10 фільмів жахів, в основу яких покладені реальні події

13 жовтня, 2017 п'ятниця
16:00

На створення деяких голлівудських фільмів жахів режисерів надихнули реальні історії. Сьогодні, у п'ятницю 13-го, саме час для лячних фільмів, сюжети яких відбувалися насправді

Фільми жахів лякають, але реальні історії, що стали основою для цих фільмів, лякають ще більше.  Еспресо.TV віднайшло 10 стрічок, знятих за реальними історіями.

1. Вовча яма

Австралійський фільм жахів про трьох туристів, шляхи яких перетнулися з серійним убивцею Міком Тейлором. Це був жахливий монстр, який бродив по австралійській глибинці в пошуках нових жертв, щоб вбити їх і зняти з них шкіру. 

У страшної історії "Вовчої ями" є цілком реальна основа: вона знята за мотивами серійних вбивств, скоєних маніяком на ім'я Іван Мілат. Як і його двійник у фільмі, Мілат полював на туристів в австралійській глибинці. Він виріс там, був мисливцем і використовував свої навички, щоб робити жахливі речі. 

На фото: Іван Мілат

На відміну від Тейлора, Мілат не здирав шкіру зі своїх жертв. Однак він був не менш жорстоким. Мілат заперечував свою причетність до вбивств навіть тоді, коли було виявлено кілька наполовину розкладених тіл. На тілах знайшли докази того, що всі ці люди загинули жахливою смертю.

Багатьом із своїх жертв Мілат наносив удар ножем в основу хребта, що викликало параліч. Після цього він або розстрілював нерухомих людей, або бив, а потім обезголовлював їх. Тіла він просто кидав в пустелі.

Від його рук загинуло щонайменше семеро людей. 27 липня 1997 року Мілат був засуджений на 7 довічних термінів, плюс 18 років. 

2. Дівчина по сусідству

У фільмі "Сусідка", заснованому на романі Джека Кетчама, історія розповідається Девідом Мораном, банкіром з Уолл-Стріт. Він розмірковує про дуже непростий періоді свого дитинства, коли він зустрів двох сестер - Мек і Сьюзен.

Після смерті батьків вони переїхали жити до тітки. Тітка, яку грає Бланш Бейкер, виявилася повною психопаткою, яка почала мучити Мег. Що ще гірше, вона почала заохочувати інших дітей брати участь в цьому. 

Фільм був створений за мотивами реального вбивства Сільвії Лейкенс, що жила в 1965 році в Індіанаполісі, штат Індіана. Батьки залишали Сільвію і її сестру у няньки по імені Гертруда Баніжевські. Платили їй $20 на тиждень.

Не отримавши один із платежів вчасно, Баніжевські перетворила життя дівчаток на пекло, а Сільвія стала головним об'єктом знущань. Баніжевські закликала своїх дітей та інших дітей з округу мучити Сільвію. Спочатку вона гасила об її шкіру сигарети, потім дійшло до побоїв і сексуального насильства. Зрештою, Сільвія була замкнута в будинку, як у в'язниці.

Потім Сільвія підслухала, як Баніжевські говорить з 14-річним сусідом по імені Річард Хоббс про те, як вона планує залишити дівчинку в лісі із зав'язаними очима, за те що вона намагалася втекти. Сільвію схопили, зв'язали, потім Баніжевські за допомогою швейної голки написала на животі дівчинки букву "i". 

На фото: Гертруда Баніжевскі

Потім вона дала голку Хоббсу, що пропонував вирізати на грудях дівчинки фразу "я проститутка і пишаюся цим". Сільвія загинула в результаті сильного удару по голові 26 жовтня 1965-го року. Коли прибула міліція, вони знайшли її тіло, що лежало на брудному матраці. 

Було видно, що її морили голодом, все тіло було вкрите синцями, на ньому було понад 100 сигаретних опіків. Баніжевські, її син Джон, дочка Пола, друг Поли Кой-Хаббард і Річард Хоббс були заарештовані за звинуваченням у вбивстві.

Баніжевські була визнана винною у вбивстві першого ступеня. Пола була визнана винною в ненавмисному вбивстві. Підлітки також були визнані винними в ненавмисному вбивстві, і терміни їх ув'язнення варіювалися від 2 до 21 років. 

3. Той, що виганяє диявола 

Один з найбільш шокуючих і по-справжньому страшних фільмів - це картина Вільяма Фрідкіна "Той, що виганяє диявола". Випущений у 1973 році, фільм розповідав про 12-річну дівчинку на ім'я Ріган, яка стала одержима древнім демоном. Два католицьких священики намагаються вигнати демона з тіла дівчинки. 

У автора роману, на якому заснований фільм, ідея написати його виникла після випадку, що стався з хлопчиком на ім'я "Роланд Доу" або "Роббі Мангейм". Він народився, імовірно, в 1936-му році, і жив в штаті Меріленд з родиною, яка і почала помічати пов'язані з ним дивні явища, такі, як мимовільні рухи фотографій та звуки дряпання. 

У 1949-му році два католицьких священика з Сент-Луїса провели кілька обрядів екзорцизму. Коли вони це зробили, хлопчик почав говорити на латині, хоча ніколи не знав цієї мови. Також він почав плюватися, а висип на його шкірі раптом змінився, і з нього склалися слова і цифри.

Уолтер Хеллоран 

Згодом Уолтер Хеллоран, один зі священиків, що брали участь в екзорцизмі, сказав, що хлопчик, можливо, просто повторив латинь, яку йому говорили священики. Він дійсно плювався, і на ньому дійсно був червоний висип, але він не приймав різні форми.
 
4. Людина-метелик

У фільмі "Людина-метелик" за участю Річарда Гіра, життя репортера Джона Кляйна перетворюється на хаос, коли він і його дружина потрапляють в автокатастрофу. Йому не дає спокою образ великої істоти з великими червоними очима і сірими крилами. Цю істоту він бачив до аварії.

Потім Джон опинився в Пойнт-Плезанті, штат Західна Вірджинія, при цьому він не пам'ятає, як туди потрапив. Опинившись там, він починає розслідування інших випадків, пов’язаних з цією загадковою істотою. Незабаром Кляйн розуміє, що істота завжди з'являється перед трагедією. 

У трейлері до фільму говорилося, що "Людина-метелик" заснований на реальних подіях. Починаючи з 15 листопада 1966 року по 15 грудня 1967 року десятки людей в Пойнт-Плезанті повідомляли про те, що бачили велику істоту, схожу на гігантську моль, з великими червоними очима.

Всі ці спостереження сталися напередодні обвалення мосту Сільвер-Брідж. Він обрушився під час години пік, 48 осіб загинули. Існує думка, що гігантська "моль" була послана для того, щоб попередити місцевих про катастрофу, що насувається. Після того, як міст звалився, "метелика" в Пойнт-Плезанті більше не бачили. 

5. Дитяча гра

У цьому фільмі жахів серійного вбивцю, практикуючого вуду, по імені Чарльз Лі Рей, вбивають в магазині іграшок. Його душа переміщається в найближчу ляльку, а лялька потім потрапляє в руки 6-річного хлопчика Енді. Ляльку називають Чакі, і вона починає вбивати, а душа вбивці, що перебуває в ній, намагається заволодіти тілом Енді. 

Це звучить шалено, проте у Чакі був прототип - реальна лялька на ім'я Роберт. У 1903-му році 3-річний Роберт Юджин Отто отримав ляльку від слуги з Багамських островів. Отто назвав ляльку на честь себе, і з тих пір вони були нерозлучні.

Лялька Роберт 

Незабаром після цього батьки Отто почали чути два голоси, що доносяться із спальні хлопчика. Один голос належав Отто, другий - ні. Щоразу, коли батьки входили до кімнати, все було в порядку.

Отто виріс, одружився, але так і не позбувся своєї ляльки. Вона сиділа в його кімнаті, в будинку в Вест-Кіс, штат Флорида. Діти, що проходили повз будинок, клялися, що лялька іноді дивиться на них з вікон, причому з різних.

В середині 70-х років Отто і його дружина померли, і в будинок, де залишився Роберт, переїхали нові мешканці. Вони стверджують, що час від часу чують хихикання, а обличчя ляльки сильно змінилося. У 1994-му році Роберт був переданий до музея Кі-Уеста, і був поміщений під скляну вітрину, де його можна побачити і сьогодні. 

6. Відкрите море

Цей малобюджетний фільм 2003-го року засновано на жахливій історії. Що буде, якщо пірнути з аквалангом посеред моря, а човен, з якого ви пірнали, піде без вас? Але саме це сталося з сімейною парою з Батон-Руж, штат Луїзіана. 

25 січня 1998-го року, 34-річний Том Лонерган та його 29-річна дружина Ейлін увійшли до складу групи дайверів, що вирушили до рифу Святого Криспіна, що входить до складу Великого Бар'єрного Рифа в Австралії. Човен з дайверами пішов до того, як Лонергани виринули на поверхню.

Ніхто не помітив, що пара пропала, про них згадали тільки через два дні, коли на човні знайшли їхню сумку. Після цього була розпочата пошукова операції, але ніяких слідів пари знайдено не було. Вважається, що вони потонули в морі. 

7. Незнайомці


У цьому фільмі молода пара знаходиться в ізольованому будинку. Їх тероризує група дивних людей в масках, з явним наміром вбити. У рекламних трейлерах фільму стверджувалося, що він був заснований на реальних подіях.

Однією з реальних передумов до цього фільму послужили вбивства родини Менсона, і паралелі з їхньою історією добре простежуються в фільмі: сім'я Менсона зарізала семеро людей, увірвавшись до будинку.

Проте, основою для фільму служить і ще один, не менш страхітливий злочин, який відомий як "вбивства в хатині Тедді".

У 1981-му році в Сьєрра-Неваді, штат Каліфорнія, Сью Шарп і п'ятеро її дітей протягом двох місяців орендували невеликий будиночок на популярному курорті Кедді. Вранці 12 квітня Сью, її 16-річний син і його 17-річний друг були знайдені зв'язаними скотчем і дротами.

Всі були вбиті, на тілах були сліди жорстоких побоїв. Всі меблі в кімнаті були переламані, на стінах кімнати були сліди крові. Тіла виявила 14-річна дочка Сью, яка в ніч убивства спала в іншому будиночку. На сьогоднішній день це вбивство досі не розкрито.

8. Загублений

Другий фільм, що вийшов в 2006-му році і також заснований на романі Джека Кетчама, називається "Загублений". У ньому розповідається історія психопата і харизматичного підлітка на ім'я Рей Пай (Marc Senter).

Пай - 20-річний хлопець невеликого зросту, що користується успіхом у дівчаток-підлітків. Одного разу вночі під час походу зі своїми друзями вбиває двох невинних дівчат із сусіднього кемпінгу, і змушує своїх друзів допомогти йому приховати сліди злочину. Через рік друзі так нічого і не розповіли про його злочини, проте психіка Пая не витримує і він божеволіє. 

Прототипом Рея Пая став Чарльз Шмід, популярний і багатий 22-річний молодий чоловік, який жив в місті Тусон, штат Арізона в 1964-му році. Шмід теж був невисокого зросту і носив черевики на високій підошві для того, щоб здаватися вище. А ще він наносив на обличчя макіяж , щоб приховати родинки. 

Чарльз Шмід 

31 травня 1964-го року подруга Шміда на ім'я Мері Френч і її друг Джон Сондерс познайомили його з 16-річною Ейлін Роу. Через деякий час Шмід зґвалтував Роу, а потім забив її до смерті, і скинув тіло з високого обриву. Потім Френч і Сондерс допомогли йому поховати тіло вбитої. 

Через рік тіло Роу все ще не було знайдено, і ніхто не знав, де її шукати, однак Шмід зізнався своїй новій подрузі, Гретхен Фріц, що це він убив Роу. В серпні 1965-го року Шмід зібрався порвати з Гретхен, але коли він спробував зробити це, вона заявила, що піде в міліцію і розповість про вбивство.

Шмід задушив Гретхен Фріц, а потім убив і її 13-річну сестру Венді. Їх тіла він поховав у пустелі. Одного разу Шмід показав місця поховання товаришу, який і звернувся в міліцію. Шмід був засуджений до довічного ув'язнення і тричі намагався втекти. 20 березня 1970-го року Шмід був убитий у в'язниці.

9. Місто, яке боялося заходу

Фільм, дія якого відбувається в маленькому містечку штату Арканзас. Історія розповідає про те, як людина, одягнена в білий капюшон, вбиває випадкових людей протягом чотирьох місяців. 

В основу фільму були покладені вбивства, які відбувалися в 1946-му році в Тексаркані впродовж 10 тижнів. Людина, використовуючи пістолет калібру 0,32, розстріляла 8 осіб.

Тільки трьом з них вдалося вижити. Двоє з тих, що вижили сказали, що "Фантом" був одягнений в маску з білої тканини з отворами для очей. Всі ці вбивства досі залишаються нерозкритими.

10. Прокляття Аннабель

У фільмі розповідається про Джона Форма, який знайшов своїй вагітній дружині Мії чудовий подарунок. Він купив їй рідкісну вінтажну ляльку в білому весільному вбранні. Однак згодом з лялькою почали відбуватись дивні речі.

Реальна історія Аннабель бере початок в 1970 році, коли одна жінка купила в подарунок своїй дочці-школярці ляльку. Дівчинка була в захваті від іграшки і забрала її з собою в коледж. Дуже скоро вона і її сусідка по кімнаті відчули, що в кімнаті коїться щось недобре: лялька жила своїм життям.

Дослідники паранормального Ед і Лоррен Уоррен, взявшись за цю справу, прийшли до висновку, що в Аннабель укладено злий дух. Зараз лялька знаходиться в окультному музеї в штаті Коннектикут. Лялька сидить за склом, на якому написано: "Обережно, не відкривати!".

Теги:
Читайте також:
Київ
0°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.55
    Купівля 39.55
    Продаж 40.08
  • EUR
    Купівля 42.27
    Продаж 43.03
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
20 квітня
06:49
ЗСУ
На Авдіївському напрямку Сили оборони України відбили 31 атаку російських окупантів, - Генштаб
06:41
У Нідерландах спецслужба рекомендувала урядовим організаціям не користуватися Facebook
06:30
Зоран Міланович
У Хорватії суд заборонив президенту Мілановичу ставати прем’єр-міністром, якщо він переможе на виборах
06:19
На фото: система ППО
Здатність України збивати ворожі літаки в РФ не в змозі компенсувати критичний дефіцит української ППО, - ISW
06:01
збита ракета, Київ 9 травня
У ніч на 20 квітня у Запоріжжі пролунали вибухи
05:44
Росія пожежа безпілотник війна з Росією
Атака дронів на РФ: У трьох областях РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру
05:34
Raiffeisen Bank
ЄЦБ вимагає у Raiffeisen Bank та UniCredit згорнути бізнес у Росії
05:06
Оновлено
Близький Схід Іран Ірак Сирія США
В Іраку прогримів потужний вибух на військовій базі: США та Ізраїль відкидають причетність
04:50
США ДНР кримінал окуповані території війна з Росією
У Донецьку військові РФ вбили американця, який воював за "ДНР" і займався пропагандою
04:22
Єнс Столтенберг
Україна має право збивати ворожі військові літаки у небі над РФ, – Столтенберг
03:54
Армія, Велика Британія
Міноборони Британії використало менше половини коштів фонду підтримки України, - Guardian
03:26
Німеччина туризм
На півдні Німеччини в Альпах відновили роботу гірськолижні курорти
02:20
КНДР повела випробування двох ракет, одна з них здатна нести ядерний заряд
01:52
Іран
Радар ППО: ABC News повідомили про ціль Ізраїлю під час удару по Ірану
00:56
Румунія, прапор Румунії
Росія обурилась забороною показу в кінотеатрах Румунії пропагандистських фільмів з РФ. Бухарест відповів
00:41
OPINION
Наталка Діденко
Скільки разів в Україну приходить весна?
00:35
Оновлено
Семен Єрьомін
Сили оборони ліквідували російського воєнкора-пропагандиста Єрьоміна
00:28
Лавров
Лавров назвав Швейцарію "відверто ворожою" до РФ державою
00:01
Марта Костюк, теніс
Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла у півфінал турніру WTA у Німеччині
2024, п'ятниця
19 квітня
23:43
Путін і Лавров
"РФ завжди надає перевагу переговорам, а не бійкам та війнам": фейки і маніпуляції за 19 квітня
23:42
Вірменія
Вірменія та Азербайджан почали демілітацію кордону: Єреван віддав кілька сіл. Там почались протести
23:08
Оновлено
обстріл, ППО
Росія атакує Сумщину ввечері 19 квітня
23:07
сша допомога Україні
У Білому домі заявили, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення конгресу
22:41
Начо, Реал, Ла Ліга
Капітан "Реала" прийняв доленосне рішення стосовно свого майбутнього
22:40
Поліція США - ілюстрація
У Нью-Йорку чоловік підпалив себе біля будівлі суду, де проходив розгляд справи Трампа
22:31
Оновлено
РФ атакувала Україну: у Дніпрі й області є загиблі та поранені, в тому числі діти
22:06
Оновлено
РФ атакувала ракетами порт "Південний" на Одещині: знищено продукцію для країн Азії та Африки
21:56
Ексклюзив
Віктор Шлінчак
"Ми вже почали чути про перемогу України", - голова правління Інституту світової політики Шлінчак про переломний етап війни
21:50
Аналітика
Сергій Згурець, Василь Зима, телеведучі
Намагання ворога просунутися на Донеччині та в Запорізькій області. Воєнні підсумки тижня
21:49
Сенат США
Частина сенаторів закликає республіканців у Палаті представників відхилити стратегію Джонсона щодо України
21:26
Протест в Тбілісі
У Тбілісі поновились акції протестів проти закону про "іноагентів"
21:25
Еммануель Макрон
Ресурси Європи обмежені: Макрон заявив про неможливість побудувати в Україні систему ППО, як в Ізраїлі
21:03
Заблоковано дві сотні YouTube-каналів ворога: у ЦПД розповіли про боротьбу з пропагандою РФ у мережі
20:59
Ексклюзив
військовий квиток, мобілізація
Питання демобілізації потрібно вирішити терміново, - військовослужбовець ЗСУ Фірсов
20:56
Михайло Федоров
Мінцифра відзвітувала про роботу над еАкцизом. Деталі
20:18
зниклі безвісти
Україна розслідує 3,8 тис. злочинів російських військових проти дітей, - Лубінець
20:04
Пресреліз
"Голка" та Еспресо розпочали партнерство заради боротьби з корупцією
20:04
OPINION
Тетяна Вергелес
Карл Маркс підтримав би російський Telegram
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 786-го дня війни: Повітряні сили вперше збили носій крилатих ракет Ту-22М3, німецький виробник дронів відкрив завод в Україні
19:57
Іран
Країни G7 застерегли Іран від відправки балістичних ракет Росії
Більше новин