Україна - Марокко. Все про товариський матч футбольних збірних

Дмитро Марценишин
31 травня, 2018 четвер
08:00
Зміст

Сьогодні у Женеві збірна України з футболу зіграє товариський матч проти команди Марокко

Товариський матч

Україна - Марокко

31 травня, Женева, Швейцарія, "Стад де Женев"

Початок - 21:00

Пряма трансляція на телеканалах "Україна" та "Футбол 1"


З чим Збірна України підходить до матчу

null

Микола Шапаренко (зліва) та Олександр Зінченко

Цього року збірна України зібралася на тренувальний збір вдруге. У березні команда Андрія Шевченка провела два товариських матчі проти учасників фінальної частини чемпіонату світу. У іспанські Марбельї українці заграли внічию з Саудівською Аравією (1:1), а у бельгійському Льєжі перемогли Японію - 2:1.

Сьогоднішній суперник нашої збірної - Марокко, також є учасником ЧС-2018, зустріч з яким має стати важливим тестом команди перед осіннім стартом у Лізі націй та матчами проти Чехії та Словаччини.

У порівнянні з попереднім збором, Андрій Шевченко зробив чимало кадрових перестановок. Передовсім, привертає увагу відсутність у команді її капітана - 36-річного Руслана Ротаня, який поступився місцем у складі молоді. Його у центрі півзахисту можуть замінити одноклубники по "Динамо" - Сергій Сидорчук та Микола Шапаренко, який у 19 років вперше викликаний до національної збірної. Сидорчук повертається до команди після того, як пропустив півроку через травму.

У центрі оборони цього разу не буде іншого досвідченого футболіста - Євгена Хачеріді, який не грав навесні за "Динамо" через конфлікт із головним тренером киян Олександром Хацкевичем. Влітку термін угоди оборонця зі столичним клубом спливає і наразі він займається пошуками нової команди та близький до переходу у грецький ПАОК.

Через травму розташування збірної України залишив й інший ключовий захисник - Ярослав Ракицький. Тож Андрій Шевченко отримав нагоду поекспериментувати. У центрі захисту цілком можна очікувати на появу динамівської зв'язки Микита Бурда-Артем Шабанов, яка довела свою кваліфікацію наприкінці чемпіонату України у матчах за клуб.

Ушкодження завадять зіграти проти Марокко й півзахисникам "Динамо" Володимиру Шепелєву та Віктору Циганкову. Обидва отримали виклик до збірної, однак після медичного обстеження були змушені повернутися додому.

null

Андрій Ярмоленко

Зате відновився після травми лідер команди Андрій Ярмоленко, який через операцію пропустив весняну частину сезону та не грав у попередніх товариських матчах збірної України.

Після тривалої перерви повернувся до команди й форвард Євген Селезньов. Він добре виглядав у матчах за "Акхісар Беледієспор" та допоміг своєму клубу сенсаційно здобути Кубок Туреччини. 32-річний нападник сьогодні має великі шанси вийти на поле, оскільки окрім нього у Шевченка у наявності є лише один центральний форвард - Артем Бесєдін з "Динамо". Форвард бельгійського "Гента" Роман Яремчук травмувався на тренуванні збірної та проти Марокко не зіграє.

Українці мали 2 червня зіграти ще один товариський матч - проти Албанії. Його проведення було під питанням. Спочатку гру перенесли із Швейцарії до французького Евіану, а потім виявилося, що тамтешня арена не відповідає вимогам і національні збірні на ній грати не можуть. Організатори зустрічі терміново почали пошуки іншого стадіону. Однак ФІФА проаналізувавши ситуацію врешті дозволила провести зустріч на арені у Евіані, але перенесля її на 3 червня. 


Що потрібно знати про збірну Марокко

null

Збірна Марокко після тривалої смуги невдач, нарешті перебуває на підйомі. Після 20-річної перерви вона знову отримала право зіграти у фінальній частині чемпіонату світу. Марокканці розпочали відбірковий турнір з другого раунду, у якому пройшли Екваторіальну Гвінею - (2:0; 0:1). На груповому раунді вони залишили без чемпіонату світу одну із найсильніших африканських команд - Кот Д’Івуар, а також збірні Малі та Габону.

Доля путівки на ЧС-2018 вирішувалася у заключному турі, коли Марокко випереджало Кот Д’Івуар на 1 очко та грало з головним конкурентом у гостях. Команду Ерве Ренара влаштовувала нічия, однак вона виграла 2:0 та залишилася на першому місці.

Французький тренер зажив слави саме завдяки успішній роботі із африканськими командами. Ренар першим з усіх наставників виграв Кубок Африканських націй з двома різними збірними - Замбії (2012) та Кот Д’Івуару (2015). Марокко він тренує з 2016 року.

У березні марокканці також провели два товариські матчі. Вони перемогли збірні Сербії (2:1) та Узбекистану (2:0). У фінальній частині чемпіонату світу суперниками збірної Марокко на груповому раунді стануть Іспанія, Португалія та Іран.

null

Медхі Бенатія

Серед марокканських гравців варто виокремити захисника туринського "Ювентуса" Медхі Бенатія, який також відомий завдяки виступам за італійську "Рому" та німецьку "Баварію", є виконавцем топ-рівня та капітаном своєї національної команди.

Проте, Бентія з вартістю у 23 млн євро не є найдорожчим футболістом своєї країни. За даними transfermarkt більше за 31-річного оборонця коштує атакувальний півзахисник німецького "Шальке" Аміне Харіт, трансферна вартість одноклубника Євгена Коноплянки становить 25 млн євро. Ще один марокканський талант - Хакім Зійєх грає у середній лінії за голландський "Аякс" та коштує 20 млн євро.

Українським вболівальникам найбільш відомий з нинішнього складу збірної Марокко Юнес Беланда, який з 2013 до 2016 року виступав за київське "Динамо". Зараз півзахисник грає за турецький "Галатасарай".


Що було чути перед матчем

null

Руслан Малиновський

Той факт, що у збірній Марокко багато футболістів, які виступають за сильні європейські клуби відзначали й футболісти збірної України.

Півзахисник "Генку" Руслан Малиновський розповів, що добре знайомий за виступами у чемпіонаті Бельгії з хавбеком марокканців Мехді Карселом-Гонсалесом.

"Буде цікава гра. Проти учасника чемпіонату світу іншої бути не може. У марокканців хороша команда, багато футболістів виступає в Європі. Добре знаю півзахисника з бельгійського "Стандарду" - Мехді Карсела-Гонсалеса. У чемпіонському плей-офф він добре себе проявив. Забивав, віддавав гольові передачі", - сказав Малиновський.

Голкіпер збірної України Андрій П’ятов відзначив, що збірна Марокко має сильну середню лінію.

"Нам показують відео, розповідають. Марокканці люблять контролювати м'яч, у них сильна середня лінія. Недарма ця команда потрапила на чемпіонат світу", - вважає П’ятов.

Хавбек нашої команди Олександр Караваєв виокремив техніку та швидкість марокканських футболістів.

"Ми вивчаємо цю команду, дивилися моменти її ігор. Це гідний суперник, варто подивитися на його склад. Багато футболістів виступає в європейських клубах. Це технічна команда, яка грає у швидкий футбол. Ми очікуємо складного матчу" - розповів Караваєв.

Натуралізований півзахисник збірної України Марлос виділив серед марокканців добре йому знайомого за протистояннями "Шахтаря" та "Динамо" Беланда.

"Марокко - сильна команда, у складі якої є дуже хороші футболісти. Можу виділити серед гравців Юнеса Беланда, який виступав за київське "Динамо". Він дуже сильний індивідуально та фізично. З таким виконавцями марокканці не можуть бути слабкими суперниками", - переконаний Марлос.

null

Андрій Шевченко

Андрій Шевченко назвав головним завданням на товариський матч з Марокко переглянути якомога більше футболістів, які раніше отримували у збірній мало ігрового часу.

"У першу чергу завдання - подивитися гравців, які викликалися до збірної, але ще не виходили на поле. Дамо їм можливість зіграти. Планую використати усі можливі заміни", - пообіцяв Шевченко.

Збірну Марокко тренер українців назвав агресивною командою із якісним підбором виконавців.

"Ми дивилися багато їхніх матчів. Учасник чемпіонату світу, дуже агресивна команда, з якісним підбором виконавців. Нещодавно марокканці обіграли такого сильного суперника, як Сербія. У них підвищена мотивація, оскільки кожен футболіст буде демонструвати свій рівень, готуючись до світової першості", - вважає Шевченко.

Хто буде фаворитом

Раніше збірні України та Марокко не зустрічалися. Букмекери вважають фаворитом матчу команду Ерве Ренара, на перемогу якої пропонують коефіцієнт 2.55. На виграш українців дають 2.90, а на нічию - 3.00.

Теги:
Читайте також:
Київ
+23°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.38
    Купівля 39.38
    Продаж 39.9
  • EUR
    Купівля 42.18
    Продаж 42.91
  • Актуальне
  • Важливе
2024, четвер
2 травня
14:19
У ВМС розповіли, як назвали два естонські катери, передані Україні
14:01
Інфографіка
Ціни на пальне АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
13:57
НАБУ
Нардепа від "Слуги Народу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн
13:47
окупанти
Росіянам вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ намагаються вибити їх звідти, - ОСУВ "Хортиця"
13:36
Саломе Зурабішвілі
Європа чи Росія: президентка Грузії закликала громадян зробити вибір
13:34
Куп'янськ. Харківщина
Від ранку росіяни кілька разів обстріляли Харківщину, поранено двох людей
13:25
monobank
На Monobank здійснили потужну DDoS-атаку
13:16
пенсійне посвідчення пенсія
У Мінсоцполітики повідомили, коли й за яких умов відновлять пенсійні виплати пенсіонерам-ВПО
12:55
Ексклюзив
Україна займає останнє місце у світі з народжуваності, а з'являється законопроєкт, який загрожує знищенням уже "заморожених" ембріонів, - професор Хміль
12:50
РФ поширює фейк, нібито в депо Нової пошти в Одесі був склад з боєприпасами виробництва країн НАТО
12:42
На фото: Людські черепи на аукціоні Semley Auctioneers
У Великій Британії зняли з аукціону людські черепи 16 ст. до н.е. через "грубе порушення людської гідності"
12:38
Оновлено
маршрутка
У Чернігові водії маршруток не вийшли на роботу, в. о. мера та МВА обмінялися звинуваченнями
12:34
Володимир Зеленський
Зеленський назвав дату і місце проведення першого саміту миру
12:28
Київ, Майдан Незалежності
Синоптикиня Наталка Діденко розповіла, якою буде погода до кінця тижня і на Великдень
12:25
заборона УПЦ МП
На сайті Ради досі відсутній проєкт щодо заборони діяльності УПЦ МП, депутати вимагають пояснень
12:15
Анонс
Виставка Максима Кривцова
У Києві відкриється виставка фоторобіт Максима Кривцова
12:03
Бен Ходжес
Ходжес заявив, що ідея замороження російсько-української війни - безглузда
12:02
OPINION
Ростислав Павленко
Свобода слова насправді абсолютно необхідна для Перемоги
11:55
На фото: Деніел Редкліфф
Деніел Редкліфф розкритикував Джоан Роулінг і відреагував на закиди в невдячності
11:42
Електроенергія
Потреби споживачів покривають власна генерація та комерційний імпорт: ситуація в енергосистемі станом на 2 травня
11:32
Херсонська область
З тимчасово окупованої частини Херсонщини повернули підлітка з родиною
11:27
Оновлено
Знищене депо Нової пошти внаслідок російської атаки по Одесі 1 травня 2024 року
Росіяни обстріляли Одесу: постраждали 14 людей, у депо Нової пошти знищено відправлення на 3 млн грн
11:17
світ, міжнародний огляд
Чому Путін не боїться допомоги Україні від США та проблеми, з якими стикаються українські ветерани. Акценти світових ЗМІ 2 травня
11:08
СБУ затримала інформатора «вагнерівців», який шпигував за військовими аеродромами на Донеччині
Відстежував позиції ЗСУ у Краматорському районі: СБУ затримала інформатора вагнерівців
11:03
Посол України в Польщі Василь Звари
Усі, хто подав заявки до консульських установ до 23 квітня, отримають паспорти, - Посол України у Польщі Василь Зварич
11:02
Ексклюзив
атака РФ, Одеса, 15.03.24
Експерт з військової контррозвідки Притула пояснив, для чого РФ знищує Одесу
11:02
військовий квиток, мобілізація
У Міноборони роз'яснили, як працюватиме кабінет військовозобов'язаного
10:44
На фото: Jerry Heil в номері на Євробаченні-2024
Євробачення-2024: зʼявилися кадри з репетиції виступу alyona alyona та Jerry Heil
10:36
Під виглядом волонтера ошукав одеситку на мільйон гривень: студенту загрожує 5 років ув'язнення за шахрайство
10:29
ДБР
ДБР направило до суду майже 800 обвинувальних актів щодо злочинів проти нацбезпеки від початку великої війни
10:17
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 2 травня: скільки коштує долар, євро та злотий
10:13
гранатомет
З початку великої війни на блокпостах вилучили майже 1,5 тис. гранатометів, - Нацполіція
10:08
OPINION
Орест Сохар
Майбутнє війни очима Заходу: від наступу до контрнаступу та перспективи 2025 року
10:03
"Русскій воєнний флот - до дна"
"Русскій воєнний флот - до дна": Укрпошта випустить марку, присвячену знищенню Чорноморського флоту РФ
10:02
Ексклюзив
Карта. Кримський міст. 14\07\23
Знищення Кримського мосту є цілком реальним, - капітан 1-го рангу запасу ВМС ЗСУ Риженко
10:01
Анна Нетребко
У Швейцарії скасували концерт пропутінської співачки Анни Нетребко
09:27
Ексклюзив
окупанти
Під Маріуполем на скупчення окупантів упали уламки російської ракети від ППО, загарбники вивезли звідти зброю, - Андрющенко
09:25
Кулеба
Російськими обстрілами пошкоджена половина енергосистеми України, - Кулеба
09:17
ЗАЕС
Дрони-камікадзе РФ літають над ядерними реакторами ЗАЕС, а на станції росіяни зробили пусковий майданчик, - ГУР
08:57
Окупанти, кримінал, росіяни
На ТОТ Луганщини росіяни планують завезти 10 мобільних кінотеатрів для погоджених ФСБ масових заходів, - ОВА
Більше новин