У США заявили про всебічну підтримку автокефалії в Україні

Сполучені Штати не втручатимуться в процес ухвалення рішення про надання Томосу про автокефалію Української Православної Церкви, але привітають відповідне рішення у разі його ухвалення

Про це заявив посол з особливих доручень з міжнародних питань релігійної свободи Держдепу США Сем Браунбек під час зустрічі зі спікером українського парламенту Андрієм Парубієм.

Як зазначається, посол серед іншого зазначив, що наразі перед Україною стоїть велике завдання – питання автокефалії української помісної православної церкви.

"Після ухвалення рішення про надання Томосу про Автокефалію Української Православної Церкви США підтримають це рішення. І якщо можемо бути корисними на етапі його імплементації, ми будемо раді допомогти", - заявив Браунбек. 

У свою чергу Парубій подякував за увагу Сполучених Штатів до питання автокефалії української церкви. При цьому голова Верховної Ради  висловив переконання, що це "одне з ключових питань буття української Держави" і тому зазначив, що Україна таки зможе отримати позитивне рішення щодо надання їй Томосу про автокефалію.