Бойовики з опівночі здійснили 16 прицільних обстрілів, втрат з українського боку немає

Незаконні збройні формування з опівночі в суботу, 12 травня 2018 року, здійснили 16 прицільних обстрілів у зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС)

Про це повідомив спікер Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк на під час брифінгу у Києві, передає Еспресо.TV.

"З опівночі зафіксовано 16 прицільних обстрілів. Унаслідок ворожих обстрілів від початку доби, 12 травня, втрат серед наших військовослужбовців немає", - розповів він на брифінгу в суботу в Києві.

Читайте також: Джавеліни в степах України. Чи зупинить американська зброя російську агресію

Зокрема, на Kуганському напрямку бойовики 4 рази вели обстріл по захисниках Новозванівки із застосуванням мінометів калібру 82 мм і великокаліберних кулеметів. Близько першої години ночі противник здійснив 15 пострілів із 122-мм артилерії. Крім того, вівся обстріл по захисниках Зайцевого з міномета калібру 82 мм після 3:30.

На Донецькому напрямку близько першої години ночі захисники Кам'янки зафіксували обстріл із боку противника з міномета калібру 120 мм.

Читайте також: Злочин і кара: колаборація як виклик Україні 

Бойовики також вели провокаційні обстріли з гранатометів різних типів і великокаліберних кулеметів по позиціях ООС у районі Авдіївки, Гнутового, Кам'янки, Водяного, Мар'їнки, Верхньоторецького та шахти "Бутівка".

Читайте такожЩо відомо про голову Об'єднаних сил (ООС) Сергія Наєва: меч від Єлизавети II, воював за ДАП, має брата в Криму 

"Українські військові вели оборону та 11 разів застосували штатно-піхотне озброєння у відповідь", - додав Гуцуляк.

Зазначимо, що вранці штаб ООС повідоми про 3 поранених та 50 обстрілів протягом 11 травня 2018 року.