, Харків
Росіяни вдень обстріляли три села Харківщини: загинув чоловік, госпіталізовано жінку
17:45
Оновлено
Окупанти атакували ракетами Одеський район: поранено трьох цивільних
17:41
Оновлено
порошенко зеленський
У Росії оголосили в розшук Зеленського, Порошенка та командувача Сухопутними військами Павлюка
17:16
обстріл, ППО
На Дніпропетровщині ППО збила ворожу ракету
17:06
Оновлено
ФСБ
Спецслужби РФ готують провокації у Москві чи Санкт-Петербурзі, щоб потім затримати "мусульман з вибухівкою": попередження від "Атеш"
16:56
Білгород, наслідки сходження боєприпасу
У Білгороді боєприпас з літака "аварійно зійшов" на приватний сектор: є руйнування та поранені
16:43
Мексика туризм
У Мексиці знайшли тіла трьох туристів з Австралії та США
16:30
Ексклюзив
За два роки війни Міноборони стало дуже токсичним місцем, відновити довіру до якого важко, - Ярова
16:10
хакери
Польща заявила, що також стала ціллю російських хакерів, які атакували Німеччину та Чехію
16:06
експозиції про загарбників у музеях на окупованих територіях
РФ виділила 8 млн рублів на експозиції про загарбників у музеях на окупованих територіях
16:01
OPINION
Андрій Магера
Українська Феміда мусить покарати білоруського кагебешника
16:00
Ексклюзив
Метью Брайза
"Егоїстичний, зарозумілий і стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по російських НПЗ
15:48
міністр оборони Італії Гвідо Крозетто
Міністр оборони Італії засудив слова Макрона про допомогу Україні військами
15:31
Ексклюзив
Емманюель Макрон та Ріші Сунак
Між Францією та Великою Британією може проглядатись конкуренція щодо допомоги Україні, - експерт-міжнародник Желіховський
15:21
Ексклюзив
Сі Цзіньпін в США
Зовсім скоро ми побачимо остаточне самовизначення Китаю, - політичний експерт Морозов
Більше новин