Програміст розробив систему розпізнавання морди кота, щоб пускати його додому

Програміст Аркайц Гарро з Амстердама створив невеликий пристрій з системою розпізнавання особи, єдине завдання якого - впізнавати конкретного кота, і впускати його в будинок

Про це пише Business Insider.

За словами Гарро, протягом декількох років до них з дружиною приходив один і той же кіт по кличці Бобіс, який стояв неподалік від огорожі. Спочатку сім'я думала, що він бездомний, але потім дізналася, що тварина належить сусідові.

Поговоривши, вони вирішили "розділити" кота на два будинки: вихованець сам вирішував до кого і коли приходити. Поступово у тварини виробився особливий розклад, за яким вона приходила до будинку Гарро.

Тому Гарро змайстрував пристрій, який би попереджав його, що кіт підійшов до будинку. Коли Бобіс приходить до балкону, його зустрічає міні-комп'ютер Raspberry Pi з камерою.

Якщо вона засікає рух у дворі, то робить знімок і відправляє його в хмарну платформу для розпізнавання зображень AWS Rekognition.

Нейромережа навчена на сотнях фотографіях котів і визначає, той кіт на балконі чи ні. Крім нього у двір постійно забігають інші домашні тварини і білки.


Якщо система дізналася кота, то вона попереджає Гарро, що пора відчиняти двері.

За словами голландця, пристрій правильно визначає Бобіса в 100% випадків, якщо той дивиться в камеру. На пристрій у Гарро пішло кілька годин роботи і 50 доларів.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це