В Hyundai робітникам видадуть робо-рюкзаки, щоб вони краще працювали

Bже цього року робітники одного з автозаводів компанії Hyundai отримають роботизовані екзоскелети-рюкзаки, які на 30% - 40% знизять навантаження на спину і дозволять їм працювати швидше і ефективніше

Про це повідомляє Business Korea.

Після випробувань на власних фабриках Hyundai планує продавати цих промислових роботів всім бажаючим.

Згідно з дослідженнями, проведеними компанією, продуктивність праці робітників після обіду знижується до 69% від початкового значення, але якщо вони носять екзоскелети, які підтримують спину і коліна, то навантаження знижується, і вони можуть працювати майже так само ефективно, як з ранку (ККД знижується тільки до 95%).

Першу експериментальну партію рюкзаків співробітники Hyundai отримають в кінці цього року, а у продаж вони надійдуть через один - два роки.

Hyundai - єдина корейська компанія, яка займається розробкою "натільних" роботів з метою їх комерціалізації. Підрозділи Hyundai Motor і Hyundai Rotem займаються цим проектом з 2010 року, .

Ця технологія, за оцінками експертів, здатна не тільки підвищити продуктивність праці робітників, але і знизити відсоток виробничих травм. З іншого боку, вона може стати першим кроком до довгострокового зниження трудовитрат і скорочення числа співробітників на фабриках, що має привести до підвищення конкурентноздатності корейського автопрому.

Зараз, за ​​даними Корейської асоціації автовиробників, час виробництва одного автомобіля на місцевому заводі сягає 26,8 годин, тоді як на фабриках Toyota в Японії з цим завданням пораються за 24,1 годину, а на заводах General Motors в США - за 23,4 години.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це