Колумбія буде боротися з виробництвом кокаїну за допомогою дронів

Уряд Колумбії випробовує новий метод боротьби з плантаціями коки з використанням дронів

 Про це пише The Wall Street Journal. 

Наразі з вирощуванням коки в Колумбії намагаються боротися за допомогою легких пілотованих літаків, які патрулюють гірські райони, а виявляючи плантації скидають на них гліфосат.

Однак через велику висоту польоту частина шкідливих речовин потрапляє на цілком законні сільськогосподарські культури, які часто вирощують по сусідству.

Колумбія використовувала гербіциди для боротьби з кокаїновими плантаціями з 2001 року, проте в 2016 році уряд повністю припинив цю практику. Справа в тому, що Всесвітня організація охорони здоров'я визнала гліфосат шкідливим для здоров'я, а потрапляння хімікатів у воду може привести до різних захворювань у місцевого населення.

Безпілотники дозволять впоратися з цією проблемою - автономні літальні апарати скидають гліфосат з висоти 2 м, а система розпізнавання допомагає їм відокремити коку від кукурудзи, рису, кави та інших культур, а також уникати розприскування хімікатів поблизу водойм.

Довідка:

Гліфосат — це хімічна сполука з групи фосфонатів (солi фосфітної кислоти) і є основним компонентом найпоширеніших біологічно активних гербіцидів широкого спектру дії, що застосовується з другої половини 1970-х років у всьому світі у традиційному сільському господарстві для боротьби з бур'янами і прискорення дозрівання генетично модифікованих сільськогосподарських культур (зернових та картоплі). У порівнянні з іншими гербіцидами гліфосат вважається малотоксичним для тварин та людини.