10 серіалів для захопливих зимових вечорів

Дар'я Тарасова
19 грудня, 2018 середа
09:59
Зміст

Без спойлерів розповідаємо, які серіали року, що минає, варті вашого часу

Довгоочікувані продовження та яскраві прем'єри 2018 року.

Еспресо.TV зібрало найцікавіші серіали року на різні смаки.

"Перший" / The First

Думки про колонізацію Марса давно не дають спокою людству. Не дивно, що зараз, коли Ілон Маск заговорив про це серйозно, кількість фільмів та серіалів на цю тему тільки зростає.

Науково-фантастична драма "Перший" розповідає про вчених, які вирушають на Марс, аби дослідити можливості планети для життя. Під час експедиції дослідники стикаються з труднощами та небезпеками, але розуміють, що особисті жертви робляться заради майбутнього людства. Вони мають стати першими людьми на Марсі.

Одну з головних ролей серіалу виконує оскароносний Шон Пенн, а творцем та продюсером став один з авторів "Карткового будиночка" Б'ю Віллімон. 


"Маніяк" / Maniac

Нова чорна комедія від режисера Кері Фукунаги ("Справжній детектив") – це рімейк однойменного норвезького серіалу 2014 року. У центрі сюжету – два пацієнти психіатричної лікарні: Енні Лендзберг (Емма Стоун) та Овен Мілгрим (Джона Гілл). Енні страждає від мук розлучення, Овен – має шизофренічні нахили. На героях випробовуватимуть нове лікування, здатне подолати будь-який психічний розлад. Єдина проблема – чудодійний засіб має побічні ефекти, які і відчують на собі піддослідні.


"Західний світ" / Westworld / 2 сезон

Наприкінці 2016-го НВО презентував науково-фантастичний серіал, що став адаптацією однойменного фільму "Західний світ" 1973 року. Його перший сезон закінчився вражаючими відкриттями, змусивши глядачів з нетерпінням чекати на продовження.

Серіал розповідає про футуристичний парк розваг "Західний світ", у якому гості можуть втілювати свої найнижчі бажання за допомогою мешканців парку - людиноподібних андроїдів. Роботи не можуть нашкодити гостям і не знають, що вони не справжні люди. Щодня їхня пам'ять стирається. Усе змінюється, коли в системі відбувається збій, і андроїди прагнуть підняти бунт та здобути свободу. 

Таким був перший сезон "Західного світу". Продовження, що вийшло в першій половині 2018-го року, поступово відкриває глядачу зовсім інший замисел, з яким був створений парк розваг. Якщо визначальною відмінністю людей від андроїдів в першому сезоні була наявність свідомості, то другий сезон акцентує увагу на свободі волевиявлення та вибору. Лише це може зробити андроїда по-справжньому людиною.

Разом з відповідями на запитання 1 сезону з'являються і нові загадки. Чому Вільям в похилому віці практично живе в парку, у що переростає бунт машин і хто за всім цим стоїть – усе це в другому сезоні.


"Теорія Великого вибуху" / The Big Bang Theory / 12 сезон

Все хороше має властивість закінчуватись. Серіал, створений Чаком Лоррі та Біллом Преді, який виходив на екрани впродовж 12 років, – не виняток. 

12-ий сезон, який стартував цієї осені, стане завершальним в історії про талановитих фізиків – Леонарда, Шелдона, Говарда і Раджеша, - які при всій своїй геніальності дуже наївні, дивакуваті і не дуже пристосовані до звичайного життя. 

У новому і останньому сезоні творці ситкому, схоже, вирішили владнати особисте життя всіх героїв, навіть найбільш безнадійних. Шелдон та Еммі поступово усвідомлюватимуть, що таке подружнє життя, Стюарт нарешті знаходить дівчину, а Раджеш намагається одружитися за допомогою батька. Чим усе закінчиться, дізнаємось у травні 2019-го, коли вийде остання серія всього серіалу. До речі, щоб підсолодити пілюлю прощання з улюбленим серіалом, CBS ще минулої осені запустив спін-офф ситкому – "Юний Шелдон" про дитинство одного з головних героїв "Теорії Великого вибуху".


"Кремнієва долина" / Silicon Valley / 5 сезон

Навесні НВО порадував глядачів продовженням комедійної історії про геніальних гіків кремнієвої долини. Дивакуваті програмісти створили додаток, в основу якого покладено революційний алгоритм. Тепер же вони взялись за нову, ще більш масштабну ідею.

Справи Pied Piper покращуються, але на їхньому шляху з'являються нові і нові перепони. Утім, як і завжди. Річард та його команда наймуть велику кількість робітників, переїдуть до нового офісу та продовжать працювати над втіленням нового інтернету. Однак цього разу конкуренція та загрози для Pied Piper прийдуть з неочікуваного боку – від людини, яку дарма недооцінювали впродовж чотирьох попередніх сезонів.


"Баррі" / Barry

"Баррі" - це історія про колишнього морського піхотинця, а нині – найманого вбивцю, який вирішує стати актором. Настрій та атмосфера нового серіалу легко вгадуються за іменами творців проекту. Це чорна комедія від співавтора "Кремнієвої долини" та "Диктатора" Алекса Берга та авторський проект Білла Гейдера, який виконує головну роль у "Баррі". 

Баррі упевнений, що вбиває поганих людей. Але його переконання надломлюється, коли він стикається з актором-невдахою, якого йому замовила чеченська мафія. Потрапивши на заняття з акторської майстерності, він розуміє, що це саме те, чим він хотів би займатися. Утім, кинути роботу вбивці виявилося не так просто. 

У новому серіалі жартують і над американськими спецслужбами, і над чеченською мафією, і власне над колегами по цеху і собою. 


"Двійка" / The Deuce / 2 сезон

Ще один серіал, продовження якого вас не розчарує. Події "Двійки" розгортаються у 70-х роках минулого століття. Це історія розквіту і легалізації порноіндустрії на вулицях Нью-Йорка. Двійка – так називають місцеві 42-у вулицю – епіцентр подій. Тут процвітає проституція, розповсюджуються наркотики, а сутенери вирішують проблеми бійками.

Загадки, неочікувані відповіді та сюжетні повороти – усе зберігається і в другому сезоні. Продовження серіалу відкриває нам нові проблеми суспільства того часу. 1980-ті – це період початку поширення феміністичних ідей. Героїні "Двійки" читають книгу про радикальний фемінізм, вголос озвучуються і расові проблеми. Нові проблеми, нові загострення та інтриги – і це не повний перелік причин подивитися "Двійку".


"Гострі предмети" / Sharp Objects

Міні-серіал Жан-Марка Валлє ("Велика маленька брехня", "Далласький клуб покупців") прийдеться до смаку усім, хто полюбляє психологічні трилери з загадками та таємницями. Серіал знятий за однойменним романом Гіліян Флінн – авторки не менш захопливого кримінального трилера "Загублена".

"Гострі предмети" – це психологічний детектив без зайвого неправдивого оптимізму. Події розгортаються навколо журналістки Камілли Прікер, яка приїжджає до рідного міста написати матеріал про нещодавнє вбивство дівчини. Це має допомогти кар'єрі Камілли, але повернення до міста дитинства нагадує журналістці про її складні стосунки з мамою та викриває глядачу психічні проблеми героїні. Розслідування Камілли відбувається на тлі страшних думок, які затягують її у болісні спогади.


"Двійник" / Counterpart / 2 сезон

У цю суміш трилера та наукової фантастики так повірили, що замовили одразу два сезони.

У центрі телесеріалу – простий службовець Говард Сілк, який виявляє, що його компанія охороняє секретний перехід до паралельного світу. В останні роки холодної війни східні німці створили портал у паралельний всесвіт. Світи "Прайм" та "Альфа" однакові зовнішньо, але мають зовсім різний устрій. "Альфа" – це ліберальне суспільство, а "Прайм" живе в авторитарному режимі. У двох світах живуть і люди-двійники: з різними життєвими лініями, але ідентичні зовнішньо. Говард знайомиться зі своїм двійником – шпигуном, який має знайти та знешкодити убивцю і врятувати чимало життів. 


"Американська історія злочинів: Убивство Джанні Версаче" / The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story

Після успіху першого сезону "Народ проти О. Джея Сімпсона" телеканал FX представив історію вбивства відомого модельєра Джанні Версаче, якій присвячений другий сезон. 

Засновник Модного дому Versace був застрелений біля розкішного маєтку в 1997 році. Убивця був знайдений доволі швидко, але історія досі має багато білих плям. Лишається незрозумілим і мотив убивства, а вся справа має багато протиріч. Знятий за романом Морін Орт "Вульгарні ласки", серіал подає свою версію подій 20-річної давнини. Творець другого сезону "Американської історії злочинів" Раян Мерфі упевнений, що глядач зможе зробити свої висновки. Утім, близькі Джанні Версаче заявляли, що сюжет має багато невідповідностей. Тож серіал можна вважати вільною художньою інтерпретацією подій. У серіалі знялися Пеленопа Крус, Рікі Мартін, Едгар Рамірес.

Теги:
Читайте також:
Київ
+13°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.48
    Купівля 39.48
    Продаж 39.98
  • EUR
    Купівля 42.37
    Продаж 43.09
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
11 травня
02:59
Джон Кірбі
США оцінили імовірність серйозного прориву росіян під час нового наступу
02:31
Олександр Усик і Тайсон Ф'юрі
Усик прибув на бій з Ф'юрі у Саудівську Аравію
01:53
Херсон
"ЗСУ обстрілюють цивільних, які намагаються покинути Херсон": російські фейки за 10 травня
00:55
Нафтобаза. Ілюстрація
"Нова ціль для удару": партизани "Атеш" розвідали велику нафтобазу окупантів неподалік Сімферополя
00:02
Артем Довбик (ліворуч)
Довбик та Циганков віддали асисти у матчі "Жирони" у Ла Лізі
2024, п'ятниця
10 травня
23:32
Ірина Геращенко, стрибки у висоту, легка атлетика
Геращенко принесла Україні першу в сезоні медаль "Діамантової ліги"
23:15
Ексклюзив
Андрій Яніцький
За часів Зеленського уряд перетворився на "декорацію", - Яніцький про звільнення Кубракова
23:11
Оновлено
знищена ворожа техніка
"Наші воїни, артилерія та дрони дають відповідь окупанту": Зеленський про спробу росіян прорвати українську оборону на Харківщині
23:05
терористи ХАМАС
ХАМАС заявив, що прагне укласти угоду про перемир'я, але "Ізраїль хоче війни"
22:43
Вселенський Патріарх Варфоломій
Вселенський Патріарх Варфоломій підтвердив участь у Саміт миру
21:34
Ексклюзив
путін
Це сором для Путіна: дипломат Чалий про лідерів інших країн, які були присутніми на параді 9 травня
21:30
Володимир Зеленський
"По всій лінії фронту – важкі бої": Зеленський заслухав доповідь Сирського
21:29
Кіліан Мбаппе, ПСЖ, Ліга чемпіонів
Мбаппе оголосив, що залишає ПСЖ
21:22
Укрпошта
Укрпошта виставлятиме на аукціонах незатребувані посилки
21:09
Аналітика
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Концентрація військ РФ, загроза рейдових дій у напрямку Харкова та ситуація біля Авдіївки. Воєнні підсумки тижня
20:56
Огляд
Сила "Королівства планети мавп": що подивитися на вихідних
20:52
Оновлено
США Україна
БМП Bradley, ракети для Patriot та NASAMS: Байден підписав указ про передачу Україні військової допомоги на $400 млн
20:51
Канада
Канада виділить $55 млн на закупівлю систем ППО для України
20:51
Інгулець
У Першій лізі визначився другий володар путівки до УПЛ
20:26
У Білорусі будують об'єкт поблизу міста Осиповичі, де можуть зберігати ядерну зброю, - NYT
20:08
Оновлено
Унаслідок російських обстрілів Харківщини загинули троє цивільних, є поранені
20:04
OPINION
Ігор Гулик
Для кого Єрмак концентрує владу?
20:01
Мая Санду
У МЗС РФ назвали політику Санду геноцидом. Молдова відповіла
20:00
Огляд
перемога переможні новини
Переможні новини 807-го дня війни: Повітряні Сили отримали перший тренажер F-16, дрони влаштували пожежу на НПЗ у Калузькій області РФ
19:39
За добу Сили оборони відбили 22 ворожі атаки на Авдіївському напрямку
19:33
на фото наслідки обстрілу Харкова 8 травня 2024 року
В Україні у квітні через обстріли РФ загинули щонайменше 129 цивільних, – ООН
19:26
штучний інтелект
Обманюють, блефують та прикидаються людьми: дослідники попередили про нові здібності ШІ
19:13
Румунія, прапор Румунії
У Румунії заявили, що з початку великої війни до них утекли 11 тис. українських чоловіків
19:01
Американські вчені попередили про найсильнішу за 20 років геомагнітну бурю: як це вплине на Землю
18:53
Андрій Дончик
Держкіно призначило нового директора кіностудії імені Довженка
18:47
Ексклюзив
Керченський міст
Окупанти продовжують переміщувати Керченським мостом важку броньовану техніку, - "Інформаційний спротив"
18:43
окупаційна символіка
Литовські прикордонники не пропустили з Білорусі вагон з намальованим знаком "Z"
18:38
Бельгія
Бельгія виділить Україні €9 млн для відновлення енергетичної інфраструктури
18:31
Дмитро Медведєв
"Полетить не лише до Києва": Медведєв знову погрожує атакувати Велику Британію за допомогу Україні
18:16
Президент України Володимир Зеленський
Снаряди для України: Зеленський відповів Фіцо, який образив словаків за збір коштів
18:12
Віктор Гулевич
Лукашенко звільнив з посади начальника генштабу Білорусі
18:08
Василь Байдак
Комік Василь Байдак буде одним із коментаторів фіналу Євробачення-2024
18:07
OPINION
Валерій Пекар
На захист дисидентів: вони — візіонери майбутнього
18:05
ізраїльські солдати
Ізраїль схвалив розширення військової операції у Рафаху
18:00
Служба безпеки України
Штурмували позиції ЗСУ на Донеччині: серед трьох підозрюваних бойовик, який воював проти сил АТО
Більше новин