Вчені навчили роботів точно передбачувати людські рухи

Група європейських дослідників опублікувала звіт по експерименту з навчання роботів. За їх словами, вони навчили машину передбачати, які рухи людина планує зробити, інтерпретувати їх, а також по позі або жестам визначати її подальші наміри

Про це повідомляє The Next Web.

Вчені відзначили, що використовували рекурентну нейронну мережу (RNN), яка дозволяє аналізувати ланцюжок подій. Таким чином, коли робот правильно зчитував жест, він передавав своє знання через різні рівні в своїй нейронній мережі, де дані потім нормалізували і використовували в подальших спостереженнях.

Поки цих знань немає, машина намагається вгадати наміри людини. Дослідники стверджують, що навчання відбувається досить швидко і ці машини можуть стати неймовірно точними за відносно короткий проміжок часу.

За словами вчених, роботи в подальшому можуть стати в нагоді в областях, де потрібна швидка кооперація між людиною і машиною. "Це може бути спільне зібрання, яке вимагає розуміння тонких невербальних сигналів про наміри людини і її майбутні дії. У цих сценаріях недостатньо просто визначити поточну дію. Замість цього вкрай важливо передбачати дії і передбачити намір, щоб гарантувати безперебійне співробітництво".

Робот, що використовується в дослідженнях

Вони також відзначили, що кінцевою метою експерименту є створення робота, який буде існувати в одній реальності з людиною не викликаючи ані найменшого занепокоєння, і який здатний впоратися з найскладнішими людськими жестами і правильно відповідати на них.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це