Facebook, Amazon чи Intel. Хто з гігантів вкладає більше грошей в дослідження та прогрес

У 2017 році компанія Amazon вклала в розробку і дослідження близько $23 млрд. Це більше, ніж будь-яка інша американська компанія

Про це пише Recode.

Amazon в минулому році збільшила обсяг інвестицій в подальші розробки майже на 50%. Незважаючи на це, в 2016 році компанія також була лідером американського ринку за кількістю інвестицій в розробку нових продуктів.

На другому місці за обсягом інвестицій в нові розробки знаходиться холдинг Alphabet, який вклав у 2017 році $ 16,5 млрд.

На третьому - Intel з обсягом інвестицій в $ 13,1 млрд. Також до п'ятірки увійшли Microsoft і Apple - $ 12,3 млрд і $ 11, 6 млрд відповідно. Лідером серед нетехнологічних компаній стала Johnson & Johnson - з об'ємом в $ 10,4 млрд.

При цьому в деяких сферах американські компанії не є лідерами. У минулому році світові інвестиції в стартапи, які розробляють алгоритми штучного інтелекту, досягли $ 15,2 млрд. З них 48% припало на Китай і тільки 38% - на США.

Фахівцями з японських університетів Тохоку і Хокайдо був розроблений робот, який може адаптуватися до фізичних каліцтв і показувати емоції болю

Штучний інтелект створив власну релігію: фізик Джанель Шейн за допомогою нейромережі вирішила перевірити, що буде, якщо поєднати декілька людських вірувань і звести їх у єдину систему

Вчені завантажили "мозок" хробака в робота, і той самотужки взяв його під контроль: науковці створили біологічно достовірну модель нейронної мережі круглого черв'яка і завантажили в простого робота з Lego.

Лабораторія реактивного руху NASA в Каліфорнії провела експеримент, щоб з'ясувати, хто швидше і краще керує безпілотним літальним апаратом - штучний інтелект чи професійний пілот.

Вчені Каліфорнійського університету навчили штучний інтелект визначати, як будуть розвиватися відносини пари, ґрунтуючись на записи їхніх голосів.