Представники Facebook відмовилися свідчити у Конгресі США

Компанія Facebook Inc відхилила запрошення свідчити в Палаті представників США на засіданні у четвер, 26 квітня

Про це повідомляє Reuters.

У компанії заявили, що хоч їх і не буде на слуханнях, вони за подальший діалог з членами комітету.

На слухання запросили також компанії Alphabet Inc і Twitter Inc. Поки невідомо, чи прийдуть їх представники.

Нагадаємо, у квітні 2018 року голова Facebook Цукерберг свідчив близько десяти годин на слуханнях в Конгресі. Його запросили виступити в Європарламенті в зв'язку зі скандалом щодо витоку даних.

Наразі компанія хоче вивести 1,5 млрд користувачів з-під нового закону ЄС: 25 травня там набувають чинності нові правила захисту персональних даних. Це сильно ускладнить правила збору та використання персональних даних користувачів без їх відома, і дозволить судам ЄС стягувати штрафи до 4% від річного обороту компанії за порушення норм.

Найбільше від цього закону міг постраждати Facebook, який опинився "під ударом" після новини про те, що компанія Cambridge Analytica, яка працювала над виборчою кампанією президента Трампа 2016 року, змогла отримати доступ до приватних даних мільйонів користувачів через соцмережу.

Зараз, знають вони про це чи ні, всі користувачі соцмережі, крім тих що проживають на території Канади і США, покриваються законами Євросоюзу про захист персональних даних завдяки розташуванню головного офісу компанії в Дубліні.

Тож тепер Facebook збирається вивести 1,5 млрд користувачів Африки, Азії, Австралії, Південної Америки та СНД з-під юрисдикції ЄС, що б не ризикувати зі сплатою гігантських штрафів (а у випадку з Facebook мова йде про мільярди доларів) та зберегти поточні правила обробки персональних даних.

Читайте також: Робот чи рептилія: Як та чому в соцмережах знущаються над Цукербергом