В Японії розробили "додаткові руки" для людини. Їх можна носити на спині

Вчені з Токійського університету і Університету Кейо створили роботизовану систему Fusion - механізм можна носити на спині і використовувати як додаткову механічну пару рук

Про це пише Engadget.

Система Fusion складається з двох рук і голови з вбудованою системою відеоспостереження. За допомогою Fusion оператор зможе не лише побачити те, що бачить користувач, але і керувати руками пристрою і навіть використовувати їх для переміщення рук людини на відстані.

Fusion може бути використана експертом, щоб направляти рух руки своїх учнів або робити різні операції, при цьому перебуваючи дистанційно, зазначає керівник проекту Ямен Сарайджі.

Поки існують деякі проблеми з прототипом Fusion, в тому числі затримка в часі, а також неповна точність рухів. Надалі вчені хочуть доопрацювати Fusion для комерційного використання.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це

Фахівцями з японських університетів Тохоку і Хокайдо був розроблений робот, який може адаптуватися до фізичних каліцтв і показувати емоції болю

Штучний інтелект створив власну релігію: фізик Джанель Шейн за допомогою нейромережі вирішила перевірити, що буде, якщо поєднати декілька людських вірувань і звести їх у єдину систему

Вчені завантажили "мозок" хробака в робота, і той самотужки взяв його під контроль: науковці створили біологічно достовірну модель нейронної мережі круглого черв'яка і завантажили в простого робота з Lego.

Лабораторія реактивного руху NASA в Каліфорнії провела експеримент, щоб з'ясувати, хто швидше і краще керує безпілотним літальним апаратом - штучний інтелект чи професійний пілот.

Вчені Каліфорнійського університету навчили штучний інтелект визначати, як будуть розвиватися відносини пари, ґрунтуючись на записи їхніх голосів.