Японський робоготель "звільнив" половину роботів. Від них було більше проблем, ніж користі

Японський роботизований готель Henn-na Strange звільнив половину зі своїх 243 роботів. Пристрої створили відвідувачам більше проблем, ніж повинні були вирішити

Про це повідомляє Futurism.

Готель розташований у місті Уруясу (префектура Тіба), яке знаходиться в околицях столиці Японії. Тому він приймає багатьох туристів, які приїхали заради токійського "Діснейленду". Однак багато роботів  викликали роздратування відвідувачів через неспроможність виконувати свою роботу.

В першу чергу керівництво готелю вивело з експлуатації роботів-помічників Churi, встановлених в кожному номері. Пристрої, схожі на ляльок, не змогли відповісти навіть на прості запитання - у скільки відкриваються кафе поблизу від готелю, тематичний парк і інші об'єкти.

Потім менеджери звільнили роботів-тиранозаврів з ресепшена. Прибулим відвідувачам, по суті, доводилося виконувати їхню роботу - сканувати паспорти і вручну заповнювати анкету.

Під скорочення потрапили роботи-конс'єржі, які часто втрачали багаж і могли доставити валізи лише в 24 зі 100 номерів.

Видання зазначає, що перед звільненням роботи пропрацювали більше п'яти років, а керівництво готелю вирішило замінити їх людьми, пославшись на дорожнечу поновлення пристроїв.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це