4 причини, чому СБУ зірвала операцію НАБУ. Версія Бюро

Глава Національного антикорупційного бюро Артем Ситник звинуватив Генпрокуратуру та Службу безпеки України в перешкоджання діяльності НАБУ

Про це Ситник заявив на прес-конференції, передає Еспресо.TV.

"Хочу подякувати своїм колегам, які ведуть роботу в умовах тотальної протидії всієї правоохоронної системи України, особливо департаменту з боротьби з корупцією СБУ та ГПУ", - сказав Ситник.

Читайте також: Детектив-антикорупціонер став другом чиновниці, щоб дати їй хабар. Чим закінчилась спецоперація НАБУ

Ситник зазначив, що попри проведені в НАБУ обшуки жодного співробітника Бюро наразі не затримано.

"2 дні тому в рамках справу про так звану міфічну провокацію хабара, яку нібито здійснив працівник НАБУ щодо чиновника ДМС у двох конспіративних приміщеннях НАБУ були проведені обшуки. Також були проведені численні обшуки у працівників НАБУ та їхніх родичів. Формальна мета - те, що перший заступник голови ДМС звернулася із заявою, що щодо неї здійснюється провокація хабара. На сьогодні жоден працівник не затриманий, щодо жодного не обрано запобіжного заходу", - сказав Ситник.

Читайте також. Три будинки в Козині, Maserati, два Porsche та Lexus. Як живе агент НАБУ Катерина, яку обшукала ГПУ

Ситник також назвав свою версію справжніх причин обшуків, проведених СБУ в НАБУ.

"Мета №1 дій СБУ - зрив конкретної операції по документуванню корупційної схеми в ДМС. Перший заступник голови ДМС не був тим фігурантом, на затримання якого ми розраховували. Ми розраховували розкрити масштабну корупційну схему саме в ДМС. Упродовж липня-серпня було задокументовано низку злочинних епізодів. У той самий час був виток інформації, почалася "контратака", особі довели що щодо неї здійснюються заходи, її було завербовано та почалася протидія. Цю мету, нажаль, досягнуто", - сказав Ситник.

При цьому, на думку керівника НАБУ, головною причиною був намір зірвати всі операції НАБУ та розкрити агентурну мережу Бюро.

"Друга мета - зірвати всі операції, які здійснюються підрозділам офіцерів під прикриттям НАБУ. Саме це було головною метою проникнення в конспіративні приміщення НАБУ. Цю мету також досягнуто, операції припинені. Третя мета - отримання інформації про агентурну мережу НАБУ - не досягнута. Четверта мета - залякати працівників НАБУ - не досягнута, скільки б провокацій не було з боку ГПУ та СБУ", - сказав Ситник.

Ситник також додав, що НАБУ теж володіє даними про конспіративні приміщення інших правоохоронних органів.