Попри позицію Німеччини, битва проти "Північного потоку" не завершена. Пояснення віце-прем'єра

Попри початок будівництва російського газогону "Північний потік-2" на території Німеччини, Україна й надалі продовжить боротьбу проти нього

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в ефірі "5 каналу".

Коментуючи початок будівництва газогону в Німеччині, вона зауважила, що ці дії свідчать про те, що "Газпром" надзвичайно поспішає витратити свої кошти. Це знову демонструє, що російський проект має далеко не економічне підґрунтя.

"Він навіть поспішає зробити це тоді, коли не отримав дозволу від ще двох країн, рішення яких також вагоме, щоб цей проект розпочався, йдеться про Данію і Швецію. Це одна частина проекту. Ну а якщо їм хочеться заплатити свої кошти, не маючи остаточного рішення і вважаючи, що це має вплинути на реальне остаточне рішення, то сподіваюся, що вони можуть серйозно в цьому помилятися", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, у цій ситуації є скоординовані дії країн Балтії, Польщі та України, а також робота з Європейськими парламентарями, які формулюють свої позиції щодо третього енергетичного пакету, правила яких мають поширюватися і на газопроводи, що йдуть морським дном. 

"Насправді, битва ще не закінчена. І ми далі будемо продовжувати цю боротьбу проти "Північного потоку-2". Ми бачимо, що є чітка позиція США", - наголосила віце-прем'єр. 

Читайте також: Холодний Північний потік-2: ризики для України та Європи