Луценко назвав "неправильною" публічність суперечки між ГПУ та НАБУ

Генеральний прокурор Юрій Луценко визнає, що публічність суперечки між ГПУ та НАБУ була неправильною

Про це Луценко повідомив журналістам у Брюсселі, говорячи про мету свого візиту до інституцій Європейського Союзу, інформує УНІАН.

"Одне з завдань (візиту) – роз’яснити ситуацію взаємовідносин між незалежними САП (Спеціалізована антикорупційна прокуратура), НАБУ і Генпрокуратурою та нашими колегами з СБУ, ДФС, Нацполіції. Так, дійсно, минулого року інформаційна атака цих інституцій одна на одну, можливо, була цікавою, але не корисною, ні для нас із Ситником, ні для наших відомств, ні для України", - сказав Луценко.

Генпрокурор сказав, що бере відповідальність за цю помилку на себе, бо така ступінь публічності була неправильною.

При цьому генпрокурор висловив переконання, що це була "необхідна розмова, бо навколо і ГПУ, і НАБУ точиться надто багато міфів, створюється надто багато фейкових новин".

Генпрокурор також пояснив необхідність вийти із "суперечок з НАБУ виключно через легальні методи, а саме – змінити закон".

"Це ж так легко написати: всі працівники НАБУ, відкриваємо дужки - крім секретних агентів - дужки закрили, обираються на відкритому конкурсі. Або, наприклад, самостійне прослуховування для НАБУ. Це можливо? Так, це можливо. Можемо ми це зараз зробити? Так, можемо", - запевнив Луценко.

Також генпрокурор вважає важливим покласти край практиці провокації хабарів.

"Так, ми маємо факти, які вказують на ознаки провокації хабарів. Цій практиці треба покласти край. З цим погодилися європейські колеги", - додав Луценко.

Читайте також: Детектив-антикорупціонер став другом чиновниці, щоб дати їй хабар. Чим закінчилась спецоперація НАБУ