Вчені створили штучний інтелект, який шукає людей на відео за описом

Команда індійських науковців створила штучний інтелект, який розрізняє людей на відео по зросту, статі та кольору одягу

Про це пише The Next Web.

Інженери переконані, що доробиввши систему і додавши нові функції, такий ШІ зможе полегшити пошуки зниклих людей або ж злочинців по камерах відеоспостереження. ШІ складатиме карту пересувань об'єкта на основі отриманих даних.

Алгоритм нагадує пошукову систему, яка працює всередині окремо взятого відео. Нейромережа може знайти на відеозаписі людину за запитом "жінка зростом близько 150 см в червоному".

Точність розпізнавання системи становить приблизно 60% - під час тестування вона виявила 28 з 41 осіб, яких описували творці. 

"Уявіть собі ситуацію, коли людина зникла, і про це повідомили за 2 дні. Можна попросити кадри з камер у місцях, де людина могла перебувати чи проходити. Але після цього, без будь-яких підказок, навряд чи можна визначити, які відеоролики слід подивитися далі. Впродовж двох днів у межах певного набору міських блоків може бути знято мільйони годин відеозапису", - зазначають розробники. Нейромережа ж зведе пошуки до декількох годин і дозволить точно відстежити людину, якщо вона потрапила у поля зору камер.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це