Nvidia розробила штучний інтелект, що самотужки доопрацьовує деталі пошкодженого зображення

Компанія Nvidia розробили технологію на базі штучного інтелекту, яка автоматично відновлює пошкоджені фрагменти зображення або заповнює його втрачені частини

Відео з демонстрацією технології виклали на YouTube каналі NVIDIA.

Алгоритм нейронної мережі розуміє контекст фотографії або картинки, і самостійно змінює його.

Метод під назвою "підмальовування зображення" схожий на функцію "автоматична заливка з урахуванням вмісту" (Content-Aware Autofill), яку Adobe додала в Photoshop CS5 в кінці 2000-х років. Технологія також відновлювала віддалену частину зображення на основі тла фотографії.

"Попередні підходи до глибинного навчання були зосереджені на прямокутних областях, розташованих навколо центру зображення, і часто завершувалися необхідністю додаткового редагування. Наша модель може ефективно обробляти області будь-якої форми, розміру або відстані від кордонів зображення",-  повідомляє прес-служба Nvidia.

Алгоритм від Nvidia вміє обробляти області різних форм і розмірів Дослідники компанії підкреслили, що навчили нейронну мережу, використовуючи понад 55 тисяч фотошаблонів.

Вони застосовувалися для видалення деяких деталей з вихідних зображень. Потім алгоритму показували вирізаний фрагмент і його первісну форму, щоб навчити його, як відновити відсутні пікселі.

В кінці випробувань розробники підтвердили точність свого алгоритму за допомогою ще 25 тисяч фотошаблонів. Цього разу нейромережі не показували оригінальне зображення, змусивши її самостійно відновити втрачені частини.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це