Хто є хто в уряді Олексія Гончарука: повне досьє

Юрій Корогодський
3 вересня, 2019 вiвторок
09:00

У новому уряді Олексія Гончарука працюють два віце-прем’єри та 15 міністрів

Еспресо.TV розповідає про кадровий склад нового Кабінету міністрів. Ми вже писали про нового очільника уряду, а в цій статті згадаємо його заступників та міністрів.

Читайте також10 фактів про прем’єр-міністра України Олексія Гончарука

Віце-прем'єр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба

Народився 19 квітня 1981 року в Сумах. У 2003 році закінчив Інститут міжнародних відносин Київського університету імені Шевченка.

Довгий час працював у Міністерстві закордонних справ. 2013 року обіймав посаду радника віце-прем'єра часів Януковича Костянтина Грищенка з гуманітарних питань.

В 2014 році зайняв посаду посла з особливих доручень з питань стратегічних комунікацій в міністерстві закордонних справ. На цю посаду його запросив міністр Павло Клімкін.

Постійний представник України при Раді Європи з 2016 року.

Віце-прем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Федоров народився 21 січня 1991 року на Запоріжжі.

Випускник Запорізького університету (факультет соціології). Сім років тому заснував запорізьку діджитал-агенцію SMMSTUDIO.

У 2014 році підприємець Федоров був кандидатом в народні депутати, № 166 у виборчому списку від партії Геннадія Балашова "5.10".

Федоров відповідав за онлайн-стратегію під час президентської кампанії Володимира Зеленського. Саме його команда відповідала за таргетовану рекламу в соціальних мережах та створила мережу YouTube та Telegram-каналів на підтримку Зеленського і Слуги народу.

Федоров вважає, що стратегія його команди у соцмережах виявилася успішною і забезпечила Зеленському перемогу на виборах. Експерти в той же час нагадують, що за даними різних опитувань виборці Зеленського більше дивилися 95 квартал, Слугу народу та Сватів, ніж користувалися інтернетом.

На виборах до Ради став шостим номером у списку партії "Слуга народу».

Міністр оборони Андрій Загороднюк

У 2005 році Загороднюк заснував компанію Discovery Drilling Equipment, яка виробляє бурові установки. Від початку російської агресії на Донбасі Загороднюк був волонтером. Його компанія постачала на фронт буржуйки і машини швидкої допомоги.

З 2015 року до 2017 року Загороднюк очолював проектний офіс реформ Міністерства оборони.

Батько Загороднюка Павло володів ПАТ "Тутковський", ПАТ "Завод Тутковського" і ТОВ "Тутковський свердловинний сервіс" .Компанії Загороднюка-старшого неодноразово вигравали тендери "Укргазвидобування".

У соцмережах ветерани АТО, на загал позитивно оцінювали призначення Загороднюка міністром оборони.


Міністр закордонних справ Вадим Пристайко

Народився 20 лютого 1970 року. Перед призначенням міністром обіймав посаду заступника голови Офісу президента.

Пристайко є досвідченим дипломатом, який понад 20 років працює на цьому напрямку.

1994 року призначений на посаду в Міністерстві зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі. За три роки перейшов на роботу до Азіатсько-Тихоокеанського відділу МЗС. 2000 року був призначений на посаду консула в Сіднеї (Австралія).

2002 року був призначений на посаду радника з політичних питань посольства України в Канаді. Виконував обов'язки Тимчасового повіреного у справах України в Канаді.

2007 року призначений заступником директора Департаменту НАТО МЗС України. 2009 року був призначений на посаду заступника голови дипломатичної місії посольства України в США.

Три роки по тому Пристайка призначено Надзвичайним і Повноважним послом в Канаді.

У 2014-2017 роках був першим заступником міністра закордонних справ України. Згодом його призначили очільником місії України при НАТО.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков

Глава МВС став другим посадовцем, хто зберіг за собою міністерське крісло під час зміни уряду. Також своє крісло зберегла очільник Мінфіну Оксана Маркарова.

Народився у 1964 році у Баку, де в той час мешкала велика вірменська громада.

У 1988 році закінчив Харківський політехнічний інститут, отримавши кваліфікацію інженер-системотехнік.

Аваков був головою Харківської ОДА з 2005 по 2010 рік. Народний депутат України (2012-2014, від фракції «Батьківщина»).

Після Революції Гідності призначений міністром внутрішніх справ. На цій посаді знаходиться майже рекордний термін (5 років і 7 місяців). Більше часу ніж він міністром МВС був лише Юрій Кравченко (5 років і 9 місяців).

Аваков очолив МВС 22 лютого 2014 року, після того, як з цієї посади було звільнено Віталія Захарченка.

З 27 лютого 2014 року він вже не в.о., а міністр внутрішніх справ в першому та другому урядах Арсенія Яценюка, а згодом в кабміні Гройсмана.

На позачергових виборах 2014 року обраний народним депутатом (№ 6 у списку) від «Народного фронту».

Критики Авакова звертають увагу на його демонстративну боротьбу за владу з Порошенком та дорікають за незавершену реформу МВС.

Призначення Авакова в уряд Гончарука було під питанням. Врешті-решт його призначили, як було заявлено «під особисту відповідальність Зеленського».

Читайте також: 10 фактів із життя лідера партії "Слуга народу" Дмитра Разумкова

Міністр фінансів Оксана Маркарова

Народилася у Рівному 28 жовтня 1976 року.

1999 року отримала диплом магістра з екології в Києво-Могилянській Академії.

У 2003 році очолила інвестиційну групу ІТТ, де працювала до 2014 року. У березні 2015 року призначена заступником міністра фінансів, а у квітні 2016 року першим заступником міністра. 8 червня 2018 року, у зв'язку з відставкою Олександра Данилюка, призначена в.о. міністра фінансів.

22 листопада 2018 року Верховна Рада затвердила Маркарову на посаду міністра фінансів.

Маркарова, як і Аваков залишилася в уряді після зміни прем’єра та міністрів. Її присутність потрібна команді Зеленського для нормального продовження переговорів з МВФ.

Міністр економіки Тимофій Милованов

Народився 15 березня 1975 року у Києві. Навчався в КПІ і Києво-Могилянській Академії, отримав два магістерські дипломи.

У 2004 році отримав ступінь PhD з економіки в Університеті Вісконсин-Медісон. Викладав в Пенсильванському університеті, Університеті Бонна, Університеті штату Пенсильванія та Університеті Піттсбурга.

У 2014 і 2015 роках Forbes Ukraine включав Милованова в рейтинг кращих українських економістів.

Милованов також є співзасновником аналітичної платформи VoxUkraine. Її основною метою є «розвиток економічної дискусії».

Милованов був одним з організаторів трускавецької школи-тренінгу для депутатів від "Слуги народу".
 

Міністр енергетики, вугільної промисловості та захисту довкілля Олексій Оржель

Оржелю 35 років. Він народився у Києві.

Закінчив Інститут енергозбереження та енергоменеджменту "КПІ".

Від 2006 по 2014 рік працював в Національній комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг.

Оржель працював з Гончаруком в BRDO /World Bank Group (Офіс ефективного регулювання) та відповідав там за сектор енергетики.

Експерти звертають увагу, що поєднання в одному відомстві таких протилежних функцій як енергетика та захист довкілля можуть негативно позначитися на виконанні потрібних завдань.

За словами Оржеля, новий уряд вирішив об'єднати Міністерство екології та природних ресурсів з Міністерством енергетики «задля уникнення конфлікту між відомствами».

Міністр інфраструктури Владислав Криклій

Народився у столиці 23 листопада 1986 року.

Криклій закінчив економічний факультет Київського національного університету імені Шевченка.

До 2015 року працював у приватній сфері, після чого зайняв посаду радника очільника МВС. Потім став керівником Головного сервісного центру МВС. Очолював робочу групу з впровадження автоматичної фото-відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

У липні 2019 року обраний нардепом за списком "Слуги народу" (№12).


Міністр розвитку громад і територій Олена Бабак

Народилася 27 вересня 1969 року в Кривому Розі.

У 1996 році закінчила Київський державний педагогічний інститут іноземних мов.

З 27 листопада 2014 року - народний депутат VIII скликання, обрана до Верховної Ради за списком "Самопомочі". Займала посаду заступника голови комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства.

Читайте також: 10 фактів із життя Руслана Стефанчука, представника президента Зеленського у Раді


Міністр освіти і науки Ганна Новосад

Народилася у 1990 році. Закінчила Києво-Могилянську академію та університет Маастрихту в Нідерландах. Отримала ступінь магістра з європейських студій.

Працювала в Міністерстві освіти та займала посаду радниці міністра Сергія Квіта до 2014 року. У грудні 2017 очолила управління міжнародного співробітництва та євроінтеграції МОН.


Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька (Черненко)

Навчалась у Києво-Могилянській Академії та в Університеті Марії Кюрі-Склодовської у Польщі. Заступник декана факультету правничих наук Києво-Могилянської Академії.

Скалецька очолювала комісію з питань реформування системи охорони здоров'я Громадської ради при МОЗ.

Вона загалом підтримує медичну реформу, але при цьому критикує те, як ці зміни впроваджуються. Скалецька вважає, що держава самоусунулась від вирішення проблем із доступом до ліків.

Призначення Скалецької стало скандальним через приватне листування нардепа Радуцького, якого вважають неформальним куратором медичної сфери у команді Зеленського. Радуцький тоді з нецензурною лайкою вимагав призначення Скалецької.

Читайте також: "Х*й їм в **опу": нардеп від "Слуги народу" Радуцький листувався щодо очільника МОЗ


Міністр соціальної політики Юлія Соколовська

Народилася 1985 року. Здобула освіту в Київському національному економічному університеті та Об'єднаному віденському інституті.

Працювала керівницею напрямку "Підтримки реформи охорони здоров'я" у USAID.  Це програма для налагодження надання послуг з профілактики та лікування ВІЛ-інфекції.

Впродовж 2015-2016 років обіймала посаду директорки Департаменту видатків бюджету соцсфери Міністерства фінансів.

Потім очолювала департамент з питань стратегічного планування Секретаріату Кабінету міністрів.
 

Міністр у справах ветеранів та тимчасово окупованих територій Оксана Коляда

Народилася 4 вересня 1980 року у місті Волочиськ Хмельницької області.

У 2007 році отримала диплом магістра права в Львівському державному університеті внутрішніх справ.

Від 2003 до 2015 року працювала в структурах МВС. До 2017 року Коляда служила у ЗСУ і має звання полковника запасу.

Працювала начальником управління комунікацій і преси Міноборони. У 2016 - 2017 роках була організатором спецкурсів для журналістів, які працюють в зоні АТО.

13 березня 2019 року отримала посаду заступниці міністра у справах ветеранів Ірини Фріз.

 «Рішення про об'єднання з МінТОТ було для мене неочікуваним» Так сама Коляда відповіла на питання щодо необхідності об’єднання двох відомств.

 

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет

Народився 27 травня 1985 року у Дніпропетровську. У 2012 році він закінчив Лондонську бізнес-школу.

2012—2016 — IT-директор ПриватБанку (Дніпропетровськ).

З 2015 року Дмитро займався розвитком порталу iGov, що «повинен боротись із корупцією та підвищувати ефективність роботи чиновників».

У липні цього року його призначили радником тимчасово виконуючого обов'язки глави СБУ Івана Баканова.

Дмитро є співзасновником мобільного банку Monobank. Син Олександра Дубілета, колишнього керівника правління ПриватБанку.


Міністр юстиції Денис Малюська

Народився 19 листопада 1981 році в Дунаївцях Хмельницької області.

Навчався на юридичному факультеті в Київському національному університеті імені Шевченка.

У 2004 році заснував адвокатське об'єднання "Бізнес-право". У 2010 році Малюська був призначений консультантом Групи Світового банку. На цій посаді він надавав технічну підтримку урядам України і країн Центральної Азії.

Згодом був обраний заступником голови правління BRDO /World Bank Group (Офіс ефективного регулювання) - незалежного аналітичного центру, створеного з ініціативи Мінекономрозвитку, Світового банку та уряду Канади. Цю організацію очолював Олексій Гончарук.

На виборах до Ради обраний депутатом від партії Слуга народу (№21 в списку).

 

Міністр культури Володимир Бородянський

Народився 15 січня 1974 року в місті Новий Розділ (Львівська область).

У 1997 році закінчив фінансово-економічний факультет Київського економічного університету. З 1998 року – комерційний директор газети "Московський комсомолець в Україні".

З 2000 року – керівник відділу з управління медіа-активами "Альфа-банку".

Бородянський з 2004 року працював в медіахолдингу Віктора Пінчука StarLight Media. З 2012 року він очолював медіагрупу. У грудні 2018 року Бородянський залишив телегрупу StarLight Media.

29 липня 2019 року президент Зеленський призначив Бородянського своїм радником з гуманітарних питань.

Бородянський очолив міністерство, яке поєднає в собі функції трьох відомств: молоді і спорту, інформполітики та культури.

Він, як і сам Зеленський, виступав проти заборони російського кіно на українському телебаченні.

Теги:
Читайте також:
Київ
+10°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.43
    Купівля 39.43
    Продаж 39.89
  • EUR
    Купівля 42.16
    Продаж 42.91
  • Актуальне
  • Важливе
2024, середа
24 квітня
12:09
На фото: Олег Собчук з гурту "СКАЙ"
"Річ не в страху": лідер гурту "СКАЙ" Собчук пояснив, чому не воює
12:07
На Закарпатті прикордонники з пострілами затримали шістьох чоловіків, які планували втекти до Угорщини
ВР проголосувала за збільшення чисельності прикордонників
12:04
OPINION
Валерій Пекар
Чому ми втікаємо з поля битви за свідомість
11:52
Євген Балицький
ВАКС конфіскував у колаборанта Балицького 5 літаків, автомобілі, квартири та будинок
11:30
Оновлено
безпілотник, дрон
Безпілотники СБУ вночі атакували дві нафтобази у Смоленській області РФ
11:18
Джамала
Джамалу обрали речницею від України на Євробаченні-2024
11:15
Збір на амуніцію для 65 ОМБр
11:15
Огляд
міжнародний огляд
Як штучний інтелект допомагає ЗСУ та чому найбільша загроза для Європи не Путін, а ультраправі. Акценти світових ЗМІ 24 квітня
11:14
Електроенергія
Україна третю добу поспіль залучає аварійну допомогу з Європи: ситуація в енергосистемі станом на 24 квітня
11:13
Водопілля у Києві 2024 рік
У Києві рівень води у Дніпрі піднявся до рекордної цієї весни позначки
11:06
На фото: російські книжки
У Росії створили експертний центр, який визначатиме відповідність книг законодавству
11:04
Ексклюзив
окупанти
Кримська операція залежатиме від того, що будуть робити росіяни після 9 травня
10:54
Огляд
Карта. Авдіївка_2404
Карта бойових дій за період 17-24 квітня: Тактичні невдачі на фронті vs стратегічні перемоги у війні
10:48
Оновлено
обстріл одеса
Росіяни зранку вдарили ракетами по Одесі: є постраждала
10:45
окупанти в Криму
Британська розвідка назвала кількість дезертирів, яких РФ засудила з 2022 року
10:42
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 24 квітня: скільки просять за долар та євро в обмінниках
10:41
КНДР, Північна Корея
Міністр зовнішніх економічних зв'язків КНДР після візиту до Росії прилетів до Ірану
10:31
в Одесі затримали агента ФСБ
Наводив ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість: в Одесі затримали агента ФСБ
10:26
На фото: виставка "06:29 Момент зупинки музики"
У Нью-Йорку відкрили виставку, яка відтворює музичний фестиваль в Ізраїлі, на який 7 жовтня напав ХАМАС
10:11
Ексклюзив
Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS
10:08
OPINION
Віктор Трегубов
Декого переконати оплесками та лагідним поглядом неможливо
10:06
Оновлено
Тимур Іванов, Володимир Путін та Сергій Шойгу (зліва - направо)
У РФ заарештували заступника Шойгу через хабарництво
09:51
Телемарафон внесли у звіт Держдепу США про порушення прав людини в Україні
09:48
Президент Фінляндії Александер Стубб
"Менше говорити і більше готуватися": президент Фінляндії про найкращий спосіб уникнення війни
09:29
"Федоров прагне одноосібно захопити владу в місті": очільник Запоріжжя Куртєв написав Зеленському про спробу політичного перевороту
09:21
Ексклюзив
В районі Очеретиного тривають бої, ситуація під контролем ЗСУ, - офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади Цехоцький
09:13
Олексій Навальний
У Росії відсторонили від виконання обов'язків священника, який очолив панахиду за Навальним
09:12
санкції проти Ірану
Багаторічна кіберкампанія проти компаній: США застосували санкції щодо Ірану
09:07
Трофейна техніка
РФ перекидає військову техніку через Маріуполь на північ Донеччини, - радник мера
08:46
вибори у Північній Македонії
У Північній Македонії відбуваються президентські вибори
08:39
Оновлено
РФ вночі вдарила ракетами по житловому комплексу в Харкові: кількість постраждалих зросла до 6
08:35
Ексклюзив
війназ Росією
Заступник голови Бердянської райради розповів, як передають залишені домівки мешканців Бердянська новим "власникам"
08:30
Єнс Столтенберг
Столтенберг заявив, що НАТО наразі не планує розгортання ядерної зброї в інших країнах
08:24
Вибух на підстанції
ISW оцінив вплив атак БПЛА та повені на нафтопереробну промисловість РФ
08:00
OPINION
Юрій Богданов
Чому союзники нас не захищають? А якщо Путін почне бомбити Гельсінкі...
07:59
ОДКБ
В ОДКБ заявили, що продовжують виконувати зобов'язання щодо Вірменії попри рішення Єревана
07:44
Оновлено
На фото втрати окупантів
ЗСУ за добу знищили російський танк, 43 артсистеми і 880 окупантів, - Генштаб
07:39
карабінери, кокаїн
Одне з найбільших вилучень в історії Швеції: у порту біля Стокгольма конфіскували близько 1,4 тонни кокаїну
07:31
Оновлено
Патрульний корабель ЧР РФ "Василь Биков"
Росія вивела на чергування в Азовське море один корабель
07:16
укриття
У Латвії закликали громадян очистити підвали для створення бомбосховищ
Більше новин