Як бюджетно подорожувати Україною: 3 маршрути

Анастасія Пашинська
12 травня, 2018 субота
10:24

Все що треба знати: ціни, житло, харчування, транспорт і розваги

Львів, 2 дні, 1400 гривень

nullЯк дістатися:

  • Потягами

Вартість: від 155 гривень

Тривалість шляху: від 5 до 13 годин з Києва, 19 годин з Харкова.

Дістатися з Києва до Львова можна потягами "Інтерсіті" (від 350 гривень). Потяг прямує через місто Коростень, а кінцева його зупинка - польське місто Перемишль. Інтерсіті Київ-Перемишль їздить щодня, о 06:00 і о 17:34. Час в дорозі - близько 5 годин.

Ще один потяг йде з Харкова, щодня о 20:09. Він прямує через Київ і "зловити" його можна о 04:47. Дорога з Харкова до Львова забере 19 годин, з Києва до Львова - трохи менше 10 годин. Вартість проїзду - від 155 гривень за місце в плацкарті.

З розкладом та ціною на всі потяги до Львова можна ознайомитися тут .

Вартість: 350-450 гривень

Тривалість шляху: від 8 до 9 годин

Автобуси відходять з Центрального автовокзалу, розташованого на вулиці Симона Петлюри; будинок 32. За день в середньому на Львів з Києва йдуть 12 автобусів, свій рух починають о 01:00 і закінчують о 21:00 годині.

https://busfor.ua/ru/search?from_id=3863&to_id=4037&on=2018-05-14&passengers=1

Вартість: від 300 до 600 гривень

Тривалість у дорозі 7 годині 20 хвилин

BlaBlaCar - це сервіс, через який можна знайти попутників у будь-якій точці за невелику винагороду. Усе, що треба зробити - зареєструватися і ввести в пошук потрібний маршрут і дату. Також незле прочитати відгуки про водія, щоб знати, хто вас буде везти.

  • Авіа

Вартість: від 1000 до 2500 гривень 

Тривалість: 1 година 5 хвилин

Щодня з Києва до Львова літають 3 рейси авіакомпаній "МАУ" та "Мотор Січ". У середньому вартість квитків - 1500 гривень, але якщо купувати квитки хоча б за два тижні, то можна знайти рейси і за 100 гривень в один бік.

Житло: від 110 гривень за ніч, 350 гривень - за двомісний номер.

Історичний центр Львова - досить популярне місце. Тому хостелів, готелів і апартаментів під здачу там багато. Ліжко-місце в святковий або вихідний день в центрі можна зняти за 110 гривень за ніч. За ці гроші вам запропонують ліжко в загальній кімнаті, вай-фай, загальний туалет і душ, камери схову для багажу. Якщо хочеться подорожувати з комфортом, то за 350 гривень на добу можна знайти двомісний окремий номер.

Харчування - 300 гривень/день

nullресторан "Криївка"

Жителі Львова перетворили похід до ресторану на справжню розвагу. Наприклад, найперший тематичний ресторан - "Криївка". Ресторан і справді нагадує схованку під землею і знайти його не просто. Розташований ресторан в арці одного з кам'яних будинків, навпроти міської ратуші. На вході охоронці поцікавляться, чи немає серед гостей зрадників, попросять вимовити слово "паляниця" і тільки тоді запустять всередину.  Середній чек у "Криївці" - 120 гривень, графік роботи - цілодобово.

Подібних тематичних ресторанів багато, досить лише прогулятися містом. Наприклад, вас можуть відшльопати в "Мазох-кафе". Кафе з'явилося не випадково: австрійський письменник Леопольд Захер-Мазох, на честь якого назвали сексуальну девіацію, народився у Львові.

Поверхом вище, над "Криївкою" розташувався ресторан "Масон", вхід до якого замасковано під квартиру літнього чоловіка з кроликом. Пройшовши через житлове приміщення, відвідувач опиняється в багатому інтер'єрі ресторану. До слова, у цін у цьому ресторані явно є кілька зайвих нулів. Однак, якщо відвідувач має дисконтну карту "Locals", то отримує на все знижку 90%. Середній чек від 200 до 2000 гривень. 

Львів переповнений кав'ярнями, ресторанами та барами, середній чек у яких становить 70-150 гривень. Великий вишневий або маковий штрудель з кулькою морозива і "Кава на ринку" в кав'ярні "На бамбетлі" (площа Ринок № 29) обійдеться в 80 гривень.

Що робити

Крім гастротурів тематичними ресторанами і кафе, туристи можуть вибратися на 65-метрову вежу міської Ратуші,розташованої на площі Ринок. Підніматися доведеться високо, тому бажано зручно вдягтися та взутися. Вартість входу - 30 гривень. Також у одному зі старовинних кварталів Львова на розі вулиць Друкарської та Ставропігійської розташувалася одна з перших аптек в Україні. Аптека досі працює, але додатково виконує функцію музею. Вхід до музейної частини аптеки обійдеться відвідувачеві в 15 гривень.

Однією з важливих цілей поїздки до Львова є храми та собори. Завдяки географічному розташуванню, Львів прихистив у себе безліч конфесій. Більшість храмів належать греко-католицькій церкві. Також можна піднятися на Замкову гору, де знаходиться Високий замок. Однак, ви не побачите стародавнього замку - від будівлі 13 століття залишилася лише стіна. Натомість на горі розташований парк. А з оглядового майданчика, на висоті 400 метрів, відкривається вид на весь Львів, включно зі спальними районами.

nullУ монастирі кларисок розташувався музей Львівського Мікеланджело - скульптора Іоанна Пінзеля

На вулиці Степана Бандери, по дорозі до вокзалу, розташувалася "Тюрма на Лонцького"  - національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів. Вхід безкоштовний. Спочатку це було місцем австро-угорської жандармерії. Але 1918 року, за часів польського періоду, до будівлі прибудували в'язницю. Місцева поліція боролася з "антидержавними" організаціями.

У тюрмі було ув'язнено Степана Бандеру, Ярослава Стецька і Миколу Лебідя.За часів радянської окупації, в невеликій тюрміі утримувалося близько 1500 в'язнів. У сусідньому корпусі містився НКВС. Після нападу Третього Рейху, 1941 року замість того, щоб евакуювати в'язнів, більшість їх було розстріляно. До 1991 року тут містився відділ КДБ.

Харків, 2 дня, до 1500 гривень

nullЯк дістатися:

  • Потягом

З Києва до Харкова на день прямують не менше 5 поїздів. Якщо їхати на "Інтерсіті", який ходить 3-4 рази на день (о 6:44, 13:31 і 18:33), то до Харкова можна дістатися за 4 години 40 хвилин і 250 гривень. До Харкова ходять і дизельні потяги. З Києва ним можна доїхати за 8 годин і 130 гривень.

  • Авіа

За 1400 гривень МАУ довезе вас з Києва до Харкова за одну годину. Зі Львова до Харкова можна долетіти за 4 години. Однак, заплатити доведеться чимало - від 2400 гривень. Однак, якщо немає 20 годин на дорогу потягом, то доведеться розщедритися.

  • Автобус

Автобусом дорога з Києва до Харкова займе 7,5 години. Вартість такої поїздки - від 250 гривень.

  • Bla Bla Car

На сервісі попутники погодяться довезти вас за 250 гривень з Києва. Така поїздка займе 7 годин.

Житло - 80 гривень/людина

Ліжко в загальному номері можна зняти за 80 гривень/ніч. Двомісний окремий номер обійдеться в 300 гривень. Вартість оренди апартаментів - 400 гривень.

Харчування - 400 гривень/день

Можна зняти апартаменти з плитою, і тоді зекономити на харчуванні. Але можна урізноманітнити своє дозвілля і харчуватися поза домом. Снідати можна в кафе-галереї Ampersand (вул. Сумська, 71). Тут можна з'їсти суп, сендвіч, десерт і каву. Середній чек - 150 гривень. У "Міському кафе 16/54" сніданки подають цілий день. Також там можна знайти різну кухню: від італійської пасти до хумусу. Розташований ресторан на площі Конституції 2/2.

Пообідати чи повечеряти можна в кафе Гдебургер (Московський проспект, 5). У меню ви знайдете 16 видів бургерів. На вулиці Пушкінській, 35 розташовано азійське кафе, з їжею в коробочках, де середній чек - 100 гривень.

Що робити

Харків друге за чисельністю місто України і вважається її науковим центром. Якщо Львів славиться своїми численними соборами і храмами, то Харків - своїми науковими закладами. У місті 142 науково-дослідних інститути і 45 вищих навчальних закладів.

Площа Свободи - серце міста, вважається найбільшою площею в Європі. Її площа - 11,9 гектара. З площі відкривається вид на Держпром (Будинок державної промисловості). Це один з перших радянських хмарочосів, побудований у стилі радянського конструктивізму.

У Харкові є музей Південної залізниці. Тут під відкритим небом представлено макети й справжні раритетні паротяги та потяги. Вхід до музею безкоштовний. Адреса: вул. Євгена Котляра, 15в.

На вулиці Сумській, 81 можна продовжити залізничну тематику - покататись на дитячій залізниці. Навіть якщо ви дорослий, квиток на маленький паровоз обійдеться вам у 20 гривень.

nullУ центральному парку імені Горького можна покататися на канатній дорозі та помилуватися краєвидом околиць парку згори. Канатну дорогу запустили 1971 року, вона має 18 опор і загальну протяжність 1384 метри. Кількість пасажирських кабін - 124.

У місті працює метро, вартість проїзду - 5 гривень

 

Одеса, 2 дні, 1200 гривень

null

Як дістатися

  • Потягом.

До Одеси з Києва ходять в середньому три потяги на день. Один з яких, "Інтерсіті", довезе до міста за 7 годин і 320 гривень. На інші дизельні поїзди ціна нижча - 120 гривень за плацкарт. Однак і їхати доведеться довше - 13,5 години.
Зі Львова до Одеси ходять два, а іноді й один потяг. Діставатися доведеться 10 годин, а вартість квитків - 120 гривень за плацкарт.

  • Автобусом

З Києва до Одеси ходять більше 30 автобусів на день. Вартість квитка варіюється від 250 до 400 гривень. Дорога забере до 6 годин. Автобуси відходять з різних точок міста: Центральний автовокзал, автостанція "Київ" і зупинка "Теремки". З Харкова така поїздка обійдеться в 700 гривень і на дорогу доведеться витратити 17 годин.

  • Bla Bla Car

Попутника в сервісі можна знайти за 300 гривень. Тривалість шляху Київ-Одеса - 7 годин 20 хвилин. Зі Львова водій сервісу довезе вас до Одеси за 13 годин і 450 гривень.

  • Авіа

З Києва до Одеси можна долетіти двома авіакомпаніями: "Мотор Січ" і МАУ. Вартість таких перельотів - 1700 гривень в один бік. Прямих рейсів з Харкова і Львова до Одеси практично не буває, хіба що можна долетіти з пересадкою в Києві.

Житло - 140 гривень/людина

У святковий день орендувати житло в центрі можна за 140 гривень з людини. За ці гроші ви отримаєте інтернет, сніданок, ліжко в загальній кімнаті і камеру схову для речей. Орендувати окремий двомісний номер - 350 гривень, апартаменти на двох - 450 гривень.

Харчування - 150 гривень/день

З'їсти суп за 9 гривень з салатом за 15,50 можна в закладі під назвою "Жарю-Парю". Це мережа, тому ресторанів кілька. Знайти їх можна за адресою: Успенська 28/30; Льва Толстого, 24; Пастера, 11; Старосінна площа. Середній чек у "Жарю-Парю" вийде в 50 гривень.

Поїсти млинців, фалафель і бургерів можна на Ярмарку на Дерибасівській, що розташувався навпроти найдорожчих одеських ресторанів. Зазвичай вартість страв на ярмарку не перевищує 60 гривень.

Ще одна мережа "Буфет-їдальня", де можна об'їстися за 50 гривень розташовується за адресами: вулиця Катерининська, 12; Дерибасівська, 22; "Гараж", Троїцька, 50; Abricos, Миколаївська дорога, 172а, (пляж Лузанівка).

У серпні та червні море в Одесі нагрівається до 24 градусів за Цельсієм, тому можна цілком комфортно плавати. Але якщо подорож припала на травень, то швидше за все, вам вдасться лише помочити ніжки, бо вода прогріється максимум до 18 градусів.

Що робити

nullПлаский "будинок-стіна" в Одесі

Гуляти. Гуляти Дерибасівською вулицею, яка є головною визначною пам'яткою міста. На ній ви побачите пам'ятник засновнику Одеського порту - Йосипу де Рібасу. На ній також стоїть 12-й стілець з роману "12 стільців" і розташований міський сад, в якому встановлено "співаючий" фонтан.

Також на перетині вулиць Дерибасівської та Преображенської розташована інша пам'ятна споруда - Пасаж. Готель і торгова зона "Пасаж" було зведено в ХІХ столітті.

Недалеко від Дерибасівської розташований Оперний театр, а неподалік - Потьомкінські сходи, що ведуть до моря і одеського порту. У порту можна покататися на катері і подивитися на місто з моря. Середня вартість такої поїздки - 100 гривень.

Теги:
Читайте також:
Київ
+1°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 38.66
    Купівля 38.66
    Продаж 39.17
  • EUR
    Купівля 42.06
    Продаж 42.88
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
19 березня
05:46
Володимир Путін
У ISW пояснили, як Путін використає "рекордні" показники на "виборах" у війні проти України
05:34
розвідувальні безпілотники MQ-9A Reaper
Американський дрон Reaper здійснив аварійну посадку у Польщі
05:08
Петр Павел та Володимир Зеленський
Невдовзі Європа зможе виробляти необхідну кількість боєприпасів, зокрема й для України, - президент Чехії
04:40
Еммануель Макрон
Франція підтримала Польщу щодо обмеження експорту сільгосппродукції з України, - Politico
04:12
Дональд Трамп
Нездійсненна сума: Трамп шукає кошти для сплати $464 млн застави у справі про шахрайство
03:44
російська пропаганда
У Латвії заблокували низку сайтів з російською пропагандою
03:16
Росія може використати супутникові дані приватних компаній для ударів по Україні, - The Atlantic
02:48
Сі Цзіньпін і Еммануель Макрон
У травні лідер Китаю Сі Цзіньпін може відвідати Францію, - Politico
02:20
Літак Raynair
Гібридна війна РФ: на Балтиці понад 870 літаків мали проблеми з навігацією
01:52
Центробанк Росії
Євросоюз розробив механізм передачі Україні прибутків з заморожених активів РФ, - Bloomberg
01:24
поліція польщі
Міжнародний Комітет захисту журналістів заступився за українських розслідувачів, затриманих у Польщі під час роботи
00:56
SkyUp
Авіакомпанія SkyUp отримала сертифікат операційної безпеки IOSA
00:28
Мая Санду
Санду попросила парламент Молдови призначити референдум про вступ у ЄС
00:03
безпілотник
Асиметричні рішення для переваги над противником: Сирський назвав пріоритет у технологічному розвитку ЗСУ
2024, понедiлок
18 березня
23:40
Реджеп Ердоган та Путін
Ердоган привітав Путіна з "переобранням" і заявив про готовність до посередництва в переговорах із Україною
23:28
Зоран Міланович
У Хорватії суд заборонив антиукраїнському президенту Мілановичу йти на вибори до звільнення поточної посади
23:00
Олексій Навальний
"Відповідальні за вбивство Навального": Боррель оголосив про санкції проти 30 фізичних і юридичних осіб
22:33
метро "Лісова"
Метро Києва за керівництва Брагінського замовило ремонт на 1,58 млрд грн у родички його бізнес-партнера, - Bihus info
22:29
НАТО
Розміром з невелике місто: у Румунії почали будувати найбільшу в Європі базу НАТО
22:02
FPV-дрон
Розбирали знайдений FPV-дрон: на Херсонщині троє цивільних загинули від вибуху боєприпасу
21:58
Ексклюзив
Придністров'я
"Навіть тамтешні військові РФ": генерал Маломуж пояснив, чому контингент у Придністров'ї не прагне воювати проти України
21:35
Оновлено
путін
За версією російської ЦВК, Путін переобрався президентом РФ із понад 87% підтримки. Реакції світу
21:34
Ексклюзив
Українські фермери до кордону з Польщею привезли знищену російськими обстрілами й мінами сільгосптехніку
​Засіяти 12 млн гектарів: у Всеукраїнській аграрній раді назвали проблему українських виробників
21:09
Ще три сім’ї разом з дітьми виїхали з ТОТ: Україна надає всіляку допомогу
Обшуки, погрози, залякування: з ТОТ Запорізької та Донецької областей виїхали ще три родини з дітьми
21:00
Аналітика
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Росіяни перекидають резерви на Авдіївський напрямок, щоб підтримати темпи наступу. Колонка Сергія Згурця
20:24
Ексклюзив
депортація дітей з окупованих теріторій в Росію
Викрадених дітей Росією більше, ніж відома кількість, - юристка Рашевська
20:18
Оновлено
Президент України Володимир Зеленський
Цьогоріч вийдемо на максимум оборонного виробництва за час незалежності, - Зеленський після Ставки
20:05
OPINION
Митрополит Епіфаній
Нинішній Великий піст — насамперед про стійкість
19:56
Кол-центр, що виманював кошти у громадян ЄС: СБУ з латвійськими правоохоронцями ліквідували міжнародну схему
19:51
Оновлено
Сенатор США Ліндсі Грем прибув до Києва: каже, що спікер Джонсон шукає спосіб просунути допомогу Україні
19:47
Ексклюзив
Сумщина
"Немає проїзних мостів": журналістка Яцина про евакуацію з прикордоння на Сумщині
19:44
Огляд
На фото: Порноакторка Юлія Сенюк (Джозефіна Джексон)
Захоплюватися не можна засуджувати: чому допомога військовим від української порноакторки Джозефіни Джексон викликала суперечки
19:26
військові, ЗСУ
На Новопавлівському напрямку росіяни за підтримки авіації 21 раз намагалися прорвати оборону ЗСУ, - Генштаб
19:26
Жіноча збірна України з фехтування на шаблях - бронзова призерка Кубка світу у Сінт-Нікласі (Бельгія)
Жіноча збірна України з фехтування здобула бронзу Кубка світу в Сінт-Нікласі
19:16
прикордонник
Збільшення на 15 тис. військовослужбовців ДПСУ: уряд вніс законопроєкт до ВР
19:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 754-го дня війни: під час рейду в Білгородську та Курську області РФ ліквідовано понад 600 росіян, а Армія дронів за два тижні знищила 88 танків окупантів
19:00
прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо
"Це божевільна робота, яку я роблю": прем'єр Канади Трюдо заявив, що щодня думає про відставку
18:52
Агенти "АТЕШ" розвідали пункт постійної дисклокації 126 окремої бригади берегової оборони ЧФ РФ у Перевальному
Партизани розвідали пункт дислокації 126-ї окремої бригади берегової охорони ЧФ РФ у Перевальному, що в Криму
18:49
Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Каміш і його колега з Німеччини Борис Пісторіус, Польща, 18 березня 2024 р.
Польща та Німеччина створять бронетанкову коаліцію для підтримки України
18:43
Залізниця
Путін заявив про нібито відновлення залізниці від Ростова-на-Дону до Донецька, Маріуполя та Бердянська
Більше новин