Замість Android: Google хоче замінити свою ОС на нову

Журналісти видання Bloomberg дізналися деякі деталі розробки нової операційної системи від компанії Google, яка суттєво відрізняється від Android

Про це повідомляє Bloomberg.

Нова операційна система Fuchsia створюється для керування "розумним будинком", колонками з голосовим управлінням, ноутбуками і іншими складними пристроями. Якщо Android створювалася для управління тачскріном, то Fuchsia робить ставку на голосове управління.

Ще одна мета створення нової операційної системи Fuchsia - конкуренція з iOS. Незважаючи на те, що пристрої з Android займають до 85% світового ринку мобільних пристроїв, iOS швидше працює і оновлюється.

Джерела Bloomberg стверджують, що Fuchsia в кінцевому рахунку має замінити існуючі платформи компанії, зокрема Android та Chrome OS.

ОС для Google є можливістю почати роботу з нуля, без багажу недоліків існуючих програм. У Fuchsia будуть жорсткі правила безпеки даних. Наприклад, операційна система буде зашифровувати призначені для користувача ключі, незважаючи на те, що така політика може пошкодити бізнесу Google.

Тут варто такж зазначити, що на днях Єврокомісія оштрафувала Google на рекордні 4, 2 млрд євро, і все через Android. Компанії закидають зловживання даною ОС, яка автоматично перенаправляє більшість пошукових операцій на Google і нав'язує стандартні додатки від компанії.

Bloomberg зазначає, що Android працювала на ядрі Linux, тоді як Fuchsia буде працювати на новому ядрі Zircon. Це призведе до того, що багато програм на Android просто не зможуть працювати на новій ОС. Терміни виходу нової операційної системи поки не розкриваються.

Щоправда,  виробники смартфонів не відчувають ентузіазму з приводу оперативного виходу нової ОС. Та й, як пише профільне видання Engadget, було б дивовижним подвигом попросити Samsung і інші апаратні бренди відмовитися від застарілої сумісності додатків, переписати спеціальне програмне забезпечення і витратити величезну кількість часу і грошей на підтримку неперевіреної платформи.

Google потрібно забезпечити багатий каталог додатків для нової ОС і переконати виробників, що її варто використовувати на основних пристроях, які привернуть широку аудиторію. 

Швидше за все, нова ОС увійде у широкий вжиток куди пізніше 5 років щоб повністю витіснити Android, хоча б тому, що існуюча платформа дуже глибоко вкоренилася.

Читайте також: Лис-провідник і власна секретарка зі штучним інтелектом. Чим дивує Google в 2018