Варфоломій закликав Філарета та Макарія не "балотуватися" на посаду голови помісної церкви

Вселенський патріарх просив голів УПЦ КП Філарета та УАПЦ Макарія не висувати свої кандидатури на посаду голови Єдиної помісної української церкви

Про це Варфоломій просив їх у листах, розказав Макарій в інтерв'ю Радіо Свобода.

"У жовтні я отримав листа від Вселенського патріарха із проханням не ставати на голосування. Напевно, такий лист отримав і Філарет", - зазначив в інтерв'ю Макарій.

Він також додав, що ще не визначився, за кого буде голосувати на Об'єднавчому соборі. Проте сказав, що хоче від кандидатів почути про життя, моральне високе життя, поза церквою священнослужителів.

"Подеколи священики кажуть, і мені прикро, боляче було слухати, що "я священик у церкві, а поза церквою я вже не священик". Ти священик і в церкві, і поза церквою, і у своїй сім’ї", - додав глава Української автокефальної православної церкви.

Зазначимо, що понад половина архієреїв УПЦ МП відмовилися від участі в Об'єднавчому соборі, якій відбудеться у суботу, 15 грудня.

6 січня Вселенський патріарх у Константинополі вручить томос про автокефалію майбутньому голові помісної православної церкви в Україні.