Південна Корея хотіла заборонити біткоїн, але лише ввела податок. Як Схід приборкує криптовалюту

Влада Південної Кореї не заборонила операції з обміну криптовалюти, як багато хто побоювався, а натомість ввела податки на криптовалютні біржі, які раніше діяли, по суті, поза правовим полем

Про це пише Fortune.

Біржі повинні будуть заплатити 24,2% податку на прибуток (22% корпоративного податку і 2,2% місцевих податків на прибуток) з доходів, отриманих у минулому році, за умови, що оборот конкретної біржі перевищив $18,8 млн.

Зокрема, біржі Bithumb доведеться заплатити 60 млрд вон ($ 56 млн) податку до кінця березня. Уряд Південної Кореї намагається таким чином приборкати зростаючий ринок криптовалюти.

Місяць тому він зобов'язав розкривати імена біткоїн-трейдерів, а також заборонив місцевим інвесторам створювати нові криптовалютні гаманці.

Власне, ці заборони вельми вплинули на нещодавній обвал курсу біткоїнів і інших криптовалют. Однак той факт, що чутки про повну заборону торгівлі біткоїнами та іншими цифровими валютами в Південній Кореї поки не виправдався, позитивно позначився на ринку.

За даними порталу coinmarketcap.com курс біткоїнів станом на 15.00 становить $10 276.

Нещодавно видання Yonhap процитувало посадовця, який заявив, що скоро уряд зобов'яже криптобіржі передавати дані про транзакції банкам -  ще один крок у бік підвищення податкового контролю, але вже для інвесторів.

Найжорсткіший варіант минулого тижня виклав у своєму виступі в парламенті голова комісії з фінансових послуг Південної Кореї. За його словами, уряд як і раніше розглядає можливість закриття всіх місцевих криптовалютних бірж.

Схожа ситуація відбувається і в Китаї, який являє собою один з епіцентрів криптоторгівлі. Влада КНР планує заборонити громадянам доступ до онлайн-платформ і мобільних додатків для торгівлі біткоїнами.

Як пояснює Bloomberg, Китай ввів заборону на роботу криптобірж в країні ще в минулому році, але криптоінвестори стали користуватися альтернативними майданчиками для проведення операцій.

За даними анонімних джерел, обмеження торкнеться не тільки платформ для криптоторговлі. Влада КНР також буде боротися з фізичними та юридичними особами, які надають таким платформам різні фінансові послуги.

До цієї категорії відносяться і провайдери електронних гаманців. Приватні угоди купівлі-продажу криптовалюти між окремими громадянами заборонені не будуть.

Читайте також: Що таке біткоїн. Все про найчеснішу валюту