Сolgate та Apple розробили щітку зі "штучним інтелектом". Чому насправді в ній немає нічого "розумного"

Apple і Colgate розробили зубну щітку Colgate Smart Electronic Toothbrush E1 із нібито "штучним інтелектом", що має підказати вам, як правильно чистити зуби

Про це йдеться на сайті Apple.

Цей гаджет буде ексклюзивно продаватися лише в магазинах Apple оцінюється в $100.

За допомогою спеціального додатку Colgate Connect і інтерфейсу Bluetooth щітка поєднується зі смартфоном iPhone або розумними годинниками Apple Watch для того, щоб записувати інформацію про активність користувача і в реальному часі надавати потрібні рекомендації щодо більш ефективних способів чищення зубів.

Оскільки це ексклюзив для Apple версії додатка для Android немає. До переваг продукту виробник відносить технологію "звукових вібрацій" для видалення більшої кількості нальоту.

Colgate навіть розробила спеціальні ігри для дітей, які стимулюють постійно чистити зуби і робити це ефективно, а не абияк.

То що ж такого "інтелектуального" в новій зубній щітці?

Насправді нічого. Просто є програмне забезпечення, яке видає певний набір рекомендацій щодо очищення зубів грунтуючись на даних зі спеціальних сенсорів. В додатку ви отримаєте свою "карту", яка буде показувати, де ви "недочищаєте" і радити спробувати нові способи проведення гігієнічної процедури.

А ще в щітці є акумулятор і Bluetooth, по якому щітка підключається до iPhone або Apple Watch, записуючи дані про активність користувача. Фактично, тут можна провести аналогію із фітнес-трекером, тільки для ротової порожнини.

При цьому технічно Colgate Smart Electronic Toothbrush E1 не є чимось унікальним. У 2016 році Kolibree створила розумну зубну щітку Ara зі "штучним інтелектом", яка працює не тільки з iOS, але і з Android.

А Colgate у своїх щітках E1 використовує технології Kolibree. До Kolibree була ще Oral-B, яка випустила такий продукт ще в 2014 році.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це