Штучний інтелект виграв $2 млн у покер. Розробники розповіли, як

Вчені з університету Карнегі-Меллон, США, розробили алгоритм, який виграв майже $2 млн в одному з різновидів покеру

Про це пише EurekAlert.

Програма називається Libratus і виграла у четвірки кращих професійних гравців в безлімітному Техаському Холдемі.

Як повідомляється, алгоритм використовував тристоронній підхід для обліку прихованої інформації (мастей карт), що і дозволило йому здобувати перемоги.

ШІ, як заявили розробники, вміє розрізняти спільні риси в різних комбінаціях карт, ставок та інших елементів гри, і вважати їх приблизно одним і тим же варіантом розвитку подій.

Це дозволяє економити ресурси і зробити гру простіше для машини, знаходячи прості рішення для найбільш очевидних комбінацій карт і варіантів ходів суперника.

"Прийоми, які розроблені нами при створенні цієї системи штучного інтелекту, не специфічні для покеру, їх можна застосовувати в будь-яких ситуаціях, коли немає повної інформації для прийняття рішень", - розповів Ний Браун з Університету Карнегі-Меллон.

Сам Libratus складається з трьох модулів. Перший модуль обчислює так звану абстракцію ігри, обчислюючи зв’язку між ставками і комбінаціями, що дозволяє формувати первинну, грубу стратегію.

Другий – змінює стратегію в залежності від дій супротивника, коригуючи початкову. А третій покращує стратегію в ході гри.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це