Нейромережа Nvidia навчилася видаляти з фотографій шуми і надписи

Компанія Nvidia і вчені з MIT представили штучний інтелект, який може самостійно прибирати з фотографій шуми

Опис нейромережі опубліковано в блозі Nvidia, при цьому вихідний код алгоритмів компанія не стала викладати у відкритий доступ, хоча подібне часто відбувається з аналогічними системами.

Нейромережа може не тільки очистити знімки від дрібного шуму через слабке освітлення або від кольорового шуму на старих знімках, але і прибрати з фотографій написи, підписи і, можливо, навіть копірайт.

При цьому алгоритму не потрібно бачити цю фотографію без шумів - для початку роботи нейромережі досить просто показати неякісні знімки.

Компанія навчила нейромережу на базі з 50 тис. зіпсованих фото, з яких в подальшому були вилучені шуми. "Можна навчити нейромережу відновлювати частини фотографії, щоб алгоритм навіть не бачив її початкове значення. При цьому продуктивність комп'ютера зовсім не збільшується, як і час для обробки", - кажуть творці

алгоритму.

Цей метод можна використовувати не тільки при обробках художніх фотографій, але і для видалення шумів зі знімків МРТ і поліпшення медичної або космічної візуалізації.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це