Що чекає на Ломаченка після перемоги над Педрасою

Дмитро Марценишин
10 грудня, 2018 понедiлок
17:13

Український боксер Василь Ломаченко після перемоги над пуерториканцем Хосе Педрасою чекає на нові виклики та обирає суперника

Омріяний титул

Василь Ломаченко у 2018 році нарешті наблизився до мети, яку він переслідує впродовж п'яти років професійної кар'єри – титулу абсолютного чемпіона світу. Для того, аби стати ближче до мрії, українцю довелося змінити дві вагові категорії та запастися терпінням.

Ломаченко був чемпіоном світу WBO (Всесвітньої боксерської організації) у напівлегкій (до 57,2 кг) та другій напівлегкій вазі (до 59 кг). Але всі спроби нашого боксера об'єднати титули зазнавали невдачі. Інші чемпіони вперто не хотіли приймати виклик українця, змусивши його рухатися до інших дивізіонів.

Читайте також: Ломаченку набридли боягузи. Чому українець знову змінює вагову категорію

І от у 2018 році ситуація нарешті зрушила з місця у новій для нашого боксера – легкій вазі. У травні Василь Ломаченко зустрівся із зірковим володарем титулу WBA (Всесвітньої боксерської асоціації) Хорхе Лінаресом. Проти венесуельця українець провів, напевне, найскладніший бій у кар'єрі, опинившись у шостому раунді на межі поразки, коли суперник відправив його у нокдаун. Українець зміг звестися на ноги, відповів нокаутом у десятому раунді та став чемпіоном світу у третій для себе ваговій категорії.

Наступним у серпні мав стати довгоочікуваний об'єднавчий бій проти чемпіона WBO Раймундо Бельтрана. Домовитися із мексиканцем не склало проблем, адже у нього та Ломаченка один промоутер – Боб Арум. Але на заваді поєдинку стала травма українця. У бою проти Лінареса він ушкодив праве плече та був змушений лягти на операцію. Плани довелося змінити та відкласти повернення на ринг до грудня.

Тим часом Бельтран у серпні зустрівся з пуерториканцем Хосе Педрасою та втратив титул, зазнавши безапеляційної поразки за очками. Таким чином, суперником Ломаченка став Педраса, який також співпрацює з Арумом. Бій за два титули для українця нарешті організували.

Незручний Педраса

null

Пуреториканець виявився для Ломаченка незручним суперником. Педраса, на відміну від більшості латиноамериканських боксерів, не робить ставку на нокаутуючий удар, якого у нього, відверто кажучи, просто немає. Він спирається на відмінну техніку, закладену під час успішної любительської кар'єри. До того ж боєць із Пуерто-Рико, які і Ломаченко, шульга. А поєдинки двох представників такого стилю ніколи не відзначалися видовищністю.

Читайте також: Ломаченко - Педраса. Все про чемпіонський бій українця

Так сталося й 8 грудня у Нью-Йорку. У Ломаченка не вийшло легкої прогулянки і він цього разу переміг не так яскраво, яку у інших своїх поєдинках. Перевага українця за очками не викликала сумнівів, але усі чекали дострокової перемоги. Наш боксер був близький, аби ї вирвати у 11-му раунді, коли обрушив на Педрасу справжній шквал ударів, двічі відправивши його у нокдаун. Але пуерториканець звівся на ноги та протримався до фінального гонгу.

Нехай і без зайвого блиску, Ломаченко досягнув мети - вперше у кар'єрі об'єднав титули та став чемпіоном світу за двома версіями – WBA та WBO. Аби здійснити свою мірю та стати абсолютним чемпіоном світу українцю залишилося здобути пояси WBC (Всесвітньої боксерської ради) та IBF (Міжнародної боксерської федерації).

Загадкові Коммі та Чанієв

null

Зустріч із володарями цих титулів буде пріоритетною для Василя Ломаченка у наступному році. Розповідаючи про ймовірних суперників українця, Боб Арум заявив, що він може зустрітися із переможцем поєдинку за вакантний титул IBF між ганцем Річардом Коммі та росіянином Ісою Чанієвим, які мають провести бій у лютому 2019 року.

Між тим поєдинок із ганцем чи росіянином виглядає найменш привабливим для Ломаченка з огляду на імена суперників та глядацький інтерес, адже Коммі та Чанієву не вистачає авторитету.

Читайте також: Капітуляція замість супербою. Як Ломаченко примусив тремтіти Рігондо

31-річний Коммі має у пасиві дві поразки. У 2016-му році він програв у поєдинку за титул чемпіона світу IBF американцю Роберту Істеру. А у наступному бою поступився росіянину Денису Шафікову. Ганець зажив слави нокаутера та 24 із 27 своїх перемог здобув достроково. У тому числі й над Алехандро Луною зі США, з яким він бився у березні 2018 року за звання офіційного претендента на титул IBF.

26-річний Іса Чанієв ще менш відомий у боксерському світі. Він володіє інтерконтинентальним титулом IBF. Останній захист він провів у травні та виграв за очками у венесуельця Ісмаеля Барросо. Росіянин не є панчером – із 13 боїв він дострокового виграв лише шість. До того ж, Чанієв має одну поразку, якої у 2017 році зазнав від співвітчизника Федора Попазова.

Перспективний Кролла

null

Дещо привабливішим виглядає бій Ломаченка з офіційним претендентом на титул WBA - британцем Ентоні Кроллою, проти якого асоціація призначила українцю обов'язковий захист. Його промоутером є Едді Хірн, відомий роботою з чемпіоном світу у надважкій вазі Ентоні Джошуа та Олександром Усиком. Для Ломаченка це можливість боксувати у Великій Британії за солідний гонорар та підкорити новий для себе ринок.

Щоправда, про об'єднання титулів у цьому випадку не йдеться. Та й є великий сумнів, що Кролла складе Ломаченку гідну конкуренцію. У пасиві 32-річного британця цілих шість поразок. Двох з них він зазнав у чемпіонських поєдинках проти Хорхе Лінареса.

Небезпечний Берчельт

null

Ще одним ймовірним суперником українця Боб Арум назвав Мігеля Берчельта. 27-річний мексиканець є чемпіоном світу WBC у другій напівсередній вазі, однак нещодавно він заявив, що має намір перейти у легку категорію.

Розмови про бій Берчельта проти Ломаченка точилися ще тоді, коли українець виступав у попередній вазі. Мігеля вважають одним із найобдарованіших мексиканських боксерів, який вправно поєднує вміння влаштовувати видовищну "рубку" із тверезим розрахунком.

Берчельт - яскравий нокаутер і 31 бій із 35 виграв достроково. Має він й одну поразку, якої ще у 2014 році зазнав у рейтинговому поєдинку проти колумбійця Луїса Едурадо Флореса.

Невловимий Гарсія

null

Ще одним чемпіоном світу у легкій вазі є американець Майкі Грасія, який володіє титулом WBC. Він - справжня зірка, один з найкращих боксерів світу, незалежно від вагових категорій, та найжаданіший опонент для Ломаченка. На думку експертів, саме у поєдинку українця та американця має визначитися найсильніший боєць легкого дивізіону.

Щоправда, невідомо, чи Гарсія повернеться у легку вагу. Він вже відмовився від титулу IBF, а наступний поєдинок взагалі проведе у напівсередній вазі (до 66,7 кг) проти іншого зіркового американця – Еррола Спенса, який є чемпіоном IBF.

Читайте також: Hi-Tech Ломаченко. Український боксер, якого порівнюють з Мохаммедом Алі

У разі успіху у цьому поєдинку, 30-річний Гарсія, ймовірно, залишиться у новій категорії. Водночас, він заявляв що може повернутися й у легку вагу, але лише заради одного бою -– проти Ломаченка.

Розмови про поєдинок Гарсія – Ломаченко тривають вже два роки. Складнощів у його організації додає постать Боба Арума, який раніше був промоутером американця. У них після конфлікту та розставання склалися напружені відносини.

Легендарний Пак'яо

null

Великий гонорар Ломаченку обіцяє й можливий бій із легендарним філіппінцем Менні Пак'яо, що вперто намагається організувати Боб Арум, який багато років співпрацював із чемпіоном світу у восьми категоріях.

Читайте також: Стати легендою. Чому Ломаченку не можна відмовлятися від бою із славетним боксером Пак’яо

Платні трансляції поєдинків Пак'яо мають неймовірний успіх, що гарантує солідні відрахування й українцю. Проте, Ломаченко грошей не рахує та скептично ставиться до можливої зустрічі зі славетним боксером. Коли перед боєм із Педрасою українця вкотре запитали про Пак'яо, він відповів, що не хоче слави за рахунок престарілої легенди. На думку Ломаченка, кращі найкращі часи 39-річного філіппінця вже минули, тому спортивна цінність перемоги над ним мінімальна.

Теги:
Читайте також:
Київ
+6°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 38.82
    Купівля 38.82
    Продаж 39.34
  • EUR
    Купівля 42.2
    Продаж 42.94
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
19 березня
13:22
«Рамштайн», 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України
ППО, снаряди та далекобійні ракети: у Німеччині почалась 20-та зустріч у форматі "Рамштайн"
13:12
Сергій Шойгу
Розвідка Британії розповіла, навіщо Шойгу відвідав командний пункт Чорноморського флоту РФ у Криму
13:12
забрудненість повітря в Делі
У 10 разів перевищують ліміти ВООЗ: екологи назвали 100 міст із найбруднішим повітрям
13:08
Володимир Зеленський
Зеленський обговорив із президентом Євроради Мішелем, як збільшити постачання Україні артснарядів
12:56
Молдова
Молдова оголосила дипломата РФ персоною нон ґрата за організацію "виборів президента" у Придністров'ї
12:44
Єнс Столтенберг НАТО Вірменія світ
Столтенберг після Азербайджану та Грузії завітав у Вірменію
12:44
телевізор телебачення
Discovery Channel, CNN, Eurosport: Кремінь попросив Warner Bros. перекласти українською програми, які транслюють російською
12:18
OPINION
Костянтин Жеваго
Потрібно скорочення функцій, а не міністерств
12:16
США Японія
США та Японія підготували проєкт резолюції Радбезу ООН щодо заборони на розміщення ядерної зброї у космосі
12:14
фейкові новини, fake news
Зеленський критикує "президентські вибори" в РФ, але "скасував" українські: добірка фейків та маніпуляцій світових ЗМІ за 19 березня
12:08
Бюро економбезпеки пропонує запровадити санкції проти 23 юросіб, пов'язаних з РФ і Білоруссю
У результаті протестів фермерів ЄС вводить мито на зерно з РФ та Білорусі, - FT
12:02
OPINION
Володимир В'ятрович
Що відбувається з військовим рекрутингом
11:54
Кирило Буданов
Буданов назвав переломний момент в обороні Києва навесні 2022 року
11:38
Путін планує відвідати Китай у травні для переговорів з Сі Цзіньпіном, - Reuters
11:35
Стежив за ЗСУ за допомогою дронів: на Миколаївщині затримали інформатора РФ
11:29
Оновлено
Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Каміш і його колега з Німеччини Борис Пісторіус, Польща, 18 березня 2024 р.
Польща та Німеччина створять бронетанкову коаліцію для підтримки України
11:12
Поранено чотирьох цивільних: РФ уночі обстріляла ракетами С-300 Селидове на Донеччині
11:02
На Вінниччині знайшли "шахед", який не вибухнув
На Вінниччині знайшли "шахед", який не вибухнув
11:02
Гаїті
На Гаїті банди вчинили напад на елітні райони столиці: загинуло щонайменше 12 людей
10:59
Огляд
міжнародний огляд
Що означає для українців перемога Путіна на президентських виборах, приєднання України до ЄС та підтримка російським народом війни. Акценти світових ЗМІ 19 березня
10:54
відключення електроенергії
Через обстріли РФ є знеструмлення у 7 областях України: ситуація в енергосистемі станом на 19 березня
10:47
Україна ЄС
ЄС відкидає публічні обговорення перспектив членства України з двох причин, – Politico
10:41
WSIS Prizes 2024
Дія.Engine номінували на міжнародну нагороду WSIS Prizes 2024
10:33
На війні загинув майстер спорту з кікбоксингу, ультрас київського "Динамо" Іван Фесенюк
На війні загинув майстер спорту з кікбоксингу, ультрас київського "Динамо" Іван Фесенюк
10:22
Американські зоологи модифікували ДНК корови, аби у молоці продукувалися білки людського інсуліну
10:18
Володимир Зеленський та Хакан Фідан
У МЗС Туреччини висловили надію, що 2025 рік стане мирним для України
10:01
OPINION
Орест Сохар
Німецький канцлер піддався на тролінг Макрона
10:00
Ентоні Блінкен
Блінкен заявив, що дії Китаю у Південнокитайському морі є провокаційними та порушують права Філіппін
09:50
Ексклюзив
Парад ганьби. Путін
Путін боїться оголошувати широкомасштабну мобілізацію, - Згурець
09:48
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 19 березня: гривня послабшала щодо євро та долара
09:40
Президента США Джо Байдена та прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху
"Є кращий спосіб": Байден застеріг Нетаньягу від наступу на Рафах
09:38
Огляд
вбивство Маргарити Разаз
Що відомо про вбивство українки в Німеччині: підозрювана з Росії та інші деталі справи
09:30
крилата ракета X-32
Партизани "Атеш" з'ясували, скільки ракет X-32 РФ планує виготовити цьогоріч
09:18
Дмитро Кулеба
В Індії анонсували візит Кулеби: названо дати
09:11
Ексклюзив
Карта бойових дій: Бахмут
Оперативна ситуація на Бахмутському напрямку стабілізовується, - командир екіпажу БПЛА "Кара Небесна" Отченаш
08:38
військове кладовище
У Мінветеранів пояснили, кого ховатимуть на Національному військовому меморіальному кладовищі
08:31
Ексклюзив
вибори росія
Половину явки на псевдовиборах на ТОТ забезпечили не місцеві мешканці, - голова Сєверодонецької РВА Власенко
08:30
Сергій Богачук (праворуч)
В українського нокаутера через росіянина зірвався чемпіонський бій
08:00
OPINION
Олексій Голобуцький
"Дронова економічна війна"
07:53
Інфографіка
На фото втрати окупантів
Армія РФ за добу війни в Україні втратила 10 танків, 30 артсистем і 840 окупантів
Більше новин