Штучний інтелект від Panasonic навчився розпізнавати людей в окулярах

Новий ШІ-алгоритм від Panasonic з розпізнавання осіб буде складніше обдурити. Тепер він навчився ідентифікувати людину в окулярах і при повороті голови на 45 градусів, а до кінця року зможе ідентифікувати перехожого в захисній медичній масці

Про це пише Digital Trends.

Системи розпізнавання осіб можуть підвищити безпеку, але більшість з них все ще легко обійти. Наприклад, одягти сонцезахисні окуляри, прикривши обличчя рукою або відвернутись від камери на 45 градусів.

Однак новий алгоритм від Panasonic під назвою WV-ASF950 цілком успішно порається з цим завданням. До кінця року він навіть зможе на 100% ідентифікувати людину в медичній масці.

Згідно порівняльним випробуванням американського Національного інституту стандартів і технологій (NIST), алгоритм покращує розпізнавання осіб на 500%.

У програмному забезпеченні глибокого навчання використовується метод розрахунку подібності, який дозволяє програмі розпізнавати обличчя в сценаріях, з якими не може впоратись більшість систем. Поряд з окулярами алгоритм може визначити відповідність навіть, якщо людина на камері постаріла, а в базі даних зберігається її  зображення в молодому віці.

Незважаючи на те, що програмне забезпечення призначене для додатків безпеки, алгоритм заснований на технологіях, які використовуються в споживчих камерах Panasonic.

ШІ-алгоритм автоматично оптимізує налаштування камери, щоб забезпечити кращу експозицію для відео більш високої якості. За словами представників Panasonic, ШІ також допомагає програмному забезпеченню знизити витрати.

Замість відправки всіх зображень на сервер, камера спочатку проводить попередній відбір і відправляє тільки найбільш якісні кадри. Такий підхід знижує витрати і дозволяє 20 камерам запускатися з одного сервера.

Програма дозволяє обробляти до 10 тис. осіб в базі даних. При бажанні, на більших об'єктах це число може бути збільшено до 30 тис. Panasonic розробив алгоритм спільно Національним університетом Сінгапуру. Система розпізнавання облич буде доступна вже в липні.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це