Як українські артисти-зрадники заробляють у Росії

Дар'я Тарасова
9 вересня, 2015 середа
16:46

Поки деякі російські артисти, жертвуючи своєю кар'єрою, спокоєм та навіть безпекою, висловлюють підтримку українцям, боряться за здоровий глузд та відкрито засуджують владу своєї країни, українські зірки не гребують зайвою копійкою від країни-агресора

Сьогодні українське суспільство, враховуючи всі без винятку його верстви, поділилося на два табори: тих, хто засуджує дії Росії та підтримує Україну, та тих, хто вважає українців "одурманеними Майданом націоналістами". І байдужих або нейтральних бути не може, адже зараз йдеться не про політику, на кону – життя людей. Однак завжди знайдуться ті, хто зароблятиме гроші, заплющуючи очі на мораль та власну совість. Звісно, не виключення і шоу-бізнес.

Еспресо.TV склало список тих українських артистів, які не цураються виступати та працювати в Росії.

Головна "самоварозбиральниця" Ані Лорак

Мабуть, найгучнішими скандалами супроводжувалися виступи саме Ані Лорак. Вона – "найкраща співачка Росії" за версією російської премії "МУЗ-ТВ. Гравітація". І не дивно, адже Лорак фігурує майже на кожному заході в Росії, дає сольні концерти, світиться на вечірках. За це Лорак вже неодноразово здобувала "Самовари", після вручення яких намагалася дати концерти в Україні. Однак її проникливі слова про те, що вона – "голуб миру", не справили бажаного результату. Виступи Ані Лорак бойкотували, а мітингувальників розганяла міліція. 

null

Лорак жодного разу за півтора року не висловила чітко свою позицію щодо ситуації в країні, наголошуючи, що вона – поза політикою. 

 

null

Світлана Лобода

Регулярно виступає в Росії і Лобода. Світлану можна побачити і на відкритих концертах, і на приватних вечірках російських олігархів. Зокрема, на початку червня вони разом з Лорак розважали дружину одного з російських медіамагнатів Сергія Кожевникова - Катерину. Лобода, звісно, розвиває історію про нейтральну позицію, дружбу народів та "мистецтво поза політикою". 

null

А минулого року Лобода розважала москвичів, взявши участь у концерті до Дня міста. Щоправда, цей ганебний факт вона спробувала приховати: відсиділа велику частину концерту в гримерці, виправдовувалася співпрацею зі співаком Еміном. А директор Лободи навіть змусив українських медійників стерти відео із її виступом на російській сцені.

Віра Брежнєва

null

Ця співачка настільки часто з'являється в Росії, що дехто вже й забув, що, насправді, Віра – українська співачка з Дніпропетровщини. Брежнєва веде концерти в Росії, співає, змагається за російські нагороди та знімається у записах святкових концертів. А з Instagram зірки стає зрозуміло, що Брєжнєва переважно заробляє в Росії.

Анна Сєдокова

null

Українська співачка і телеведуча, колишня солістка українського жіночого гурту "ВІА Гра" Анна Сєдокова наприкінці весни разом з вище названими співачками відвідала свято від "RU TV". У російські премії, де гіпотетично мали б змагатися саме російські артисти, її обрали найкращою у номінації "Найсексуальніше відео" за кліп "Между нами кайф". І схоже, це звання від країни-агресора українку тільки тішить.

Потап і Настя Каменських

null

Здавалося б, що після текстів пісень цього дуету шокувати чимось іншим буде вже важко. Але артисти знайшли, чим вразити. Виявилося, що "пиришки-пупиришки" – ще не межа. 

Спочатку наприкінці лютого 2014 року, коли вся країна була у жалобі за загиблими на Майдані, Потап у Москві вів концерт, присвячений 23 лютого, що прославляє російських військових. 

null

Незабаром з'явилося відео, яке обурило українських користувачів мережі. У ролику Потап і Настя Каменських звернулися до росіян та українців із закликом "не створювати конфліктів".

У травні дует знову засвітився у Москві, цього разу на врученні премії "RU TV". Витівка Потапа стала справжнім приниженням: співак зняв перед російською публікою штани і подякував росіянам. При цьому він нахабно взяв на себе сміливість говорити "від всіх українських артистів".

"Офіційно, від усіх українських артистів: Росія, спасибі за те, що ви нас приймаєте. Нехай у вас завжди буде пучок грошей, пучок здоров’я, пучок здорових, гарних відносин, і пучок радості і щастя!", - виголосив Потап.

Ситуацію сподівалися виправити українським прапором в Юрмалі, але і без того марні спроби пізніше були перекреслені черговою витівкою. На річницю Євромайдану, у листопаді 2014 року, Потап і Настя співали "Все пучком" зі сцени в Москві під час церемонії "Золотий грамофон".

Тріо з "ВІА Гри"

null

Дівчата з тріо всі родом з України. Анастасія Кожевникова - уродженка Южноукраїнська, Міша Романова - з Херсона, а Еріка Герцег — з українського села Мала Добрань. Утім, у графіку гастролей гурту частіше майорять російські міста, ніж українські. Дівчата переконують, що дотримуються нейтральної позиції. Цікаво, що "нейтралітет" вони ототожнюють з байдужістю. Зокрема Анастасія Кожевникова в одному з інтерв'ю зізналася: "Мені 21 рік. Я звичайно ж переживаю, я в курсі подій. Але якоїсь певної точки зору з цього приводу в мене немає".

Йолка

null

Українська співачка після Революції Гідності зникла з України. Переїхала до Росії вона ще в 2004 році, але до подій Майдану з'являлася з концертами на батьківщині та знімалася в українських телешоу. Тепер же Йолка – зірка виключно російської естради. Окрім цього вона працює з російськими проектами та бореться за російські премії "RU TV" та "Золотий грамофон", які безжально забирає Лорак.

Таїсія Повалій

null

Екс-регіоналка Повалій, як і Потап, у день скорботи за загиблими на Майдані ділилася радісними новинами про те, що даруватиме своєму чоловіку на 23 лютого. Все ще народна артистка України давала концерти в Росії, їздила в Держдуму, а потім спробувала реабілітуватися: випустила пісню-молитву, присвячену Україні, "Боже". Утім, враження на українців це не справило, і спроби обілитися не вдалися. 

Нині Таїсія Повалій і її чоловік - продюсер Ігор Ліхута - перебувають у Росії.

Софія Ротару

Пустилася в тур Росією минулого року і народна артистка України Софія Ротару. І знову ж розповіла, що "за мир у всьому світі". Імовірно, зрозумівши, що сталося, пізніше показала фото з українським прапором. Щоправда, після цього у Томську, Кемерову і Хабаровську її концерти скасували. 

Ірина Білик

null

Ірина Білик, здається, не дуже усвідомлює, що відбувається між Росією та Україною та, зокрема, в Україні. Співачка продовжує виступати в Росії, а також співати в Криму, при чому дістаючись туди літаком з Москви, порушуючи закон України. У виправдання співачка каже, що в Україні звузилася географія концертів після окупації Криму та частини Донбасу, тому працювати та заробляти гроші їй стало важче. 

Білик також вважає, що вирішити складну ситуацію в країні можна простим чином: "Найліпше було б зібратися українським і російським артистам, покликати Путіна і Порошенка, щоб за руки взялися ось так і помирилися".

Quest Pistols

null

Український поп-гурт також вирішив не відмовлятися від свого виступу у Москві. До столиці країни-агресора музиканти привезли своє Quest Pistols Show. Окрім цього, співаки проїхалися з туром і по інших містах Росії, відвідавши Южно-Сахалінськ, Далекий Схід. Попри те, що самі музиканти з України, на їхньому сайті значаться лише контакти менеджменту в Росії. Тож зв'язатися з українськими музикантами буде непросто.

Гурт "Nikita"

null

А поки на Донбасі війна, співачки з "Nikita" у жовтні минулого року епатували російську публіку в Курську, дали концерт в Санкт-Петербурзі, у серпні поспівали в Ростові-на-Дону, а трохи раніше у Владикавказі, Находці і Бєлгороді.

Данило Грачов

null

Найбільшим хамелеоном виявився український телеведучий Данило Грачов. На початку 2014 року сторінки його соцмереж виглядали наступним чином: запальні публікації на підтримку України, засуджуючі висловлювання проти дій Путіна, безліч фото, що не потребують коментарів. 

null

null

null

null

Але вже навесні 2015 року Грачова було не впізнати. Затятого патріота України наче підмінили. Данило влаштувався на НТВ вести російське шоу, яке вже, до речі, закрили. Спочатку Грачов переконував своїх українських фанатів, що розділяє роботу і життя. Але згодом виявилося геть по-іншому. 

В одному з перших ефірів нового російського шоу Грачов з'явився у футболці з зображенням Путіна. При цьому свою появу в кадрі він вирішив зробити ще "ефектнішою", супроводивши вихід словами "Питання є?"

Напередодні інциденту в ефірі НТВ український ведучий вибачався перед росіянами за свій патріотизм, виправдовуючись, що в усьому винні підступні українські ЗМІ, що переконували: Росія – це ворог.

"Я не займаюся політикою, політичною журналістикою і не збираюся цим займатися. Як у будь-якої далекої від політики людини, кілька разів в житті у мене бували моменти, коли мене відносило хвилею загального настрою. І я писав емоціями. Ті ретвіти, які зараз гуляють по мережі, я робив рік тому - мабуть, якраз на хвилі такого настрою, і я дійсно вже навіть сам не пам'ятаю, що і чому ретвітив", - виправдовувався Данило. 

 

Аліна Гросу

null

Зовсім нещодавно українська співачка похизувалася, як працює над російським проектом. Зараз артистка бере участь у зйомках російської музичної програми "Надбання республіки", присвяченої Лепсу. Зйомки програми проходили в телецентрі "Останкіно".

null

Як захоплено повідомила сама Аліна, вона перебуває в компанії "геніальних людей" – авторів пісень Лепса, який підтримав політику Путіна. "Вау! Зліва від мене автор пісні - "Рюмка водки", їй цього року, також як і мені, виповнилося 20 років. А праворуч - автор пісні "Самый лучший день". Просто геніальні люди, які потрапили в неймовірну історію нашої музики, нашої естради", - зауважила Гросу, назвавши російську естраду "нашою".

Теги:
Читайте також:
Київ
0°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.55
    Купівля 39.55
    Продаж 40.08
  • EUR
    Купівля 42.27
    Продаж 43.03
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
20 квітня
07:04
Оновлено
збита ракета, Київ 9 травня
Вранці 20 квітня у Запоріжжі та Одесі пролунали вибухи
06:49
ЗСУ
На Авдіївському напрямку Сили оборони України відбили 31 атаку російських окупантів, - Генштаб
06:41
У Нідерландах спецслужба рекомендувала урядовим організаціям не користуватися Facebook
06:30
Зоран Міланович
У Хорватії суд заборонив президенту Мілановичу ставати прем’єр-міністром, якщо він переможе на виборах
06:19
На фото: система ППО
Здатність України збивати ворожі літаки в РФ не в змозі компенсувати критичний дефіцит української ППО, - ISW
05:44
Росія пожежа безпілотник війна з Росією
Атака дронів на РФ: У трьох областях РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру
05:34
Raiffeisen Bank
ЄЦБ вимагає у Raiffeisen Bank та UniCredit згорнути бізнес у Росії
05:06
Оновлено
Близький Схід Іран Ірак Сирія США
В Іраку прогримів потужний вибух на військовій базі: США та Ізраїль відкидають причетність
04:50
США ДНР кримінал окуповані території війна з Росією
У Донецьку військові РФ вбили американця, який воював за "ДНР" і займався пропагандою
04:22
Єнс Столтенберг
Україна має право збивати ворожі військові літаки у небі над РФ, – Столтенберг
03:54
Армія, Велика Британія
Міноборони Британії використало менше половини коштів фонду підтримки України, - Guardian
03:26
Німеччина туризм
На півдні Німеччини в Альпах відновили роботу гірськолижні курорти
02:20
КНДР повела випробування двох ракет, одна з них здатна нести ядерний заряд
01:52
Іран
Радар ППО: ABC News повідомили про ціль Ізраїлю під час удару по Ірану
00:56
Румунія, прапор Румунії
Росія обурилась забороною показу в кінотеатрах Румунії пропагандистських фільмів з РФ. Бухарест відповів
00:41
OPINION
Наталка Діденко
Скільки разів в Україну приходить весна?
00:35
Оновлено
Семен Єрьомін
Сили оборони ліквідували російського воєнкора-пропагандиста Єрьоміна
00:28
Лавров
Лавров назвав Швейцарію "відверто ворожою" до РФ державою
00:01
Марта Костюк, теніс
Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла у півфінал турніру WTA у Німеччині
2024, п'ятниця
19 квітня
23:43
Путін і Лавров
"РФ завжди надає перевагу переговорам, а не бійкам та війнам": фейки і маніпуляції за 19 квітня
23:42
Вірменія
Вірменія та Азербайджан почали демілітацію кордону: Єреван віддав кілька сіл. Там почались протести
23:08
Оновлено
обстріл, ППО
Росія атакує Сумщину ввечері 19 квітня
23:07
сша допомога Україні
У Білому домі заявили, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення конгресу
22:41
Начо, Реал, Ла Ліга
Капітан "Реала" прийняв доленосне рішення стосовно свого майбутнього
22:40
Поліція США - ілюстрація
У Нью-Йорку чоловік підпалив себе біля будівлі суду, де проходив розгляд справи Трампа
22:31
Оновлено
РФ атакувала Україну: у Дніпрі й області є загиблі та поранені, в тому числі діти
22:06
Оновлено
РФ атакувала ракетами порт "Південний" на Одещині: знищено продукцію для країн Азії та Африки
21:56
Ексклюзив
Віктор Шлінчак
"Ми вже почали чути про перемогу України", - голова правління Інституту світової політики Шлінчак про переломний етап війни
21:50
Аналітика
Сергій Згурець, Василь Зима, телеведучі
Намагання ворога просунутися на Донеччині та в Запорізькій області. Воєнні підсумки тижня
21:49
Сенат США
Частина сенаторів закликає республіканців у Палаті представників відхилити стратегію Джонсона щодо України
21:26
Протест в Тбілісі
У Тбілісі поновились акції протестів проти закону про "іноагентів"
21:25
Еммануель Макрон
Ресурси Європи обмежені: Макрон заявив про неможливість побудувати в Україні систему ППО, як в Ізраїлі
21:03
Заблоковано дві сотні YouTube-каналів ворога: у ЦПД розповіли про боротьбу з пропагандою РФ у мережі
20:59
Ексклюзив
військовий квиток, мобілізація
Питання демобілізації потрібно вирішити терміново, - військовослужбовець ЗСУ Фірсов
20:56
Михайло Федоров
Мінцифра відзвітувала про роботу над еАкцизом. Деталі
20:18
зниклі безвісти
Україна розслідує 3,8 тис. злочинів російських військових проти дітей, - Лубінець
20:04
Пресреліз
"Голка" та Еспресо розпочали партнерство заради боротьби з корупцією
20:04
OPINION
Тетяна Вергелес
Карл Маркс підтримав би російський Telegram
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 786-го дня війни: Повітряні сили вперше збили носій крилатих ракет Ту-22М3, німецький виробник дронів відкрив завод в Україні
19:57
Іран
Країни G7 застерегли Іран від відправки балістичних ракет Росії
Більше новин