Представники "Газпрому" не прийшли на зустріч щодо транзиту газу, - Коболєв

Представники російського "Газпрому" не прийшли на тристоронні переговори на експертному рівні щодо транзиту газу територією України

Про це повідомив під час круглого столу щодо енергобезпеки України голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає "РБК-Україна".

"Вчора відбулися консультації між представниками Російської Федерації, Європейської комісії. На жаль, з якоїсь причини "Газпром" не приїхав на ці консультації, він вважає, що йому це не зовсім цікаво, але всі інші були присутні", - сказав Коболєв.

Читайте також: Як Україна тиснутиме на Росію для продовження транзиту і наскільки це важливо Україні. Пояснення "Нафтогазу"

За словами керівника "Нафтогазу", на зустрічі був представлений звіт.

"З цього звіту червоною лінією добре видно, як росіяни і в тому числі представники Європейської комісії активно використовують проти української позиції інструмент чи аргумент того, що ми досі не закінчили свою домашню роботу", - зазначив Коболєв.

Зокрема, за словами Коболєва, Україні закидають досі не проведений анбандлінг (відокремлення оператора газотранспортної системи). Очільник "Нафтогазу" зазначив, що до представників Єврокомісії донесли позицію України про те, що до завершення контракту з "Газпромом" анбандлінг провести неможливо.