М'ясо дельфіна замість черв'яка. Як люди знищують морських ссавців заради риболовлі

Нові дослідження викривають широко поширену практику вбивства морських ссавців, таких як дельфіни, морські леви, тюлені і видри, для використання в якості приманки при риболовлі

Опубліковане в журналі Frontiers in Marine Science, дослідження висвітлює проблематику, якій, на думку вчених, занадто мало приділено уваги у наукових і природоохоронних спільнотах

Те, що дельфіни, морські черепахи, птахи та інші види часто стають "непрошеними жертвами" риболовлі є загальновідомим фактом.

Куди менш відома широко поширена практика придбання, ловлі і використання водних ссавців для приманки.

Згідно з новим систематичним оглядом дослідників, більше 40 видів водних ссавців використовувалися в якості приманки з 1970 року щонайменше в 33 країнах, причому більше 80% цих видів навмисне вбиті для використання, принаймні, в одному промислі.

Наприклад, дельфінів зазвичай вбивають і використовують в якості приманки при полюванні на акул. Географічно ця практика найбільш поширена в Латинській Америці та Азії.

Провідний автор дослідження доктор Ванесса Дж. Мінцер з Університету Флориди, США, говорить, що в той час як розглянуті джерела показують, що вбивство морських ссавців для приманки широко поширені, але є дуже мало інформації про кількість таких вбивств  та їх вплив на зниження популяцій.

"Вбивство задля використання в якості приманки є основною загрозою для дельфінів річки Амазонки. Ми хочемо дізнатися про можливі рішення, щоб зупинити проблему ", - говорить д-р Мінцер.

Так як вбивства морських тварин для приманки, в загальному, є підпільною діяльністю, то оцінка  їх впливу на популяції поки не має точних даних.

Д-р Мінцер каже, що отримання кращих даних тепер має стати невідкладним пріоритетом.

"Наразі нам необхідно прискорити природоохоронні дії. Потрібно визначити інші постраждалі групи тварин з метою сприяння своєчасним діям щодо їх збереження", - додає вона.

Читайте також: Не бійтеся акул, бійтеся комах. У кого з тварин більше шансів вас вбити

  • Два види австралійських сумчастих мишей потрапили в список тварин під загрозою вимирання через "суїцидальні сексуальні практики". Вони просто забагато спаровуються.
  • Раніше біологи опублікували унікальне відео з рибами-вудильниками, зняте в Атлантиці на глибині 800 метрів. вченим вперше вдалося зняти спаровування цих риб.
  • За допомогою гризунів вчені хочуть обдурити смерть: Голі землекопи живуть незвично довго для ссавців свого розміру, майже не відчувають болю, стійкі до раку, а також здатні затримувати дихання на 18 хвилин, тож давно привертають увагу вчених, які працюють над загадкою старіння.