Що робити у п’ятницю ввечері: Супрун запропонувала корисні альтернативи бару

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, як з користю для здоров’я можна провести вечір п’ятниці

Про це лікарка повідомила у Facebook.

На думку Супрун, є декілька чудових альтернатив, щоб розслабитися та відпочити не за келихом в задушливому закладі.

Прогулянки та свіже повітря, навіть у спекотну погоду, необхідні для організму. Навіть критично необхідні після тижневого сидіння в офісах.

"Відшукайте у вашому місті гарні та затишні парки, сквери або дворики, де можна прогулятися та провітрити голову після напруженого тижня. Тільки не забудьте відкласти на цей час смартфон", - додала міністр.

Якщо є час на вихідні - можна навіть запланувати подорож Україною, адже в нас стільки захопливих краєвидів. 

Читайте також: Як бюджетно подорожувати Україною: 3 маршрути

  • Вийдіть на пробіжку, покатайтеся на велосипеді

Фізична активність - це завжди добре! По-перше - це найкращий спосіб зняти стрес після робочого дня. По-друге, навіть 30 хвилин регулярних занять спортом на день збільшать ваше життя на два роки. Не чекайте до понеділка, щоби почати робити це. П’ятниця також чудовий день!

  • Посмакуйте корисною їжею

Якщо ви все ж таки запланували зустріч з друзями в улюбленому закладі або вечерю вдома, для страв на вечерю оберіть продукти, які входять до Середземноморської дієти. Вона дуже корисна і досить доступна, особливо влітку. Це фрукти, овочі, продукти з цільного зерна, макаронні вироби, бобові, горіхи та насіння, а також рослинні олії, риба (оселедець, скумбрія), птиця та молочні продукти. Таке харчування підтримає вашу серцево-судинну систему та знизить ризик деяких видів раку і когнітивних розладів.

Читайте також: Атлас смаколиків. Що варто спробувати в кожній країні світу

  • Поспіть вдосталь

Дійсно, іноді краще пожертвувати насиченим вечором, щоби відновити сили. Здоровий сон необхідний всім. Тож якщо ви мали напружений тиждень - лягайте спати раніше.

Читайте також: Бути п'яними без вина. Як сон робить з нас "живих зомбі" та чим це загрожує