Венеційська комісія не вимагає змінити мовну статтю закону про освіту, - заступник міністра

Венеційська комісія підтвердила, що стаття 7 (мовна стаття) закону про освіту не суперечить Конституції і міжнародним зобов'язанням, які брала на себе Україна

Про це у ефірі Еспресо.TV розповів заступник міністра освіти та науки України Павло Хобзей.

"Венеційська комісія підтвердила, що стаття 7 (мовна стаття) закону про освіту не суперечить Конституції України і міжнародним зобов'язанням, які брала на себе наша держава. Немає потреби змінювати статтю 7 і про це вже говорив глава ВР Андрій Парубій. Такої вимоги немає в рекомендаціях Венеційської комісії. Єдине, що треба зробити — це в прикінцевих положеннях закону подовжити перехідний термін. Законодавці дали нам 2 роки на запровадження статті 7, а Венеційська комісія пропонує подовжити цей термін, хоча не вказує на скільки саме часу", - сказав Хобзей.

За його словами, зараз працює робоча група, якій доручено розробити закон про загальну середню освіту. Пункти статті 7 повинні бути більш конкретно розписані. Закон про освіту — це рамковий закон, він стосується всіх рівнів освіти. А в законі про загальну середню освіту буде прописано три моделі реалізації мовної статті в залежності від мов національних меншин.

Читайте також: Угорщина "розганяє" тему автономії Закарпаття. Історія "м'якої окупації"