Премія "Еммі": 15 номінованих серіалів, від яких неможливо відірватися

16 липня, 2018 понедiлок
18:02

Серіал про убивства юнаків, які продавали своє тіло, чи екранізація бестселлера Рея Бредбері "451 по Фаренгейту". Хто боротиметься за перемогу із культовими серіалами "Гра престолів" і "Дивні дива"

Еспресо.TV обрали найцікавіші серіали, які претендують на перемогу у престижній кінопремії "Еммі" у 2018 році.

Найкращий драматичний серіал

"Корона" (The Crown)

Це біографічний історичний драматичний телесеріал. В основі сюжету - реальна історія життя нині правлячої британської королівської сім'ї, яка почалася в середині минулого століття і продовжується до цього дня.

У центрі подій юна принцеса Єлизавета, яка в 1947 році виходить заміж за молодого Філіпа Маунтбеттена. У серіалі показують її шлях до корони та життя після того, як вона посіла престол.

"Розповідь служниці" (The Handmaid's Tale)

Драма із десяти серій, знята за бестселером Маргарет Етвуд. У серіалі показують антиутопічний світ, де жінки позбавлені багатьох прав, а навколо – тоталітаризм і патріархат.

Усе відбувається у Республіці Галаад, де жінок із простого народу відправляють у спеціальні табори. Там їх готують до єдиної функції – зачаття і народження дітей для офіцерів, чиї дружини не спроможні це зробити.

У другому сезоні вагітна служниця Оффред піднімає бунт. Вона бореться за майбутнє своєї дитини і проти системи.

Серіал "Розповідь служниці" завоював нагороду BAFTA у номінації “Найкращий міжнародний серіал” і отримав статуетку "Оскара" у номінації "Найкращий серіал".

"Американці" (The Americans)

1980 рік. Холодна війна між Радянським Союзом і США в самому розпалі. Офіцери КДБ видають себе за подружню пару і поселяються у передмісті Вашингтона. До певного моменту героїв пов'язувала тільки робота, але незабаром між ними виникають серйозні почуття.

Їм стає все небезпечніше виконувати обов'язки і зв'язуватися з інформаторами. Ситуацію ускладнює новий допитливий сусід. Герої починають підозрювати, що він може бути агентом ФБР, що працює в контррозвідці.

"Світ Дикого Заходу" (Westworld)

"Світ Дикого Заходу" — фантастичний телесеріал телеканалу HBO, який є ремейком-адаптацією однойменного кінофільму "Дикий Захід" 1973 року.

Події серіалу відбуваються у футуристичному парку атракціонів "Дикий Захід", де зосереджені людиноподібні роботи-андроїди. Парк існує, щоб справжні люди могли в ньому за гроші втілювати свої сни і мрії - в основному пов'язані з сексом, насильством та вбивством.

Андроїди не можуть чинити справжній опір або помститися, бо в кінці кожного дня їх пам'ять стирається, а самі вони не запрограмовані на можливість завдати шкоди людині. Однак одного разу в системі відбувається збій, що призводить до неочікуваного розвитку подій.

Також у цій номінації: "Гра престолів", “Це ми", "Дивні дива".


Найкращий комедійний серіал

"Атланта" (Atlanta)

Історія про життя двох братів, які все життя мріяли стати популярними музикантами. Вони роблять все, щоб пробитися на велику сцену і вільний час присвячують репетиціям.  Їм навіть вдається зібрати власний хіп-хоп гурт. Однак попереду їх чекає безліч випробувань, адже вони ведуть боротьбу за місце під сонцем в одному з найбільш амбітних міст - Атланті.

"Чорнуватий" (Black-ish)

"Чорнуватий" - американський телесеріал, у центрі подій якого - афроамериканське сімейство середнього класу. Одного разу батько вирішив, що вони надто асимілювалися з "білими", тож прагне усіма можливими способами передати своїм дітям історію їх темношкірих предків.

Андре так переймається тим, що його діти не знають історію свого народу, що це призводить до комічних поворотів сюжету.

"Блиск" (Glow)

Події в серіалі "Блиск" розгортаються в 80-х, а у центрі уваги - Рут Уайлдер. Дівчина хоче стати акторкою, але вона провалює кастинги, і грошей майже немає. 

Останній шанс Рут - кастинг на телевізійне шоу. Продюсер Сем Сільвіа готується випустити проект про жінок-реслерів, йому потрібні яскраві типажі, нові обличчя і справжні емоції. Учасницям потрібно не просто грати, а жити своїми образами.

Щоб заманити глядача, автори вигадують напружений сюжет, повний пристрастей і емоцій. Рут почувається так, немов знайшла себе.

"Кремнієва долина" (Silicon Valley)

"Кремнієва долина" - комедійний серіал, який розповідає про життя та бізнес посеред офісного парку долини. Головний герой - дивакуватий підприємець Ерліх Бахман. Свого часу він добре заробив на додатку для пошуку авіаквитків Aviato.

Він відкриває в своєму будинку інкубатор для стартапів і збирає креативних IT-фахівців. Так в його будинку з'являються молоді спеціалісти, які врешті стають друзями, і разом рухаються до успішної реалізації власного проекту.

Також у цій номінації: "Дивовижна місіс Мейзел", “Зменш свій ентузіазм", "Непохитна Кіммі Шмідт", "Баррі".


Найкращий міні-серіал

"Алієніст" (The Alienist)

Нью-Йорк. Кінець 19-го століття. Ведеться розслідування убивств юнаків, які продавали своє тіло, щоб заробити на життя. Таємничі справи розслідує команда професіоналів: лікар психології Ласло Крайцлер, репортер колонки кримінальної хроніки "Таймс" Джон Мур, перша в історії жінка-поліцейський Сара Говард і їхній шеф - комісар поліції Теодор Рузвельт.

"Вбивство Джанні Версаче" (The Assassination of Gianni Versace)

У серіалі розповідають про історію вбивства Джанні Версаче. Модельєра Джанні Версаче вбили 15 липня 1997 році під власним будинком в Майямі-Біч. Злочинцем виявився серійний вбивця Ендрю Кьюненен. І хоч ім'я винуватця відоме, у справі залишилося багато заплутаних моментів.

У пресі з'являлася версія про те, що в усьому винна італійська мафія. ЗМІ ж звинувачували і сім'ю Версаче.

Перший сезон "Американської історії злочинів" про спортсмена і актора О. Джей Сімпсона отримав "Золотий глобус" за кращий міні-серіал в 2017 році.

"Забуті Богом" (Godless)

Дія відбувається в 1884 році. Зловісний бандит, Френк Гріффін, тероризує дикий Захід в пошуках свого прийомного сина і одночасно колишнього партнера, Роя Гуда. Його раптово заїла совість і він втік від Френка з награбованим з останнього нальоту. Пошуки приводять Френка до тихого містечка Ла Белль, в якому, за дивними обставинами, живуть лише жінки.

"Геній: Пікассо" (Genius: Picasso)

Перший сезон "Генія" був присвячений Альберту Ейнштейну, якого в зрілому віці зіграв Джеффрі Раш. Тепер же National Geographic взялися за Пабло Пікассо.

У серіалі зробили акцент на те, як пристрасна натура Пікассо і творчий пошук були нерозривно пов'язані з його особистим життям, у якому були і одруження, і незліченні любовні пригоди.

Також у цій номінації: "Патрік Мелроуз".


Найкращий телефільм

"451 по Фаренгейту" (Fahrenheit 451)

Після Другої Громадянської війни новий уряд вирішив захистити населення від руйнівних емоцій і заборонило всі види мистецтва, окрім телебачення. Та й там залишилися лише новинні канали.

Всі паперові книги, диски і касети з фільмами знищують, їх зберігання стає незаконним, а на передній план боротьби з інакомисленням виходять команди пожежників - тільки тепер вони не борються з вогнем, а, навпаки, спалюють бібліотеки і книгосховища.

Молодий службовець пожежної команди Гай Монтег з натхненням спалює книги, але знайомство з юною бунтаркою Клариссою змінює його погляди.

"Патерно" (Paterno)

Історія знаменитого американського спортсмена і наставника футбольної команди Університету штату Пенсільванія Джо Патерно. Він несподівано для всіх виявився в самому центрі грандіозного сексуального скандалу в 2011 році.

Його помічника звинуватили у педофілії, а самого тренера - у бездіяльності, так як він нібито знав про неналежну поведінку чоловіка.

Керівництво навчального закладу, яке теж звинуватили у замовчуванні цих фактів, було змушене прийняти рішення про звільнення легендарного педагога. Це послужило початком студентських хвилювань.

"Флінт" (Flint)

Три жінки із Флінта, що у штаті Мічиган, борються за те, щоб викрити злочини проти жителів міста, які, нічого не подозрюючи, п’ють і використовують воду зі свинцем.

Їх дії надихають на національний рух за безпечну питну воду, незважаючи на те, що політичні сили роблять усе, аби перешкодити цьому.

Також у цій номінації: "Повість" і "Космічний човен Калістер" (перший епізод четвертого сезону "Чорне дзеркало").

Теги:
Читайте також:
Київ
+1°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 38.77
    Купівля 38.77
    Продаж 39.29
  • EUR
    Купівля 42.16
    Продаж 42.93
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
19 березня
10:01
OPINION
Орест Сохар
Німецький канцлер піддався на тролінг Макрона
10:00
Ентоні Блінкен
Блінкен заявив, що дії Китаю у Південнокитайському морі є провокаційними та порушують права Філіппін
09:50
Ексклюзив
Парад ганьби. Путін
Путін боїться оголошувати широкомасштабну мобілізацію, - Згурець
09:48
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 19 березня: гривня послабшала щодо євро та долара
09:40
Президента США Джо Байдена та прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху
"Є кращий спосіб": Байден застеріг Нетаньягу від наступу на Рафах
09:38
Огляд
вбивство Маргарити Разаз
Що відомо про вбивство українки в Німеччині: підозрювана з Росії та інші деталі справи
09:30
крилата ракета X-32
Партизани "Атеш" з'ясували, скільки ракет X-32 РФ планує виготовити цьогоріч
09:18
Дмитро Кулеба
В Індії анонсували візит Кулеби: названо дати
09:11
Ексклюзив
Карта бойових дій: Бахмут
Оперативна ситуація на Бахмутському напрямку стабілізовується, - командир екіпажу БПЛА "Кара Небесна" Отченаш
08:38
військове кладовище
У Мінветеранів пояснили, кого ховатимуть на Національному військовому меморіальному кладовищі
08:31
Ексклюзив
вибори росія
Половину явки на псевдовиборах на ТОТ забезпечили не місцеві мешканці, - голова Сєверодонецької РВА Власенко
08:30
Сергій Богачук (праворуч)
В українського нокаутера через росіянина зірвався чемпіонський бій
08:00
OPINION
Олексій Голобуцький
"Дронова економічна війна"
07:53
Інфографіка
На фото втрати окупантів
Армія РФ за добу війни в Україні втратила 10 танків, 30 артсистем і 840 окупантів
07:48
Мер Нью-Йорка Ерік Адамс
Мера Нью-Йорка звинуватили у сексуальному домаганні, вчиненому в 1993 році
07:14
Збірна України
Євро-2024: лідер збірної України тренується окремо від команди перед вирішальною грою відбору
07:09
Ентоні Блінкен
Блінкен попередив про загрози, які штучний інтелект несе демократичним виборам у світі
06:46
Ілон Маск
Маск переконаний, що вживання ним кетаміну вигідне для інвесторів Tesla
06:27
Дональд Трамп
Трамп заявив, що євреї, які голосують за демократів, "ненавидять власну релігію та Ізраїль". У Білому домі відреагували
06:24
Бельгія
Мінні тральщики і 300 бронеавтомобілів: Бельгія готує пакет допомоги для України на €412 млн
05:59
Леонід Пасічник
Справу щодо очільника "ЛНР" Пасічника передано до суду: йому загрожує 10 років тюрми
05:46
Володимир Путін
У ISW пояснили, як Путін використає "рекордні" показники на "виборах" у війні проти України
05:34
розвідувальні безпілотники MQ-9A Reaper
Американський дрон Reaper здійснив аварійну посадку у Польщі
05:08
Петр Павел та Володимир Зеленський
Невдовзі Європа зможе виробляти необхідну кількість боєприпасів, зокрема й для України, - президент Чехії
04:40
Еммануель Макрон
Франція підтримала Польщу щодо обмеження експорту сільгосппродукції з України, - Politico
04:12
Дональд Трамп
Нездійсненна сума: Трамп шукає кошти для сплати $464 млн застави у справі про шахрайство
03:44
російська пропаганда
У Латвії заблокували низку сайтів з російською пропагандою
03:16
Росія може використати супутникові дані приватних компаній для ударів по Україні, - The Atlantic
02:48
Сі Цзіньпін і Еммануель Макрон
У травні лідер Китаю Сі Цзіньпін може відвідати Францію, - Politico
02:20
Літак Raynair
Гібридна війна РФ: на Балтиці понад 870 літаків мали проблеми з навігацією
01:52
Центробанк Росії
Євросоюз розробив механізм передачі Україні прибутків з заморожених активів РФ, - Bloomberg
01:24
поліція польщі
Міжнародний Комітет захисту журналістів заступився за українських розслідувачів, затриманих у Польщі під час роботи
00:56
SkyUp
Авіакомпанія SkyUp отримала сертифікат операційної безпеки IOSA
00:28
Мая Санду
Санду попросила парламент Молдови призначити референдум про вступ у ЄС
00:03
безпілотник
Асиметричні рішення для переваги над противником: Сирський назвав пріоритет у технологічному розвитку ЗСУ
2024, понедiлок
18 березня
23:40
Реджеп Ердоган та Путін
Ердоган привітав Путіна з "переобранням" і заявив про готовність до посередництва в переговорах із Україною
23:28
Зоран Міланович
У Хорватії суд заборонив антиукраїнському президенту Мілановичу йти на вибори до звільнення поточної посади
23:00
Олексій Навальний
"Відповідальні за вбивство Навального": Боррель оголосив про санкції проти 30 фізичних і юридичних осіб
22:33
метро "Лісова"
Метро Києва за керівництва Брагінського замовило ремонт на 1,58 млрд грн у родички його бізнес-партнера, - Bihus info
22:29
НАТО
Розміром з невелике місто: у Румунії почали будувати найбільшу в Європі базу НАТО
Більше новин