Винахідники створили піддослідного робота для "бувалих" програмістів

Заснований компанією Sphero стартап Misty Robotics вирішив не випускати чергового робота для навчання дітей програмуванню, а представити на виставці CES андроїда спеціально для "бувалих" розробників

Про це повідомляє видання The Verge.

За $1499 будь-який програміст зі знанням JavaScript зможе налаштувати робота на свій розсуд і для цього навіть не доведеться консультуватися у знайомого робототехніка.

Мініатюрний робот Misty не схожий на інші розробки компанії Sphero, з якої вийшов стартап Misty Robotics. Про Sphero багато людей дізналися завдяки точній копії сферичного робота BB-8 з "Зоряних воєн", а також навчальним іграшкам для програмістів-початківців.

Misty I схожий не стільки на іграшку, скільки на телебот, який часто можна зустріти на виставках електроніки. Робот обладнаний трьома мікрофонами, двома процесорами Snapdragon, ЖК-дисплеєм, USB-портом і камерою для розпізнавання осіб і предметів.

У моделі для розробників більшість компонентів не приховано під корпусом, а розташовано на поверхні. Так на "лобі" робота встановлено сенсор для складання карти навколишнього простору, а до "спини" прикріплена плата, яку можна доповнювати датчиками на свій розсуд.

Демо-версія пристрою переміщується за допомогою коліс, але повноцінна модель Misty I буде обладнана гусеницями.

Для налаштування робота не будуть потрібні знання робототехніки. JavaScript API дозволяє програмістам розробляти програми для робота.

Але, як пише The Verge, поки функціонал андроїда не дуже вражає. Наприклад, можна навчити його від'їжджати убік при наведенні руки перед датчиком. Але написати код для навігації Misty I вже не вийде.

Перші поставки пристрою вартістю $ 1499 почнуться в лютому. Поки робота поширюватимуть обмеженим тиражем. Більш вдосконалена версія - Misty II - повинна з'явитися до кінця року.

Надалі компанія вдосконалить робота і зробить його помічником для дому та офісу - про ці плани компанія повідомляла в червні.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це