Полозов розповів про стратегію звільнення військовополонених моряків

Адвокат Микола Полозов розповів про стратегію звільнення військовополонених моряків

Про це розповів адвокат після засідання Міжнародного трибуналу з морського права, де розглядати справу захоплених Росією українських військових моряків, передає Еспресо.TV

Стратегія звільнення захоплених моряків передбачає різні інстанції, методи та підходи. Адвокати будуть використовувати юридичний інструментарій, політичний та дипломатичні методи.

"Ситуаційна експертиза, фактично цієї експертизи слідство питаеться підмінити рішення суду, оскільки експертам пропонується оцінювати докази і обговорювати правову сторону питання, що неприпустимо. Природно, усі наші адвокати заперечували проти призначення та проведення даної експертизи", - заявив Полозов.

За словами адвоката, планується, що у другій половині травня відбудеться слухання апеляційної інстанції на продовження запобіжних заходів за тими скаргами, які були подані адвокатами в квітні.

"Ми очікуємо, що в другій половині травня відбудеться ознайомлення військовополонених та їхніх адвокатів зі вже призначеними експертизами та проведеними. Тобто результати експертиз нам повинні показати", - сказав Полозов.

Він також сказав, що до військовополонених моряків не пускають українських медиків і навіть з великими труднощами вдалося в березні вивезти поранених на обстеження до цивільної лікарні.

Полозов розповів, що до цього до них застосовували тільки тюремну медицину, яка виглядала і виконувалася таким чином, що наносила більше шкоди військовополоненим, ніж якусь користь.