Земля - це просто галактичний зоопарк: вчені висунули нову гіпотезу

Вчені з науково-дослідницької організації METI (Messaging Extraterrestrial Intelligence) висунули гіпотезу, що Земля може бути величезним галактичним зоопарком

Про це пише ScienceAlert.

METI - великий міжнародний проект, в рамках якого вчені відправляють в космос сигнали з інформацією про Землю для пошуку інопланетян. За час існування - з 1970-х років - вчені відправили кілька десятків послань до різних зірок, в основному у вигляді потужних радіосигналів.

У Всесвіті існують мільярди зірок, проте на Землі за ці десятиліття жодного разу не отримали сигнал з будь-якої з них. Одним з пояснень цього може стати розміщення Землі в спеціальному "галактичному зоопарку" із забороною на контакти, вважають астрофізики.

Гіпотеза галактичного зоопарку зародилася в науковому середовищі ще з 1970-х років, однак її неможливо ніяк довести. Сама гіпотеза зоопарку передбачає наявність у Всесвіті інопланетного життя такого рівня, що воно просто не хоче контактувати з людьми, вважаючи за краще спостерігати або моделювати на людстві різні ситуації.

Читайте також: Перший турист до Місяця: кого Ілон Маск запустить у космос на найпотужнішій ракеті SpaceX