Google відкрила доступ до безкоштовного курсу по машинному навчанню

Google запустила безкоштовний курс Learn with Google AI, присвячений машинному навчанню

Це ресурс, за допомогою якого будь-який бажаючий може дізнатися про розвиток можливостей штучного інтелекту, відточити свої навички і застосовувати їх у повсякденній практиці.

Сайт, в першу чергу, призначений для професіоналів, так як раніше використовувався співробітниками в розробці YouTube і Google Earth, але підійде і для новачків.

Він дозволяє відфільтрувати уроки виходячи з того, на якому рівні знаходиться користувач, а також кращого формату - відео, текст або інтерактив.

Зараз він складається з 25 розділів з більш ніж 40 завданнями. Лекції ведуть дослідники з Google, а проходження всього курсу в середньому займає 15 годин.

"Після більше 10 років роботи в Google я усвідомив, що майбутнє комп'ютерної науки - це штучний інтелект. Сьогодні я очолюю освітній відділ по машинному навчання і сподіваюся зробити ШІ і його переваги доступними всім бажаючим", - зазначає Зурі Кемп.

"Штучний інтелект може вирішувати складні проблеми і здатний трансформувати цілі галузі промисловості. Це означає те, що ШІ відображає різноманітні людські перспективи і потреби. Ось чому частина місії Google AI полягає в тому, щоб допомогти досягти успіху всім, хто цікавиться машинним навчанням", - додає він.

Курс заснований на системі машинного навчання TensorFlow, що вийшла з бета-розробки в лютому 2017 року. Це відкрита бібліотека для машинного навчання, основна мета якого - побудова і тренування нейронної мережі до досягнення якості людського сприйняття.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це