Кіріл закликав очільників помісних церков не визнавати Православну церкву України

Очільник РПЦ патріарх Кіріл закликав предстоятелів помісних православних церков не визнавати результати Об'єднавчого собору у Києві, на якому була створена Православна церква України

За словами Кіріла, в Києві "відбулося незаконне збіговисько розкольників".

"Закликаю Вас і всю повноту вашої Найсвятішої Церкви не визнавати новостворену псевдоцерковну структуру і не вступати з нею у спілкування... Ми є свідками беззаконного втручання у внутрішнє життя Української Православної Церкви, грубого антиканонічного вторгнення в її межі, поглиблення церковного розділення в православний народ, ще більшого розколу в українському Православ'ї ", - заявив глава РПЦ у своєму посланні.

Кіріло також поскаржився, що 16 грудня, Константинопольський патріарх Варфоломій офіційно визнав обрання предстоятеля Православної церкви України.

"Для Константинопольської Церкви ... більше не існує (Московського патріархату в Украіні - Ред) лише тому, що він не захотів бути учасником нав'язаного ззовні проекту надання "автокефалії" і бажає будувати церковне життя згідно з церковними законами, а не політичними амбіціями влади", - вважає керівник російської церкви.