Boston Dynamics вперше почне продавати своїх робо-собак. Що вони вміють

Засновник Boston Dynamics Марк Рейберт заявив про те, що робот-собака SpotMini вже на стадії "попереднього виробництва" і компанія почне продавати його в 2019 році

Про це він розповів на конференції TechCrunch, яка була присвячена робототехніці, передає CNN.

"Ми виготовили десять конструкцій, які близькі до варіанту для виробництва. Розробка йшла таємно, але за допомогою інших компаній", - зазначив Рейберт.

Засновник Boston Dynamics не назвав точну ціну SpotMini, проте вказав на те, що остання версія робота обійдеться в десять разів дешевше, ніж попередня.

Відповідно до характеристики на сайті, SpotMini - це найтихіший робот з тих, які виробляла компанія. Він важить 25-30 кілограмів і може пропрацювати близько 90 хвилин без зарядки, в залежності від навантаження.

Раніше представники компанії опублікували відео, де робот SpotMini пересувається по будинку, долає перешкоди і навіть допомагає в господарстві. Наприклад, він може збирати розкидане по дому сміття.

Попередня версія SpotMini виконувала набагато менше завдань - вона могла ходити і, наприклад, складати предмети в посудомийну машину. На початку цього року Boston Dynamics випустила відео, на якому показала взаємодію декількох роботів - там SpotMini відкриває двері, щоб дозволити іншому пристрою пройти в інше приміщення.

"SpotMini повністю електричний, без використання гідравліки. Він має цілий ряд датчиків, в тому числі камери глибини, твердотільний гіроскоп і пропріорецептивні датчики в кінцівках. Всі вони допомагають з навігацією і маніпуляцією в залежності від ситуації. SpotMini здатний виконувати деякі завдання автономно, але для більш складних операцій управління переходить до людини", - відзначили розробники з Boston Dynamics.

Boston Dynamics займається розробкою роботів, які використовують для пересування дві ноги, чотири ноги і колеса. При цьому всі створені компанією роботи - прототипи, жодна з розробок ще не виходила на ринок.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це