На Одещині побили журналіста. Він звинувачує ОПЗЖ

Овідіопольський відділ поліції в Одеській області розпочав кримінальне провадження за фактом насильства щодо журналіста. Йдеться про головного редактора місцевого порталу Alternatyva.org Романа Варшанідзе

Подробиці розповідає Еспресо.TV.

"Вчора, 17 жовтня, в селищі Великодолинське Овідіопольського району під час зйомок репортажу троє невідомих спричинили головному редактору місцевого друкованого видання тілесні ушкодження у вигляді забоїв м′яких тканин та струсу мозку. Постраждалого доставили у лікарню, йому  надано  медичну допомогу", - повідомив сьогодні, 18 жовтня 2020 року, офіційний сайт Національної поліції України.

Читайте такожВибори у Харкові: чи втримає владу Кернес

Подію поліцейські кваліфікували як погроза або насильство щодо журналіста та внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345-1 Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво за цим фактом здійснюється Іллічівською місцевою прокуратурою.

"Вживаються заходи щодо встановлення осіб, які вчинили вказане правопорушення", - наголошують правоохоронці.

Читайте такожВибори мера Дніпра: чи переможе Філатов Вілкула

У тому, що сталося, Варшанідзе звинувачує представників партії "Опозиційна платформа - За життя".

"Напад скоєно в смт Великодолинське на вул. Новоселів, куди я приїхав на зустріч з кандидатом на посаду голови Великодолинської селищної ради Юрієм Нікітінським (ОПЗЖ - ред.). Методи насильства "партії війни" переносяться і в мирне життя. Будуть вони у владі, буде війна всюди!", - написав він у себе на Facebook.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо